Çarşamba, Haziran 27, 2012

Muğlaspor'dan doping tepkisi

Isparta Emrespor'un Muğlaspor'u 1-0 yendiği BAL'dan 3. Lig'e terfi maçında Isparta temsilcisinin kaptanı Serdar Öztan'ın yasaklı madde kullanmak suçuyla hak mahrumiyeti cezasına çarptırılması Muğlaspor'u harekete geçirdi. Muğlaspor Başkanı Eminer İçten, böyle bir olayın spor ahlakına yakışmadığını ve takımın tamamının doping kontrolünden geçmesi için yasal yollara başvuracaklarını söyledi.

Başkan İçten, “Maç öncesi yapılan doping kontrolünde iki futbolcudan birinde doping çıktı. Kulüp değil, futbolcu ceza aldı. Futbol bir takımı oyunu ve takımın oyuncusu olduğu için takımın ceza alması gerekiyor. Takımdan bir kişi dahi olsa spor ahlakına uymadığı ve kendi menfaatini düşündüğü için bu ceza kulübe verilmelidir. Ayrıca biz bir kişinin doping aldığına inanmıyoruz. Muğlaspor’un hakkı yenmiştir. TFF ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna (ASKF) başvurarak hakkımızı arayacağız. Diğer futbolcularında doping testinden geçmesi gerekiyor ise bunun için gerekli yasal işlemleri başlatacağız” diye konuştu.


'Dopingli oyuncu maçın sonucunu etkileyebilir'
Dönemin Muğlaspor Teknik direktörü Egemen Urhan, “Maçtaki baskımıza bakar iseniz stoper oyuncusu olan takım kaptanı Serdar Öztan, maç sonuna kadar gösterdiği performans ile maçın skoruna etkilediğini düşünüyorum. Benim şu an Muğlaspor’la bağlantım yok ancak o zamanın teknik direktörü olarak böyle bir durumla karşılaşmak üzücü. Bizim için öncelikli olarak sporcunun sağlığıdır. Biz oyuncumuza bırakın dopingi, onun sağlığını etkileyecek başka bir şey dahi vermeye tenezzül edemeyiz” dedi.


2009-2010 sezonunda 3.Ligden Bölgesel Amatör Lig’e düşen Muğlaspor,  2011-2012 sezonunda grubunu ikinci sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı kazandı. Yeşil-Beyazlılar play-off karşılaşmasında Bartınspor’u 5-1 yenerek finale yükseldi. Kütahya’da 29 Nisan tarihinde oynanan maçta Emrespor'a 1-0 yenilen Muğlaspor, 3. Lig kapısından dönmüş oldu.


Kaynak: www.muglagazete.org

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...