Pazartesi, Mayıs 20, 2013

İstanbul’da, Amatör maçta ambulans rezaleti!

Karadolap ile Balat Yeşilova arasında, Eyüp Karadolap Stadında oynanan 2. Amatör Lig maçında ambulans rezaleti yaşandı. Kaburgası kırılan futbolcu tam 40 dakika ambulans beklemek zorunda kaldı.



 


Müsabakanın 28.dakikasında rakip futbolcunun üzerin düşmesi sonucu yerde kalan Balat Yeşilova’nın tecrübeli kalecisi Eyüp Dur için ambulans çağırıldı. Ardından sahada gergin bekleyiş başladı. Ancak aradan tam yarım saat geçmesine rağmen ambulans gelmeyince, arkadaşlarının kollarında saha dışına alınan kaleci yerde baygın halde beklemeye başladı.


 


Hem Karadolap hem de Balat Yeşilovalı Yöneticilerin tüm çabalarına rağmen 112 İl Ambulans Servisinden çağırılan ambulans bir türlü gelmeyince 2 kaburgasının kırıldığı daha sonra yapılan kontrollerde tespit edilen ve nefes alamayan sporcu, sağlıkçı da bulunmadığı için müdahale yapılmaksızın yerde beklemek zorunda kaldı. Daha sonra gelen ambulans ile T.C. Sağlık Bakanlığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan futbolcu 2 ay rapor aldı.


 


“Böyle rezillik olmaz”
Olaya tepki gösteren Karadolap ve Balat Yeşilovalı Yöneticiler, “Böyle bir rezillik olmaz! Kaburgası kırılan futbolcunun 40 dakikada beklemesi tam bir skandal. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Bu konuyla ilgili yetkililerin gerekeni yapmalarını ve artık amatör maçlarda saha kenarında sağlıkçı ve ambulans bulundurulmasını bekliyoruz. Aksi takdirde bu durum daha kötü sonuçları ortaya çıkarabilir” dediler.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR


[gallery link="file" order="DESC" columns="8"]

1 yorum:

FATİH HİLAL SPOR KULÜBÜ dedi ki...

BALAT YEŞİLOVA KALECİ KARDEŞİMİN GEÇİRDİĞİ TALİHSİZ KAZA NEDENİYLE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİRİM.BALAT YEŞİLOVA SPOR KULÜBÜNEDE GEÇMİŞ OLSUN DİLERİM,GENEL KAPTAN HAYRİ ÇELİK

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.