Cuma, Eylül 28, 2012

Diallo’dan Süper Amatör Lig maç yorumları!


Sevgili Yerel Futbol okuyucuları sizlere bu hafta, İstanbul Süper Amatör Ligde yer alan her gruptan üçer maç yorumladım. Keyifle okuyacağınızı umuyorum, takımlarımıza başarılar dilerim.


İdealtepe-Kuştepe:
İlk iki maçtan puansız ayrılan İdealtepe geçen hafta Çamlıca deplasmanından ilk puanını aldı. Oyunun son bölgelerinde öne geçmiş olmasına karşın oyunu tutmayı başaramadılar. Bunda takımın daha çok genç oyunculardan oluşmasının önemli etkisi olduğu düşüncesindeyim. Kuştepe takımı ise oynadığı iki maçı da kazanarak lige çok iyi bir başlangıç yapmış oldu. Hüseyin hocanın öğrencileri Hüsnü hoca'nın öğrencilerinden çok daha tecrübeli isimler. Ben Kuştepe takımının bu maçtan net bir skorla galibiyet alacağını düşünüyorum. Banko Kuştepe

Albayrak-Çamlıca:
Çamlıca takımı lig'e iyi başlamış durumda. Disiplinli oynuyorlar ve ayağa top yaparak oynamaya çalışıyorlar. Takımda tecrübeli oyuncularda var.Son dakikaya kadar da oyunu bırakmıyorlar. Bunuda oynadığı maçlarda göstermiş durumda. Ancak bu maç'a eksikleri var. Naki hoca'nın öğrencileri lige son derece başarılı sonuçlarla başladı. Üst üste aldığı galibiyetlerle iddialı olacaklar gibi görünüyor. Kendi sahasında üçüncü kez üst üste oynayacak olan Albayrak takımın galibiyet için her şeyi deneyeceğini ancak Üsküdar temsilcisi Çamlıca'yı mağlup edemeyeceğini düşünüyorum. Bu maç beraberlikle biter.

Öz Yavuzselim-CFS Bağcılar:
İlk iki maçı kazanan CFS Bağcılar son maçında Albayrak deplasmanında farklı mağlup oldu. İlk iki maçında nispeten zayıf diyebileceğimiz rakipleri mağlup ettiğini de söylemek isterim. Öz Yavuzselim kendi sahasında Çeliktepe’yi geçmeyi başardı. Ancak deplasmanda istediği sonuçları alamadılar. Son derece iyi oyunculara sahip olduğunu bildiğim Özyavuzselim'in bu maçtan üç puanı alacağını düşünüyorum. Özyavuzselim kazanır.

Dolayoba-Halide Edip Adıvar:
Dolayoba takımı ilk üç hafta da oynamış olduğu oyun ve aldığı skorlarla herkesin takdirini kazanmış durumda. Takım içinde Emrah, Cumhur, Yasin, Saygun gibi önemli ve tecrübeli isimler var. Geçen hafta sürpriz bir sonuç alarak Levent deplasmanından puan alan Pendik temsilcisi bu hafta da sürpriz yapmaya hazırlanıyor, benden söylemesi. Halide Edip Adıvar ise ilk üç hafta tam olarak istediği sonuçları alamasa da çok kaliteli oyunculara sahip olduklarını da biliyorum. Pendik temsilcisi bu zorlu karşılaşma sonunda sürprizi gerçekleştirip üç puan alacağını düşünüyorum.

Vardar-Yeşilköy:
Yeşilköy takımı lige iyi başladı ve kendi sahasında Kartaltepe galibiyeti ile başladı. Ancak daha sonraki iki maçında mağlup oldu. Vardarspor ise lige Hasköy deplasmanından aldığı üç puanla başlamış olup, ikinci hafta 2-0 öne geçmiş olmasına karşın Leventspor karşısında mağlubiyet almıştı. Son olarak Halide Edip Adıvar deplasmandan da puan almayı başaran Vardar, bundan sonraki maçları nispeten daha zayıf takımlarla oynayacak ve ligde üst sıralara doğru yükselişe geçeceği düşüncesindeyim. Banko Vardarspor.

Özkaracaahmet-Hasköy:
İki takımda henüz puan alamadı. Özkaracaahmet takımı henüz golle de tanışamadı. Bir haftayı bay geçen Üsküdar temsilcisi bir haftayı da bay geçti. Hasköy takımı ise üç maç oynadı. Üç maçta toplamda 5 gol atarken, 8 gol kalesinde gördü. Selimiye sahasının bakımda olması sebebi ile Yenisahra sahasında ilk kez seyircisi önüne çıkacak olan Özkaracaahmet taraftarının desteği ile zor da olsa galibiyet ile ayrılan taraf olacağını düşünüyorum.

Alibeyköyspor-Paşabahçe:
Grubun iddialı iki ekibi karşı karşıya geliyor. Alibeyköy takımı birçok transfer yapmış durumda. Ancak henüz daha uyum sorunu yaşıyorlar. İlk üç hafta da kaybettikleri beş puan da bunun göstergesi. Paşabahçe ise geçen seneki kadrosunu büyük ölçüde korumuş olmasına karşın yapmış olduğu transferlerle de takımı kuvvetlendirmiş durumda. Uğur hoca'nın öğrencileri uyum olarak ve de tempo olarak Alibeyköy'ün önünde gözüküyor. Ancak Alibeyköy takımı da tecrübesi ve seyirci avantajına sahip. Zorlu karşılaşmadan galip ayrılan taraf çıkmayacağını düşünüyorum. Beraberlik normal sonuç.

Galata-Selimiye:
Beraberliklerin takımı Galata kendi sahasında güçlü rakibi Selimiye ile oynayacak. Galata takımı çok koşan ve basan bir takım. Selimiye içinse aynı şeyleri söylemek mümkün. İki çok koşan takımın mücadelesinde ben golsüz beraberlik bekliyorum.

Çakmakspor-Tunaspor:
Ligde oynamış olduğu üç maçtan da 3-2’lik mağlubiyetler alan Çakmakspor özellikle takım savunmasını eksik yapmış olması takıma pahalıya patlıyor. Oynadığı 3 maçta da ikişer gol atan bir takım puan alamıyorsa irdelenmesi gereken konular vardır. Zafer hoca’nın bu konuda gerekli çalışmaları yaparak takımını çıkışa geçirmek isteyecektir. Tunaspor ise rakibinin tam zıttı. Zor gol atan ve zor gol yiyen bir takım. Ben bu maçta her iki takımında gol atacağını düşünüyorum. Ancak beraberlik normal sonuç olacaktır.

Arnavutköy Belediye- Anadolu Hisarı:
Hem grubunun hem de Süper Amatör Ligin tartışmasız büyük favorilerinden birisi olan Arnavutköy Belediye galibiyetler almaya devam ediyor. Son olarak Terazidere deplasmanında Süleyman Karadağ’ın golü ile üç puanı alan Arnavutköy Belediye takımı rakibi Anadolu Hisarına göre daha tecrübeli ve kaliteli isimlere sahip.Bu maçı net bir skorla Arnavutköy Belediye kazanacaktır.

Gültepe Özgençlik-Şişli Sanayi:
Gültepe Özgençlik geçen hafta Ortaköy deplasmanından sadece üç puanı değil, kaybetmek üzere oldukları özgüveni de almış oldular. Ben bu sezon süper amatöre yeni çıkmış olmasına rağmen üst sıraları zorlayacak bir ekip olduklarını düşünüyorum. Şişli Sanayi de bu sezon süper amatör kümeye çıkmış bir ekip. Genç bir oyuncu kadrosuna sahip olan Şişli temsilcisi bu zorlu deplasmandan puan almak için direnecektir. Gültepe Özgençlik takımının bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

Taksim-Ortaköy:
Ortaköy çok büyük hedeflerle lige başlamış olup istediği sonuçları alamayan bir takım. Metin Uzun'un çalıştırdığı Ortaköy takımı geçen hafta kendi sahasında da 3-0 gibi farklı bir skorla kaybedilmesi herkesi şaşırttı. Taksim ise disiplinli oynayan ve sahaya iyi yayılan bir takım. Geçen hafta Kazım Karabekir Mevlana deplasmanın da son dakikalarda gelen gol Taksimi 3 puandan etti. Maçı seyreden arkadaşım Taksim için ‘taş gibi takım ayrıca kenardan da çok iyi yönetiliyor’ dedi. Bu zorlu karşılaşmadan zor da olsa Taksim galibiyet ile ayrılan taraf olacağını düşünüyorum.

Kocasinan-Yahya Kemal İdman Yurdu:
Kocasinan iyi bir takım. Kendi sahasında oynadığı Selvi maçını kazanırken, deplasmanda oynadığı Feriköy ve Fenerköy maçlarından mağlubiyetler aldı. Ama sahaya iyi yayılan ve ne yaptığını bilen bir takım. Yahya Kemal İdman Yurdu ise çok genç oyunculardan oluşmuş bir ekip. Çok koşan ve rakibinin oyununu bozan bir takım. İlk iki maçtan puan alamayan ve son olarak kendi sahasında farklı Kadırga galibiyeti ile üç puanla tanışmış oldu. Kocasinan kendi sahasında zor da olsa kazanacaktır.

Beylidüzü-Selvispor:
Beylikdüzü lige puan almadan devam ediyor. Son olarak Feriköy deplasmanında 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup oldular. İdmanlara çok geç başlayan Beylikdüzü'nü gerçekten çok zorlu bir sezon bekliyor. Selvispor ise lige üst sıralar hedefi ile başlamış olmasına rağmen, lige istediği gibi başlayamamış durumda ve buradan alacakları 3 puan kendileri için çok önemli olacaktır. Selvispor deplasmanda üç puanı alır.

Çengelköy-Fenerköy:
Pazar günü oynanması gereken maç Beylerbeyi takımının maçı sebebi ile cumartesi günü oynanacak olan bu maçta mutlak favori Çengelköy'dür. Oynadığı üç maçı da kazanmayı başaran Çengelköy grupta söz sahibi olmak isteyen Arnavutköy, Feriköy ve Selvispor'u geçmeyi başardı. Kendi sahasında ve taraftarı önünde Fenerköy'ü konuk edecekler. Geçen sezon Çengelköy takımının en etkili isimlerinden İshak sezon başı Çatalcasporla anlaşmıştı ancak bu hafta eski takımına geri döndü ve Fenerköy maçında Bülent hoca şans verirse oynayacaktır. Fenerköy ise ligde henüz mağlubiyet almamış, genç ve koşan bir ekip. Ancak tecrübe ve kalitesi ile Çengelköy takımı bu maçtan üç puan alacaktır.

Esenyurt İncirtepe -Çekmeköy:
İki takımda geçen haftayı çok farklı skorlarla kazandı. Esenyurt İncirtepe son derece kaliteli oyunculara sahip bir takım. Çok koşan bir ekip ve sonuca gitmeyi bilen bir ekip. Çekmeköy geçen hafta üç puanla tanıştı. İyi oyunculara sahip olan Çekmeköy takımı gün geçtikçe vites yükseltecektir. Ancak bu maçtan daha hazır olan ev sahibi ekibin üç puanı alacağı düşüncesindeyim.

Batı Trakya Türklerispor-Çubuklu:
Batı Trakya takımı agresif oynayan ve temposu yüksek olan bir takım. Son derece de disiplinli oynuyorlar. Çubuklu ise ilk iki maçta galibiyet almış ancak son maçında farklı mağlubiyet almıştı. Genç bir kadroya sahip olan Çubuklu orta sıralarda olacaktır. Batı Trakya ise yukarıları zorlayabilecek bir takım. Ben bu zorlu mücadele sonunda zor da olsa Batı Trakya lehine sonuçlanacağını düşünüyorum.

İFA-Yenibosna:
İki takımda lige çok iyi başladı ve 7 puanla lige başlamış olup iki ekipte gol dahi yemediler. İFA kendi sahasında etkili olan bir takım. Seyirci desteği de mutlaka olacaktır. Yenibosna takımını zor bir deplasman bekliyor. Maçtan önce bence iki takımada sorsan beraberliğe razı olur. Bu maç golsüz beraberlik kokuyor.

Not:  Bakırköy takımı taraftarları hafta içi çıkan yazıma yorumlar yapmış ve beni eleştirmişlerdi. Bende bu eleştirilere cevap vermek istedim. Bakırköy takımı son derece kuvvetli ve büyük bir camiadır. Bakırköy takımının olması gereken lig Amatör Küme değildir. Sizleri çok seviyor ve önümüzdeki iç sahanızda oynayacağınız ilk maça geleceğimi iletmek istiyorum. Bu hafta müsabakalara çıkacak tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

YAZI: DİALLO MORATHİ

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ulan dıallo ne cırkın adamsın

Adsız dedi ki...

zeytinburnu için neden yorum yapmıyosun

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.