Pazar, Eylül 30, 2012

Bağlarbaşı evinde daha güçlü

 BAĞLARBAŞISPOR  : 2  PENDİKGÜCÜ  : 1
İstanbul Süper Amatör Lig 6.Grup'ta alt sıralardan yukarı çıkmak arzusundaki Bağlarbaşı, grubun iddialı takımlarından Pendikgücü'nü Yenisahra'dan eli boş gönderdi.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında taraflar birbirini yoklarken Bağlarbaşı özellikle Aziz ve Enes'in kullandığı sağ kanattan etkili bindirmeler yaptı. 16.dakikada yine bu kanattan kesilen topta ön direğe hareketlenen Burak yerde kalınca hakem Oğuzhan Uğurlu penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Kenan'ın vuruşu ağlarla buluşutu ve bordo beyazlılar adına tabela değişti.

Gol sonrası şok yaşayan Pendikgücü karşısında Bağlarbaşı ardı ardına pozisyonlar ürettiyse de ikinci gol kaydını başaramadı. Pendikgücü teknik sorumlusu Cüneyt Koral oyuncu değişikliğine gitti ve sol kanadına Emirhan'ı alarak Aziz'in çıkışlarını engellemeyi amaçladı. 30. dakikaya kadar çok yumuşak bir oyun ortaya koyan turkuaz beyazlılar, değişiklik sonrası beraberlik için yüklendiler. Ardı ardına kullanılan köşe vuruşlarını izleyen Zakir ve Mert Safa'nın pozisyonlarında Bağlarbaşı kalecisi Görkem gole geçit vermedi.

37.dakikada Bağlarbaşı'nın ikinci golü geldi. Yine soldan akan Enes'in vuruşunu kaleci Samet çelmeyi başardı. Ardından Ali Kemal'in kullandığı köşe vuruşunda topa dokunan Burak takımına iki farklı üstünlüğü getirdi. Gol sonrası yine Bağlarbaşı üstün gözüktü.

İkinci yarıya Pendikgücü baskılı başladı ve topla oynama üstünlüğünü ele geçirdi. Ancak turkuaz beyazlılar kale önünde, pozisyonları olgunlaştırmada yetersiz kaldılar. İyice geri çekilen Bağlarbaşı karşısında Pendikgücü 69.dakikada, Hüseyin'in kullandığı bir serbest vuruşta Okan'ın kafası ile farkı bire indirdi.

75.dakikada Bağlarbaşı teknik sorumlusu Özcan Çerlik yorulan hücumcuları Sinan ve Burak'ı oyundan alarak Gökhan ve Muhammer'i oyuna aldı. Bağlarbaşı Gökhan'ı ileride tek başına bırakırken hızlı akınlarda önemli gol pozisyonlarından faydalanamadı. Son 10 dakikada Pendikgücü'nde stoper Orçun da forvete çıkarken konuk ekip 87.dakikada yine Hüseyin'in ile gole yaklaştı. Tecrübeli oyuncunun serbest vuruştan çatala gönderdiği topu Görkem aynı güzellikte kurtarınca tabela değişmedi.

Son dakikalarda gerginleşen karşılaşmada 89.dakikada Enes topsuz pozisyonda yerde kaldı. Hakem Uğurlu tereddütsüz Pendikgücü'nden Mert Safa'ya kırmızı kart gösterdi. Uzatma dakikalarında ise bu kez rakibini düşüren Enes ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Kalan dakikalar başka gol getirmeyince Bağlarbaşı bu sezon ilk galibiyeti ile sahadan ayrıldı.

Bu galibiyet ile altıncı sıraya kadar yükselen Bağlarbaşı beşinci haftada, henüz galibiyet ile tanışamayan Batı Trakya'yı konuk edecek. Dokuzunculuğa gerileyen Pendikgücü ise iyi bir başlangıç yapan İFA ile Pendik'te karşılaşacak.

STAD : Yenisahra
HAKEMLER : Oğuzhan Uğurlu, Sinan Tozman, Mehmet Oral
BAĞLARBAŞISPOR : Görkem, Aziz, Cenkay, Abdülkadir, Kenan, Sezer, Enes, Ali, Burak, Sinan, Ali Kemal (Can Cucumlu, Gökhan, Muhammer, Mustafa, Can İrin, Bilal, Atakan)
TEKNİK SORUMLU : Özcan Çerlik
PENDİKGÜCÜ :  Samet, Serkan, Okan, Orçun, Gökhan, Kadir, Zakir, Ekrem, Cankat, Hüseyin, Mert Safa (Serhat, Ceyhun, Emre, Emirhan, Ömer Faruk, Anıl, Aslan)
TEKNİK DİREKTÖR : Cüneyt Koral
GOLLER : Kenan 16', Sinan 37' // Okan 67'
KIRMIZI KARTLAR : Mert Safa (89' Pendikgücü), Enes (90'+ Bağlarbaşı)

HABER - FOTOĞRAF : Erdem G
Maçtan daha fazla fotoğrafı hafta içinde Erdem'in Amatör Futbol Fotoğrafları Facebook Grubu'nda görebilirsiniz.   

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.