Perşembe, Haziran 28, 2012

Haseki: Geçtiğimiz yıldaki hataları tekrarlamayacağız

Geçtiğimiz sezon son maçın uzatma dakikalarında şampiyonluğu kaçıran Edirnespor Gençlik Kulübü’nün Genel Kaptanı İnanç Haseki, yaklaşan Kongre öncesinde kulübün bulunduğu durum ve yapılacaklar hakkında açıklamalarda bulundu.


Geçtiğimiz yıl şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan ve yaptığı flaş transferlerle ülke gündeminde kendine yer bulan Edirnespor Gençlik Kulübü, 3. lig şansını son maçta kaçırmıştı. Bu sezon daha kısıtlı bir bütçeyle savaşan, formasını teriyle yıkayan bir takım kurmayı planladıklarını daha önce belirten Edirnespor Gençlik Kulübü Genel Kaptanı İnanç Haseki, 27 Haziran’da yapılacak kongreyle yeni yönetimin belirleneceğini söyledi. Oluşturulacak yeni yönetimde güçlü isimlerin yer alacağı kulislerde konuşuluyor.


''Geçen yıldaki hatalar tekrarlanmayacak''
Genel Kaptan İnanç Haseki, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu yılki statüyü 20 Haziran’da açıklayacağını belirtti. Açıklanacak olan statüde yaşla ilgili bölümün değişmeyeceğini, yine 27 yaş üstü oyuncular için belli bir kontenjan olacağını tahmin ettiğini söyledi. Haseki “Ancak geçen sezon 4 olan bu kontenjan sayısının değişerek 5 ya da 6 olmasını tahmin ediyorum” dedi.

Haseki, TFF ile yaptıkları görüşmelerin ardından bu yıl TFF’nin “Profesyonel Bölgesel Lig” adı altında TFF 3 Ligi ayarında bir lig kurmayı planladığını da sözlerine ekledi.


''İç transferde görüşmeler sürüyor''
Edirnespor Gençlik Kulübü’nün geçen sezon kadrosunda yer alan ve hem teknik yönetimin hem de tribünlerin beğenisi kazanan Sertaç, Emrah, Caner, Kayahan ve Kutay ile görüşmelerde bulunduklarını belirten Haseki,  bu oyuncuların takımda kalmaları için kendi maddi koşullarını zorladıklarını söyledi. İç transferde 1-2 yuncuyla daha görüşeceklerini söyleyen Haseki, önceliği bu futbolculara vereceklerini kaydetti.

Sıkıntı yaşadıkları forvet mevkiindeki sporcularla yollarını ayırdıklarını da sözlerine ekledi.


''3 Stoper ile görüşüyüyoruz''
Stoper mevkii için 3 oyuncuyla görüştüklerini söyleyen Genel Kaptan, biraz daha sert, uzun ve tecrübeli bir savunma hattı kurmak istediklerini belirtti. 2 kaleci alacaklarını sözlerine ekleyen Haseki, “Bir an önce yeni yönetimi seçip, transfer komitemizi oluşturarak bu yılki transferlerimize başlamak istiyoruz” dedi.

''Nasır Hoca geliyor''
Teknik Direktör Nasıl Belci’nin bu hafta Edirne’ye geleceğini ve transfer çalışmalarına dahil olacağı bilgisini de veren Haseki, teknik direktör Nasır Belci’nin de takımın geçen sezonki maç kasetlerini izlediğini ve kendileriyle iç transfer konusunda aynı isimlerde mutabık olduğunu söyledi. Forvet mevkii içinse genç isimler düşündüklerini kaydetti.


''Onur Yılmaz'ı içimizde yaşatacağız''
Haseki ayrıca “Transferde görüşerek belli bir noktaya geldiğimiz, bize buradaki maçta 3 gol birden atan Onur Yılmaz kardeşimizin transferine kesin gözüyle bakıyorduk. Kendisi üzücü bir şekilde aramızdan ayrıldı. Allah’ın rahmeti üzerine olsun. Bu yıl onu içimizde yaşatacağız” dedi.

''Tesislerde önemli gelişmeler''
MKG İnşaat Genel Müdürü Mustafa Kargür’ün verdiği söze göre bu ay bitmeden tesislerin ilk iki binasının içine girileceğini söyleyen Haseki, “Sayın Valimiz Gökhan Sözer de sözünü tutuyor ve çim antrenman sahamızın hafriyatı bu hafta başlıyor” dedi.

Binaların tamamlanmasının yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Haseki, “Şehrin destekleriyle içinin de doldurulacağına eminiz. Bu yıl sporcularımız ve teknik heyetimizin burada kalacağı düşünülürse takımın başarısı ve Edirne futbolunun geleceği için ne kadar önemli bir tesis olduğu anlaşılır” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK:www.spor22.com

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...