Çarşamba, Ekim 31, 2012

Köşe: Diallo'dan Süper Amatör Lig maç yorumları

Amatör Futbol Camiasının değerli bireyleri. İstanbul Süper Amatör Ligde 9. Hafta maçları yorumlarınsan sizlerle birlikteyiz. Bu hafta sizler için 10 maçı yorumladım. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.



Çeliktepespor-Kuştepe: Kuştepe son derece formda bir ekip. Kaliteli ve tecrübeli kadrosu var. Grupta üst sıralarda yer alan diğer takımlara göre daha fazla tecrübeli isimlere sahipler. Çeliktepespor ise çok genç ve koşan bir takım. Çamlıcaspor maçında Hakeme çok tepkiliydi sarı-siyahlı Kağıthane temsilci. Hatta yıllardır tanıdığım ve hiçbir zaman sahadan atıldığını görmediği değerli Hocam Ahmet Bülent Özsoy bile Hakeme tepki gösterdiği için oyun alanından çıkmak zorunda kaldı. Maç tahminime dönecek olursak, zorlu maçta tecrübesi ile Kuştepe maçı kazanacaktır. Banko Kuştepe.

Dolayobaspor -Vardar:
Vardarspor geçen haftayı dinlenerek geçirdi. Çok iyi durumdalar. Son üç maçtır kazanıyorlar ve son üç maçta 13 gol atıp sadece 2 gol yediler. Dolayoba ise ilk hafta mağlubiyet aldı ve sonrasında tam 8 maçtır yenilmediler ve üç maçtır kazanıyorlar. İki formda ekibin mücadelesinde iki takımda gol ya da goller bulacaktır. Gollü beraberlik ilk ihtimalimdir.

Özkaracaahmet-Rumeli Kavağı: Rumeli Kavağı ne yapacağı kolay kolay kestirilemeyen bir takım.Sarıyer ekibin aldığı sonuçlarda bunun göstergesi. Geçen hafta da aldıkları galibiyetle morallendiler. Özkaracaahmet ise halen puanlarla tanışamadı. Geçen hafta 70 dakika 10 kişi oynamasına karşın Kartaltepe deplasmanında iyi direnmiş olduğunu söylediler. İlk kez Selimiye’de oynayacaklar ve ilk kez seyircisinin kaşrısına çıkacaklar. Bu maç kaçmaz, görsel açıdan muhteşem bir şov var. Üsküdar ekibi müthiş seyircisinin de desteği ile ilk puan ya da puanları alacaktır.

Reşitpaşa-Paşabahçe: Paşabahçe'de işler iyi gitmiyor ve haftalardır kötü sonuçlar alıyorlar. Uğur hoca çok kaliteli ve futbolu çok iyi bilen bir Antrenördür. Mutlaka bu durumdan takımını çıkaracaktır. Reşitpaşa ise özellikle kendi sahasında iyi futbol oynayan bir takım. Kendi sahasında zor gol yiyen bir ekip. Ben bu zorlu karşılaşmanın beraberlikle biteceğini düşünüyorum.

Selimiye-Tunaspor: Selimiye ilk kez kendi sahasında oynayacak. Çok formdalar ve henüz mağlubiyet almadılar. Özellikle de çok koşan ve agresif oynayan bir takım Selimiye. Tunaspor ise oyun temposu çok yüksek değil ama ayağa top oynayan kaliteli isimlere sahip bir takım. Çok çekişmeli geçecek bu maçın beraberlikle biteceği düşüncesindeyim.

Kazım Karabekir Mevlana-Anadolu Hisarı: Anadolu Hisarı bu sene bir türlü istediği sonuçları alamadı. Bundan önceki sezonlarda özellikle ilk yarıda topladığı puanlarla ligde kalmayı başaran bir takımdı. Bu sene çok zor günler geçiriyorlar. Kazım Karabekir Mevlana ise bu sezon geçtiğimiz yıla göre nispeten daha iyi bir çıkış yakalamış bir takım. Mustafa Başkan'ın takımına çok mesai harcadığını ve Kerem hoca ile uyum içinde olduklarını görüyorum. Bu uyumda skorlarına yansıyor. Ancak mavi-beyazlıların son Terazidere maçını izleyen arkadaşım hiç de iyi bilgiler vermedi. Terazidere’nin galibiyeti kaçırdığını söyledi. Maçtaki iki penaltının da doğru olduğunu, ancak Terazidere’nin maça sol tarafta başlayan sonra kanat değiştiren ve 87.dakikada penaltıyı gole çeviremeyen Aykut’un Gaziosmanpaşa temsilcisinde oldukça kötü bir futbol sergileyen 5-6 futbolcuyu ipten aldığını söyledi. Kazım Karabekir Mevlana kendi sahasında ve seyircisi önünde maçı kazanarak rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecektir.

Ortaköy-Terazidere: Terazidere son maçta beraberlikle ayrıldı. Beklenenin çok üstünde performans ortaya koydular ve maç fazlasıyla da olsa haftaya ikinci sırada başlıyorlar. Ortaköy ise lige iyi başlayamamış ancak her defasında yazmıştım ‘iyi takım ve mutlaka üst sıralara çıkacaktır’ diye. Beni de yanıltmadılar. İki maçtır kazanıyorlar ve gol yemiyorlar, bilhassa Uğur, Çağrı, Fatih, Kadir ve Erdi çok formda. Çok zevkli geçecek bu maçtan ev sahibi Ortaköy üç puanı alır ve galibiyet serisini üç maça çıkartır diyorum.

Beylikdüzü-Çengelköy: Beylikdüzü günden güne eriyor ve artık ligde kalması çok zora girdi. Beylikdüzü bu sezon üçüncü hocası ile çalışıyor ve son derece sıkıntılı durumdalar. Lider Çengelköy ise namağlup lige devam ediyor. Küçükköy maçında ise geriye düşmesine rağmen galibiyeti kaçıran taraftı Üsküdar ekibi. Son derece kaliteli oyunculara sahip olan Çengelköy zorlanmadan bu maçı kazanacaktır.

Küçükköy-Fenerköy: Fenerköy iki maçtır mağlup oluyor. Çok sevdiği arkadaşım Tansu Açabey, çok genç bir ekip kurmuş ve tecrübesi eksik olan bu kadro stresi yüksek maçları şu ana kadar kaldıramadılar. Bu maçta da işleri çok zor gözüküyor. Küçükköy ise rakibinin aksine çok formda. Çengelköy maçında ise öne geçmiş olmasına rağmen galibiyete ulaşamadılar. Son dakikalarda ise bence penaltı olan pozisyonu Hakem vermedi. Belki de özellikle çok iyi oynamadığı ancak çok iyi mücadele ettiği karşılaşmadan üç puanla ayrılmış olacaktı. Sultanbeyli sahasında oynanacak bu karşılaşmadan Küçükköy galibiyeti normal sonuç olacaktır.

Çubuklu-Bağlarbaşı: Çubuklu lige çok iyi başlamıştı ancak üç haftadır kaybediyorlar. Çok genç bir kadroya sahipler. Bağlarbaşı ise rakibinin tam tersi lige kötü başlamış ancak çıkış yakalamış bir takım. Üç maçtır kazanıyorlar ve son üç maçta 11 gol attılar. Kenan ve Burak özellikle hücum bölgesinde çok etkililer. Ben formda Bağlarbaşı takımının formsuz rakibi karşısında zorlansa da kazanacağını düşünüyorum.


YAZI: DİALLO

5 yorum:

Adsız dedi ki...

burak kurtuluşun maç yorumlarını merakla bekliyoruz

Unknown dedi ki...

Panorama ile meşgulüm. Bugün bitirebilirsem yarın maçlar hakkında kısa yorumlar yapmak isterim.

Adsız dedi ki...

Değerli burak kardeşim bu maçlardan arnavutköy bld sporu hiç izledinmi senin habire panorama yorumlarında bu gruptaki takımların hepsini geçti ama acaba neden hala haftanın takımı olduğuna kanaat getirip eklemiyorsun yoksa arnavutköy bld sporu şimartmakmı istemiyorsun gülerek takip ediyorum :)?

Unknown dedi ki...

Arnavutköy Belediyespor'u lig maçında henüz izlemedim. Yerel Futbol Arnavutköy temsilcisi her maçına gidiyor zaten. Daha önce bu takımı haftanın takımı yapmıştım. Ortaköysporu yendikleri ilk hafta yazmıştım.

Adsız dedi ki...

Tunaspor Selimiye den çok daha kaliteli bir takım ve bu maçı da rahat kazanır.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.