Pazartesi, Temmuz 30, 2012

Leventspor dış transferde atağa kalktı

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Leventspor, dış transferde harekete geçti. Bugün dış transferde Kırmızı Siyahlı takım 4 futbolcu ve bir kaleciyle resmi olarak anlaştı. Kaleci Tuncay Döşoğlu, Ercan Duman, İlyas Çevik, Mesut Gönül ve Taha Çevik yeni sezondan itibaren Leventspor'un formasını giyecek.



Ercan Duman kimdir?
Futbola Günyamaç altyapısında başlayan futbolcu minik ve yıldız takımlarında üç sezon forma giymiş, sonrasında futbola 5 sezon ara vermiş, 18 yaşında Sarıyer genç takımıyla tekrar futbola dönmüştü. İki sezon mavi beyazlı Sarıyer formasını giyen oyuncu, 20 yaşında Körfez Belediyespor ile profesyonel olmuş, sonraki sezon Tekirdağspor formasıyla 3.Ligde mücadele etmişti. Sonrasında aynı sezon Gebze ve Fatih Karagümrük takımlarında kariyerine devam eden sol bek, forma şansı bulamamış henüz 24 yaşındayken, üç sezonluk profesyonel kariyerinin ardından  Eylül 2005'de amatöre dönmüştü. Sonrasında sırasıyla Tekirdağspor, Beylikdüzü takımlarında oynayan futbolcu, Beylikdüzünden Levent'e transfer olmuş ve iki sezon üst üste Leventspor'un formasını terletmişti. Son iki sezondur da Çengelköyspor forması giyen oyuncu, 3 ay önceki Levent-Çengelköy Bölgesel Amatör Lig için Play Off son maçında da Leventspor'a karşı 90 dakika oynamış ve kaptan olarak sahaya çıkmıştı. Tecrübeli defans oyuncusunun kariyerinde 26 TFF 3.Lig maçında 2 golü, Tekirdağspor (1.Kademe yarı finali-Tekirdağspor:2-Suadiye Bld:4), Beylikdüzü (2.Kademe yarı finali-Beylikdüzü:2-Yeni Menemen Bld:4-uzatmalarda.), Levent ile iki grup üçüncülüğü, Çengelköyspor ile de geçen sezon Bölgesel Amatör Ligi için play-off grubu 12.'liği bulunuyor. Oyuncu geçen sezon başı da Leventspor'la anlaşmış bir kaç idmana çıkmış fakat sonrasında Çengelköy'e geri dönmüştü.


Tuncay Döoğlu kimdir?
Futbola Mersin Gençlerbirliği minik takımında başlayan 23 yaşındaki kaleci, 4 sezon Mersin Gençlerbirliği altyapısında ter döktükten sonra, 17 yaşında Tarsus İdman Yurdu ile profesyonelliğe adım atmış,1 buçuk sezonluk Tarsus İdman Yurdu serüveninden sonra  bir sezon Beylerbeyi, 4 ay Yıldırım Bosna, 3 ay Düzcespor, 1 buçuk sezon 72 Batman formaları altında kalecilik yaptıktan sonra 2011 şubat ayında genç yaşına rağmen, 5 senelik profesyonel kariyerini sonlandırıp Leventspor ile amatöre dönmüş, Bölgesel Amatör Lig play offlarında oynanan 15 maçta bir tek Paşabahçe Stadında oynanan Sultangazispor müsabakasında forma giymişti. Geçen sezonu Balıkesir Süper Amatör Ligi 4.bitiren Altınoluk Belediyespor'da geçiren genç kaleci, bugün itibarıyla resmi olarak Leventspor'a geri döndü. Genç kalecinin kariyerinde 21 TFF 3.Lig maçı(Yıldırımbosna ve 72Batman), 21 de DSGL müsabakası (2007-2008 Beylerbeyi A.Ş.) bulunuyor.



İlyas Çevik kimdir?
Genç sol açık, 1 Nisan 2012 pazar günü Paşabahçe Stadı'nda Dikilitaş ile Leventspor arasında oynanan karşılaşmada maçın ikinci yarısında sol kanadı çok etkili kullanmış, süratiyle herkesi kendine hayran bırakmış ve takımının ilk golünün assistini yapmıştı. Özellikle Play Off maçlarında gösterdiği üstün performansla İstanbul Amatör Bölge Karmasına seçilen oyuncu, Nevşehir ve Kayseri'de oynanan maçlar neticesinde, finalde Ankara Bölge Karmasını penaltılarla eleyip şampiyon olan ve ülkemizi eylül ayında Türkiye'de yapılacak UEFA Regions Cup turnuvasında temsil etmeye hak kazanan İstanbul Amatör Karmasının da banko oyuncularından biriydi.
Futbola Sarıyer minik takımında başlayan genç futbolcu, bir sezon mavi beyazlı kulübün minik takımında forma giydikten sonra üç sezon futbola ara vermiş,16 yaşında Dikilitaş takımıyla futbola tekrar merhaba demiş, üç sezon aralıksız olarak kırmızı beyazlıların U17  ve U19 takımlarında forma giyip sonrasında A Takımına yükselmişti. 2 sezondur da Dikilitaş A Takımı forması giyen genç sol açık 2010-2011 sezonunda takımıyla 3.'lük yaşamış, Bölgesel Amatör Lig Play Offlarına katılamamıştı. Geçen sezon ise, Bölgesel Amatör Lig için Play Off maçlarını gol averajıyla dördüncü bitiren Dikilitaş takımının direk terfi etmesindeki en büyük paylardan biri, hızıyla enerjisiyle savaşçı yapısıyla kuşkusuz ona aitti.



Mesut Gönül kimdir?
Futbola İstanbul Gençlerbirliği minik takımında başlayan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu kulüpte geçirdiği dört sezonun ardından 16 yaşında Beşiktaş'a transfer olmuş A2 takımına kadar yükselmiş, altyapısını tamamlayıp 2008-2009 sezonunu Çorlu Sanayispor, 2009-2010 sezonunu Çorlu Gençlerbirliği, 2010-2011 futbol sezonunu Fenerköy'de geçiren  sağ açıık, geçtiğimiz sezonu Bölgesel Amatör Lig 13.Grup takımlarından Sultangazispor'da geçirmişti. 24 yaşındaki futbolcunun kariyerinde Beşiktaş ile 6 A2 maçında 1 golü, geçen sezon Sultangazispor ile 20 maçta 2 golü, Çorlu Sanayispor ile 1 Türkiye şampiyonası tecrübesi (Çorlu Sanayi:1-Edirnespor:3) bulunuyor. Oyuncu 2010-2011 sezonunda da Bölgesel Amatör Lig için play off grubunda Fenerköy formasıyla boy göstermişti.


Taha Çevik kimdir?
Futbola 12 yaşında Sarıyer takımında başlayan 1993 doğumlu genç sağ bek, bütün altyapı kategorilerinde aralıksız 7 sezon mavi beyazlı formayı terlettikten sonra geçen sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor A2 takımına transfer olmuş, sezon boyu hiç forma şansı bulamayınca şubat ayı ortasında Bölgesel Amatör Lig'de boy gösteren Bayrampaşa Tunaspor'a hem U19 hem Bölgesel Amatör Ligde oynaması için gönderilmiş, Bayrampaşa Tunaspor ile Bölgesel Amatör Liginde ikinci devredeki 11 maçta sadece 1 maç forma şansı yakalayabilmiş, Bayrampaşa Tuna'nın U19 1.liginde şampiyon olan takımında iki buçuk ay banko forma giymişti.

HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT
KAYNAK: www.leventspor.com

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.