Çarşamba, Ekim 31, 2012

Anadolu Ekspresi : Anadolu Yakası'nda 1.Amatör'ün Görünümü

Bir kez daha merhaba sevgili dostlar. Bu haftaki köşeye başlarken bayram dolayısı ile kent dışında olduğumu, dolayısı ile maçları yerinde takip edemediğimi vurgulamam gerek. Dolayısı ile, bu hafta biraz tablodan değerlendirmeler ile olacak.

14.Grup : Adalar göz kamaştırıyor
Adalarspor'a henüz fırsat yaratıp da maçlarına gelemediğim için özür borçluyum aslında. Mütevazi bir ekip ile orta sıralar için mücadele eden Ferah'ı 8-1 ile geçtiler. Anadolu'da henüz puan kaybı olmayan tek ekip konumundaki Adalar'da Sercan bu hafta attığı beş gol ile gol sayısını dokuza çıkarttı. Eğer netteki bilgiler doğru ise yeşil beyazlılarda 13 oyuncu skora katkı yapmış gibi duruyor.
Şilespor ise sonunda Cesur Yürek gibi oynayan Kemah'ı ancak son dakika golü ile 1-0 geçebildi. Kemah yönetimi fair play ödülüne layık performansını sürdürüyor. Bu hafta da rakip takıma soyunma odasında çikolata ikram ederek bayram kutladılar. İlk haftadan beri kaybetmeyen Kartalgücü Tokatköy'ü 2-1 geçerek rahatladı. Valide Tayfun ise Pendik Doğan'ı 4-3 geçerek düşme hattından biraz uzaklaştı. Bu grupta düşmeme mücadelesi oldukça sert olacak ilerleyen haftalarda. Haftanın önemli maçı Şile ile Kaynarca arasında olacak. Olası bir galibiyette Kaynarca da terfi potasına girebilir. Alt sıralarda ise Tokatköy Doğan maçından galibiyet çıkaramazsa kümede kalması bir derece daha zorlaşacak.
15.Grup : Nefes kesen mücadele
Sultanbeyli Kozyatağı'nı 3-0, Alemdağ da Yakacık'ı 4-0 geçerek zirve yarışını sürdürdüler. Sürpriz potansiyeli taşıyan maçta Dudullu Sarıgazi'yi 3-1 geçerek hem ikinciliğini sürdürdü, hem de rakibini yarış dışına itti. Dudullu'da iki gol atan Erdinç de bu sene çıkış yapan oyunculardan. Kartal Yunus'da Hilalspor'u 4-1 geçerek daha rahat bir sıralamaya ulaştı. Hilalspor'da çekilme lafları dolaşıyor. 100.yılını kutlayan bu köklü klübün çekilmesi çok üzücü bir gelişme olur. Birkaç kişinin gayreti ile de olsa sezonu tamamlamaları dileğim. Haftaya Dudullu Sultanbeyli ligin kaderini çizecek maçlar arasında. Kazanan avantajlı ancak beraberlikte de Alemdağ öne fırlayabilir.  
16.Grup : Gümüşsuyu Çavuşbaşı'nı yakaladı
Ortaçeşme beklenmedik şekilde Kavacık'a 1-1 ile puan bırakınca Yeldeğirmeni'ni 5-2 geçek Gümüşsuyu ikinciliğe tırmandı. İki haftadır Beykoz'lular ile oynadığı maçlardan yaralı çıkan Yaman bu kez de Pendik Kavakpınar'a 3-3 ile takıldı. Dördüncü sıradaki Yaman haftaya diğer Beykoz ekibi olan, üçüncü Ortaçeşme karşısında puan alamazsa yarıştan düşebilir. Pendik ekibi ise ilk üç haftaki yenilgilerden sonra dört haftadır berabere kalıyor. Orhanlı'yı 6-2 geçen Üsküdar Anadolu, yedi puan ile beşinciliğe çıktı ise de hala son beş takım arasındaki düşmeme mücadelesinin içinde. Haftaya birinci Çavuşbaşı ikinci Gümüşsuyu ile yine çok önemli bir maç oynayacak. 
17.Grup : Modafen rakip dinlemiyor
İzleyemediğim için üzgün olduğum bir diğer ekip olan Modafen yine kazandı. Üstelik de grupta iddialı hale gelmeye çalışan Bostancı önünde, 3-0 gibi net bir skor ile. İkinci Kurtköy de Kartal Yuvası'nı 3-1 ile rahat geçti. İcadiye'nin iki penaltıdan yararlanamadığı maçta 2-0 galip gelen Kartal Buvar üçüncülüğe kadar tırmandı ise de Bulvar ve Bostancı'nın başaltının ötesine geçmeleri mevcut performans ile zor gözüküyor. Grubun son maçında ise Koşuyolu Taçspor'u 3-0 yenerek kendisini düşme mücadelesinin şimdilik üzerine çekti. Haftaya Bostancı Kurtköy önünde son şanslarından birini kullanmaya çalışacak. İcadiye'nin Taçspor karşılaşması ise kelimenin tam anlamı ile son şansı Üsküdar ekibinin. 
18.Grup : Çavuşoğlu ve Fikirtepe önde
Lider Çavuşoğlu Sancaktepe'yi zor da olsa 1-0 yendi. Siyah beyazlılar iki haftadır zorlanıyorlar. Takipçisi Fikirtepe ise Karabekir'e yedi gol attı. Sezona fena başlamayan Karabekir dört haftadır kalesinde 18 gol gördü. Bir sürpriz Sancaktepe galibiyeti ile düşme korkusu yaşayabilirler. Elmalı Tunusbağı'nı 4-1 yenerek üçüncülüğü sürdürdü. İçerenköy ise sahasında Yonca'ya kendi kalecisinin hatasından kaynaklanan son dakika golü ile yenilince rakibinin sıralamada altında kaldı. Haftaya bu grupta en önemli karşılaşma Çavuşoğlu ile Elmalı arasında olacak.

Haftanın "izlemeseniz olmaz" maçları
Şile - Kaynarca
Dudullu - Sultanbeyli
Gümüşsuyu - Çavuşbaşı
Ortaçeşme - Yaman
Bostancı - Kurtköy
Çavuşoğlu - Elmalı

Erdem G

2 yorum:

Adsız dedi ki...

BENCE HAFTANIN İZLEMESSİNİZ OLMAZ MAÇI BULVAR-MODAFEN

Adsız dedi ki...

doğru, o da güzel maç

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.