Salı, Ekim 30, 2012

Alibeyköyspor ecel terleri döktü ama kazandı

ALİBEYKÖYSPOR: 3 GALATA: 2
Süper Amatör Lig 3. Grup 9. Hafta maçında Alibeyköyspor ile Galata, Alibeyköyspor’un cezası nedeniyle Sultanbeyli 75. Yıl Stadında seyircisiz oynanan maçta karşılaştı. 




Alibeyköyspor hızlı başladı
Geçen hafta gördükleri kırmızı kartlarla cezalı duruma düşen Alibeyköyspor’un orta saha oyuncuları Burak Kırıkçı ve Ferhat Aşık’ın yokluğunda bu hafta ilk on birde Çağlar Öztürk ve Yasin İntaş oynadı. Galata'da ise sakatlığı geçen kaleci Şükrü Akık kaleyi genç Soner Akgün'den devraldı. Seçkin Akbaşak da Mehmet Kartal'ın yerine oynadı.

Orta sahada iyi mücadele eden Alibeyköyspor forvette Ozan Yörükcü ve Samed Ali Uğur ile tehlikeli ataklar geliştirdi. Sinan Koç ve Olcay Doğu’nun da desteği ile gol arayan Alibeyköyspor aradığı golü 20. Dakikada buldu. Sağ kanattan ceza sahasına giren Sinan Koç çaprazdan sert vurdu, kaleci Şükrü Akık’ın elinden kaçırdığı topu iyi takip eden Ozan Yörükcü topu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçiren golü attı.



İlk devrede sezon başından beri sürekli topun hakimi olan, rakibe oyun olarak üstünlüğünü hissettiren Galata takımından eser yoktu. Mağlup olduğu maçlarda bile topla oynama yüzdesi her zaman rakibinden üstün olan Galata takımı enteresan bir şekilde acemice oynuyordu. İlk devre boyunca Ahmet Alkaya’nın uzaktan şutları ile etkili olmaya çalışan Galata organize olmakta güçlük çekti.

34. dakikada yine Ozan Yörükcü sahneye çıktı. Olcay Doğu’nun pası ile ceza sahasına giren Ozan Yörükcü iki Galata’lı defans oyuncusundan sıyrılıp düzgün bir şut ile takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti 2-0

Sonrasında Sinan Koç, Samed Ali Uğur ve Olcay Doğu ile pozisyonlara giren Alibeyköyspor golü bulamayınca ilk devre 2-0 Alibeyköyspor’un üstünlüğü ile sona erdi.



İkinci devre Galata şov başladı
İkinci devrenin başlaması ile birlikte Sultanbeyli 75. Yıl Stadında adeta Galata fırtınası esmeye başladı.

Özellikle Erkan Kablan ve Yaşar Akyol önderliğinde ataklar geliştiren Galata takımı Seçkin Akbaşak ile pozisyona girmeye başladı.

55. dakikada sol kanattan Yaşar Akyon’un ortasında oluşan karambolde Galata golü attı fakat hakem Serhad Ürkmez faul gerekçesi ile golü iptal etti.
Galata o kadar güçlü saldırıyordu ki Alibeyköysporlu futbolcular adeta ne yapacaklarını şaşırdılar.



Tecrübeli Gökhan Güven’in de oyuna dahil olması ile birlikte Galata oyunu adeta tek kaleye çevirdi. Soldan Yaşar Akyol sağdan Gökhan Güven ortadan ise Erkan Kablan ve Yaşar Akyol ile Alibeyköyspor kalesini ablukaya alan Galata aradığı golü 60. Dakikada Seçkin Akbaşak’ın sahalarda ender görülen şutu ile buldu. Seçkin Akbaşak sağ kanattan oyuna sonradan giren Mehmet Kartal’ın pası ile kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden topa öyle bir vurdu ki Alibeyköyspor kalecisi Cemil Yücedağ da dahil herkes topun “doksan” a gidişini seyretti ve Galata skoru 2-1’e taşıdı.

62. dakikada Alibeyköyspor santra yaptıktan sonra yeniden Galata atakları başladı. Santranın hemen ardından sol kanattan Yaşar Akyol Alibeyköy defansı tarafından düşürülünce hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına 1974 doğumlu tecrübeli futbolcu Gökhan Güven geçti. Düzgün bir plase ile topu, kaleci Cemil Yücedağ’ın sağından ağlara yolladı ve skor birden bire 2-2’ye geldi.

Golün ardında da Galata fırtınası devam etti. Stoper Ahmet Alkaya uzaktan şut denemelerine devam etti. Seçkin Akbaşak, Yaşar Akyol ve Erkan Kablan’da ceza sahası çevresinden gol aradı.

73. dakikada gelişen kontratakta Alibeyköyspor’lu Metin Şirin sağ çaprazdan sert vurdu ve yeniden Alibeyköyspor’u öne geçirdi: 3-2

Maç 3-2 olduktan sonra oyunun kontrolü tekrar Alibeyköyspor’a geçti. Yaklaşık 30 dakika hatasız oynayan Galata, yaptığı baskının neticesini de attığı iki golle aldı fakat futbolcular o kadar çok koşup mücadele etti ki artık yorulmuşlardı.
İlerleyen dakikalarda sakin oynayan Alibeyköyspor Olcay Doğu, Samed Ali Uğur ve Muhammet Altunay ile gol şansları yakalasa da dördüncü golü bulamadı.
Galata ise maçın son 5 dakikasında en azından beraberliği yakalamak için yeniden Alibeyköyspor’a baskı kurdu. Gökhan Güven, Erkan Kablan ve Yaşar Akyol ile ceza sahasında pozisyonlarda bulmasına rağmen bir türlü golü bulamayan Galata mağlubiyete razı oldı.

Maçın ardından Alibeyköyspor’lu ve Galata’lı futbolcular birbirlerini tebrik ederek stattan ayrıldılar.



STAT: Sultanbeyli 75. Yıl
GÖZLEMCİ: Şeref Tozman
SAHA KOMİSERLERİ: Mehmet Çanak, Mehmet Gündüz
HAKEMLER: Serhad Ürkmez, Dinçer Sezgin, Hasan Tekin
ALİBEYKÖYSPOR: Cemil Yücedağ, Özgür Dişli, Gökhan Demir, Yavuz Kavunç, Bülent Aygündüz, Çağlar Öztürk(Metin Şirin), Sinan Koç(Muhammet Altunay), Yasin İntaş(Tugay Banicar), Ozan Yörükcü, Olcay Doğu, Samed Ali Uğur
TEKNİK DİREKTÖR: Metin Aydemir
GALATA: Şükrü Akık, İsmail Türkhan, Eyüp Akın, Ahmet Alkaya, Gökhan Özer, Uğur Nalbantoğlu(Uğur Akdemir), Şahin Timur(Mehmet Kartal), Yaşar Akyol, Seçkin Akbaşak, Erkan Kablan, Abdullah Çevik(Gökhan Güven)
TEKNİK DİREKTÖR: Selim Yenihayat
GOLLER: Dk.20, 34 Ozan Yörükcü, Dk.73 Metin Şirin / Dk.60 Seçkin Özbaşak, Dk.62 Gökhan Güven (P)

Gökhan Güven'in penaltı golüne ulaşmak için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.http://www.youtube.com/watch?v=XOKHZYy21Tc

Habere ait daha fazla fotoğrafa ulaşmak için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151224219589907.480139.107798984906&type=1

HABER-FOTOĞRAF: SELİM DEMİRER

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba;

Galata da gördüğüm kadarıyla herşey aynı tas aynı hamam. Senelerdir aynı mantalite ve hocanın yönettiği bir takımın herhangi bir başarıyı getiremeyeceği kesin gibi görünüyor. Oldukça köklü bir tarihe sahip takımın, tekelleştirilip tek tip bir yönetim ve tek tip bir hoca egosuna teslim edilmesi üzücü. Senelerdir en az 10 oyuncu gidip yerine yeni bir 10 tanesi geliyor. harcanılan paralardan bahsetmeye de gerek yok. Başarı var mı diye sorarsanız cevabı net!! "BAŞARISIZ" Dolayısıyla çözümü sürekli olarak oyuncuların üzerine yıkmak yerine takımın hem idari hemde klübe anlamında iyi yönetilmediğini artık görmek gerektiği düşüncesindeyim.

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...