Çarşamba, Kasım 07, 2012

Kamuran Gazi: Her hafta maçımıza iyi Hakemler gelse, Play-Off oynarız!

İstanbul Süper Amatör Lig 6.grup ekiplerinden Batı Trakya Türklerispor’un Teknik Direktörü Kamuran Gazi, Zeytinburnu Belediyesi Hasan Doğan Stadında oynadıkları ve 1-0 kazandıkları Gazi Mahallesispor maçında sonra Yerel Futbol’a açıklamalar yaptı. Tecrübeli Teknik Adam açıklamasında maçın Hakemi Burak Taşkınsoy’a adaletli yönetiminden dolayı teşekkür ederken, ‘her hafta maçımıza böyle Hakemler gelse, Play-Off’a ilk sıradan çıkarız’ ifadesini kullandı.


İstanbul Süper Amatör Ligde oynadığı 10 maçta 2 galibiyeti, 5 beraberliği ve 3 de mağlubiyeti bulunan Zeytinburnu temsilcinin deneyimli Teknik Direktörü, Gazi Mahallesispor maçında tüm futbolcuların üst düzey bir performans sergilediğini söylerken, “rakibimize karşı 80 dakika üstün oynadık, maçı 5-0 kazanabilirdik, ancak son 10 dakikada 3-1 mağlup de olabilirdik. Biz, Batı Trakya Türklerispor olarak genç, mütevazi ancak iyi bir takımız. Haftalardır iyi futbol oynuyoruz fakat bunun meyvesini bir türlü göremiyoruz. Çok üstün oynadığımız maçları ya kaybettik ya da berabere kaldık. Ben şimdiye kadar oynadığımız maçlarda sadece iki Hakemi çok beğendim, birisi Bağlarbaşı maçımızı yöneten Süleyman Abay’dır, diğeri de bu haftaki maçımızı yöneten Burak Taşkınsoy’dur. Bizim genelde Hakemlerle işimiz olmaz fakat çok ilginç Hakem hataları oluyor, penaltılarımız verilmiyor, enteresan faullerden garip goller yiyoruz” dedi.

‘FİFA Hakemi olurdum’
Kamuran Gazi açıklamasının devamında, ‘takım olarak kötü olsaydık ’kötüyüz’ derim. Ancak kötü futbol oynamıyoruz. Bizim şu anda oynadığımız futbolun karşılığı Ligde ikinci olmaktı. Ben yıllardır futbol camiasının içerisindeyim. Kendim de Hakemim. Benim aklımda Antrenör olmak yoktu, 1990 yılında Hakem kursunu bitirdim, Ahmet Çakar’ın Babası Mustafa Çakar kurs Hocamdı. Mustafa Çakar benim için, ‘Kamuran sen FİFA Hakemi olacaksın’ derdi, ancak ben 1991 yılında A diploma Antrenör kursu açılınca Hakemlikten vazgeçtim ve Antrenör oldum. 25 yaşında Hakem olmaya karar verseydim, şimdi eski bir FİFA Hakemi olarak karşınızda olurdum. Ancak yine sonraki yıllarda Hakem kursuna katıldım, takip ettim.

‘Hakeme teşekkür ederim’
Ben de diğer Antrenör arkadaşlarım gibi, maçta koşan, yardımcılarıyla uyum sağlayan, otoritesi iki taraf için de geçerli ve gördüğünü çalan bir Hakem isterim. Bu hafta maçımızı yöneten Hakem kardeşimizi maç sonunda gittim tebrik ettim, ‘iyi yoldasın, kendini geliştir, fiziğin iyi, Hakemlik sana yakışıyor’ dedim. Mağlup de olsam giderdim yanıma. Kendisine teşekkür ederim’ dedi.


HABER: BURAK KURTULUŞ

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Değerli hocam desene o zaman bizler daha çoook bekleyeceğiz , hakem camiasında senin dediğin gibi olanlar iki elin parmakları kadar. Geri kalanlarda uzaktan kumanda gibi ?

Adsız dedi ki...

Oğuz Uğurlu başta sayın hocam.Dönem değişti.Bu arkadaşıda harcayacaklar..Klasmana bütün Uğurlu sülalesi çıkıyor.Televizyonlarda maç yönetiyor kuruldakilerin çocukları...Dediğin gibi olsa keşke Kamuran hocam...

Adsız dedi ki...

Hakem atama komisyonu istifa etmeli.Bu işin altından kalkamadılar.Hakemler şikayetçi fakat ses çıkaramıyor...

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...