Cuma, Eylül 28, 2012

Köşe: Tebrikler Ümraniyespor

Ziraat Türkiye Kupası ikinci turunda vaktim Ümraniye maçını izlemek izin uygundu. Yaşadığım bölgeye de yakınlığından dolayı tercih ettiğim bu karşılaşma için iyi ki de seyretmişim diyebileceğim ender maçlardan birini takip ettim.

Evet, mücadele ve futbol zenginliği açısından zevkli ve doyumsuz bir maç izleme fırsatım oldu. Ümraniyespor ve Kayseri Erciyes kupa maçında karşılaşmaya olan ilgi bir hayli fazlaydı.

Bu maçta kimler yoktu ki, Ümit Özat, Özcan Kızıltan, Şenol Ustaömer gibi futbolun hatırı sayılır isimleri maçı izleyenler arasındaydı.

Şenol Ustaömer hocamla biraz sohbet etme imkanım bile oldu. Bilindiği üzere kendisi şu an U-19 Milli Takımında görev yapıyor ve dün Ümraniyespor’un alt yapısından yetişen 1994 doğumlu Ömer’i seyretti ve inanın kıskandım. Orada Ustaömer’in karşısında Silivrispor’un alt yapısını konuşamama sıkıntısını yaşadım.

Ne konuşabilirdim ki? Kimi söyleyebilirdim ki? Altyapımızın neyini anlatabilirdim ki?

Sordu nasıl iyi futbolcu var mı diye, cevap veremedim sıkıldım. Neyse Ömer hariç gene Ümraniyespor’un alt yapısından gelen Samet, Bahadır, Yasin ve Bulut’u zevkle seyrettim.

Bu çocuklar Ümraniyespor’un iskeletini oluşturuyorlar bunlarda emeği olan ve bu güzel ekibi oluşturan başta Başkan Recep Yoğurtçu’ya, İdari Menajer Ergün Keleş’e ve eski hocaları Şenol Demir’i tebrik ediyorum. Bu senede Ergün Ortakçı’yla iyi bir hava yakalamışlar.

Grupta en büyük favorim Ümraniye’dir bu sene. Maça gelince Ümraniye çok üstün mücadele etti. Erciyes ise rakibi hafife almanın bedelini ağır ödeyebilirdi. Çünkü galibiyet golünü 2. uzatmanın sonlarında buldular. Nedeni ise Ümraniye o dakikaya kadar 5 tane yüzde yüz pozisyondan yararlanamadı. Bunlardan birini değerlendirseler turu geçen taraf olurlardı.

Yedek ağırlıklı bir kadroyla üstün mücadele gösteren bu takımı tebrik etmek lazım bir de ayrıca Ümraniye’ye bu muazzam tesisi kazandıran Sayın Belediye Başkanı Hasan Can’ı da canı gönülden tebrik ediyorum kalın sağlıcakla..

YAZI: HÜSEYİN YAŞAR

1 yorum:

kürşat kartal dedi ki...

Evet çok güzel bi yazı olmuş ama bi araştırılırsa daha da sağlıklı bilgi edinilebilir Ümraniye altyapsından çıkan oyuncular özellikle bahadır taşdelen Ümraniyesporun gözbebeğidir keza yasin ..SAmet asatekin ,Ömer , bunlarda alt yapıdan çıkan ve a takımda yer bulan isimler ..Bulut kaya Yenisahrada futbola başladı sonrası beykoz ve selimiye de oynadı şimdi de Ümraniyesporda ..Başkanı bende tebrik ederim Tesisleşme çok güzel Belediye desteği ile Çok iyi bi tesise sahipler ..FAkat alt yapısı iyi diye yazıldığı zaman adama sorarlar koca Ümraniyespor o çevrede 500 kişi bulabilceğin bi potansiyele sahip Alt yapıda hangi gruplara katılıyo hangi hocalarla çalışılıyo onlarıda recep başkana Sorsaydınız Alt yapıdaki hocaların sıkınktıları varmı yokmu hepsinini bilgisini alsaydınız .He bi hatırlatma yapim U 15 de Geçen hafta 7-0 yenildi Ümraniyespor ..

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.