Cuma, Mayıs 17, 2013

4 kırmızı kartın çıktığı ve Hakeme saldırı olan maç 2-2 sona erdi!

İstanbul 2.Amatör Lig 8.Grupta oynanan Altınok-Karlıtepe maçı, 90.dakikada gelen ev sahibi ekibin golü sonrasında olaylara sahne oldu. 4 kırmızı kartın çıktığı maçta Hakem, kendisine saldıranlardan şikayetçi oldu.



 


Fatih Belediyesi Mimar Sinan Stadında oynanan maçın ilk devresi Aykut ve Alparslan'ın karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. Konuk ekip Karlıtepe, 55.dakikada Erol’un golü ile 2-1 öne geçtikten sonra maçta tansiyon yükseldi.


 


90.dakikada olaylar başladı
90.dakikasına Gaziosmanpaşa ekibinin 2-1 üstünlüğü ile girdiği maçta Hakem İbrahim Emre Arkçı oyuna 4 dakika kayıp zaman ilave etti. Bu dakikada Altınok’un geliştirdiği atakta top kornere çıktı ancak konuk ekibin oyuncuları korner kararının hatalı olduğunu ileri sürdüler. Altınok’un kullandığı kornerde Alparslan’ın yaptığı ortada Karlıtepe kalecisi Kemal ile savunma oyuncusu Yusuf birlikte topa çıktılar. Boşta kalan top Altınok’tan Ramiz’in önüne düşünce tecrübeli oyuncu maçta skoru 2-2'ye getiren golü kaydetti.


 


Kaleciye faul yapıldı iddiası!
Bu pozisyonda Karlıtepeli oyuncular, Altınok’tan 9 forma numaralı Ersoy’un hava topunda savunma oyuncusu Yusuf’a faul yaptığı ileri sürerek Hakem İbrahim Emre Arkçı’ya itiraz etmeye başladılar.


 


Kırmızı kartlar başladı
Yardımcı Hakeminin uyarısı ile golü veren Hakem İbrahim Emre Arkçı, etrafını saran Karlıtepeli oyunculardan Levent’in kendisine küfür ettiğini söyleyerek bu futbolcuyu oyundan ihraç etti. Hakemin maç sonu raporunda Levent’in sahayı terk etmeden hem kendisine hem de Yardımcı Hakem M. Doğan Kurt’a ağır küfürler ettiğini yazdığı da öğrenildi.


 


Kaleci atıldı, Hakem’e saldırı oldu
2 dakikada durduktan sonra yeniden başlayan maçta Hakem İbrahim Emre Arkçı, Karlıtepe kalecisi Kemal’in kendisine küfür ettiğini söyleyerek bu oyuncuyu da oyundan attı. Akabinde aynı gerekçe ile Tuncay’da oyundan ihraç edildi. Tuncay, kırmızı kart sonrası Hakem’in boğazına sarılıp itince takım arkadaşları bu futbolcuyu sakinleştirmek için yoğun çaba sarf ettiler. Yardımcıları ile sahanın içinde bekleyen Hakem,  Karlıtepe’den Serkan’ı da oyundan attı ve “Karlıtepe’den 20 ve 1 numaralı oyunculardan şikayetçiyim, Polis çağırın” diye yüksek sesle Saha Komiserine doğru seslendi. Ancak Fatih Belediyesi Mimar Sinan Stadında emniyet yetkililerinin bulunmaması üzerine Hakem İbrahim Emre Arkçı, oyunu bitirdi ve soyunma odasına gitti. Hakemin ve Saha Komiserinin tüm çabalarına rağmen Emniyet yetkilileri stada gelmeyince Hakemin kendisine saldırıda bulunulduğu için şikayet olmak istediği Karlıtepeli futbolcular stattan ayrıldılar. Polis ekipleri de olaydan tam 40 dakika sonra Fatih Belediyesi Mimar Sinan Stadına geldiler.


 


Altınok cephesi maçın bitmediğini iddia etti
2-2 sona eren maç sonra Altınok Yönetici Ekrem Aydın, Hakemin 4 dakikada uzatma gösterdiğini ancak süre tamamlanmadan saldırı olduğu anda maçı bitirdiğini söyledi ve “1 dakika süre daha vardı, Hakem süre sona ermeden kendisine yapılan saldırı sonucu maçı bitirdi" dedi.



STAT: Fatih Belediyesi Mimar Sinan
HAKEMLER: İbrahim Emre Arkçı, M. Doğan Kurt, Kaan Kuloğlu
SAHA KOMİSERİ: Sadık Kal
ALTINOK: Ahmet, Şahin, Mustafa, Fatih Şeref, Harun, Uğur, Nihat, Serhat, Ersoy, Alparslan, Suat
YEDEKLER: Oğuzhan, Bayram, Ramiz, Mehmet Ali, Furkan
TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Göksu
KARLITEPESPOR: Kemal, Kaan, Levent, Yusuf, Serkan, Erol, Aykut, Aytekin, Meriç, Tuncay, Muhammet
TEKNİK DİREKTÖR: Enes Taştan
KIRMIZI KARTLAR: Kemal Dede, Tuncay Dede, Levent Biçer, Serkan Söke (Karlıtepe)


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR


[gallery link="file" order="DESC" columns="8"]

4 yorum:

kadir dedi ki...

Maçla ilgili veya maçın hakemi ile ilgili bir bir yorumda bulunmayacağım.Zaten maçı seyretmişte değilim,kimseyi eleştirme hakkına da sahip değilim.Yalnız hakemlere yapılan bu itirazla ilgili futbolcu kardeşlerime birşeyler söylemek istiyorum.

Kendimde şu anda bu ligte oynuyorum ,hem kendi hemde diğer takımlarda da aynı sorunları yaşamakta ve gözlemlemekteyim.

Evet, hakem kararlarında hatalı olabilir,belki o hatayla skorada etki edebilir bu hiç bir şekilde futbolcunun hakeme ne küfür etme nede saldırma hakkı verir.Yapmış olduğu hareketle, hem kendisi hem kulübü cezalar alacak.Yazık değil mi bütün bir sezon yapılan masraflara ,hazırlıklara.Futbolcu ne olursa olsun akıllı olmalı,dikkatli olmalı.O anki hırsını kontrol edebilirse iyi futboolcudur zaten.

Aslında hakem kararları ne kadar yanlış olursa olsun,oynayan futbolcularda maalesef her şeye itiraz etme gibi bir kötü alışkanlık var.Taca çıkan toptan tut,en basit bir faule bile aşırı itirazar gözlemliyorum oynanan maçlarda.Ufak bir dokunuşta bağırmalar,ahlar vahlar ,bana doğru gelmeyen hareketler.Maalesef yenilen gollerde kaybedilen maçlarda kimse öncelikle kendisini sorgulamıyor.Suçlu belli hakem hatalı.
Bazı maçları ayrı tutuyorum ama iyi takım hakemide yener rakip takımıda.Sahadaki güçsüzlüğünün faturasını hakeme çıkarmak yapılacak en kolay yoldur.

Bu ligte oynayan bir abiniz olarak,bütün oyuncu kardeşlerimden rica ediyorum.Amatörü oynamayı küçümsemeyin,önemseyin.
Sadece futbol oynamaya çalışın ve oynadığız futboldan zevk almayan çalışın.Anlık düşünerek ,hakem veya rakip oyuncularla uğraşıp fuıtbolunuza gölge düşürmeyin.İnanın kendinizi sadece futbol oynamaya verirseniz inanın futbolunuzun gelişimine çok fazla etki edecektir.

Umarım futbolu bu yönüyle severiz,oynarız.

ridvan öztürk dedi ki...

bu il hakem kurulu nerde buluyor bu hakemleri,iyi oluyor alpaslan arkun na bu sene kac mac yarim kaldi tecrübeli hakemlere mac vermeyen,kendisine yalakalik yapmayan,hakemlere mac vermeyen zihniyet bu kadar olur cocuk bu kadar mac yönetir 2 amatör zordur bunu her hakem bilir ali sende biliyorsun senelerdir bu isin icindesin 2 amatör tecrübe isidir her zaman söylerim eskiden bu maclari levent güzerler,cüneyt elmaskeserler,yigit üzerler,levent karabudaklar,fahri varlar.ilker karalar,özer bektaslar, turgay kaptanlar yönetirdi.bu hakemleri bütün kulupler bilirdi.niye bilirlerdi,kara kaslari gözleri icin degil iyi hakem ,futbolcu psikolojisi bildikleri icin,sayin ali kemal bey,yigit üzer ahmet sahinle yemek yedi diye mac vermeyen zihniyet,bunlar basina gelir olan zavalli tecrübesiz hakemim basina gelir. tabii 2 amatör oldugu icin sehzade cocukari taskinsoylar bu maclara apo vermez yipranirlar cocuklaR! cünkü onlar o kadar iyi hakemler ki! anca sal maclarina cikarlar. bu mhk ve il hakem kurulu derhal degismeli.

SABAN KIRAN dedi ki...

cok gecmiş olsun emre hocam ama senın yonettiğin maçlarda bu tarz olayların olması cok doğal cünkü cok geriye gitmeyelim gecen hafta sonu oynanan gop.yeniköyspor-esenay maçında yaptıklarını kımse unutmadı akabınde buyukler kategorısınde dayak yedın cok normal bence sadece kendı egonu tatmın etmek ıcın maç yonetıyorsun belkı gop.yeniköy maçında sagduyu kışıler engel oldu ama maalesef bu maçta dayagı yedın eee çekırge bı sıcrar ıkı sıcrar....benden tavsıye tarafsız maç yonet ve verdıgın kararların etkısınde kalma saygılarımla

altınok seyircisi dedi ki...

Hoca dayak mı yemiş ? Kim çıkarttı bu haberi neresinden izlemiş yada hiç dayak atmak nasıl olur görmemişmi merak ediyorum. adam bütün takımın karşısında dimdik durdu.korkmadan bastı kırmızıları. iki hafta evvel bizim takıma yaptıgı gibi.Zaten tek tek hakemle başedemeyeceklerini anlayınca toplu halde saldırmaya calıştılar. ben bir tanesinin hocayı itekledigini gördüm sadece onun haricinde hakeme dokunamadılar bile. Hoca genç yaşına rağmen tecrübesiyle götürdü maçı. 6 dakika uzatma verildi 7. dakikada bitti maç. hala neyin pesindesiniz anlamıyorum ben ;)

Maltepe ve Sarıyer Yenimahalle yenişemedi

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta iddiası kalmayan Maltepespor sahasında, düşme hattından uzaklaşmak isteyen Sarıyer Yenimahallespor ile 0-...