Cuma, Haziran 29, 2012

Cüneyt Çakır’ı tuzağa düşüremediler!

“Önce Portekiz basını, sonra futbolcuları o'nu ele geçirmeye çalıştı. Fakat Cüneyt Çakır bu tuzağa düşmedi. Yarı Finalde yönettiği İspanya-Portekiz maçı en iyi maçıydı” MHK Başkanı Zekeriya Alp, Euro 2012’deki gururumuz Hakem Cüneyt Çakır’ın yarı final yönetimini bu sözlerle değerlendirdi.


Cüneyt Çakır'ın Euro 2012 yarı finalinde İspanya-Portekiz maçına atanmasıyla birlikte Portekiz basını bu olayı 'Portekiz'e tuzak kuruldu' şeklinde duyurmuştu. Turnuvanın en genç Hakemi Cüneyt Çakır'ın bu maça verilmesine büyük tepki gösterilirken sadece Hakemimize değil Şenes Erzik'e de suçlamalarda bulunulmuştu. İddialara göre UEFA İcra Kurulu Üyesi Erzik ile İspanya Federasyon Başkanı Villar'ın arası çok iyi olduğu için bu karşılaşmaya bir Türk Hakem atandı.

Yapılan haberlerde Erzik’in UNICEF'te danışmanlık görevini yürüttüğünün altı çizilirken, Çakır'ın yine bu nedenle UNICEF'in forma reklamı verdiği Barcelona'nın Chelsea ile oynadığı Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçına atandığı vurgulandı. Portekiz medyası, Cüneyt Çakır'ın Terry'nin kırmızı kart gördüğü ve Drogba'nın ceza sahasında düşürülmesine Çakır'ın sessiz kaldığı Şampiyonlar Ligi yarı final maçını ‘şüpheli’ görmüştü. 

İşte önceki gün oynanan maçı MHK Başkanı Zekeriya Alp değerlendirdi. Portekizli futbolcular ve teknik heyetin Çakır'ın her düdüğüne tepki gösterdiğini hatırlattı. “Bence turnuvadaki en iyi maçını yönetti. Portekizliler karşılaşma öncesi yaptıkları açıklamalarla Cüneyt Çakır'ı ele geçirmeye çalıştılar. Ama o bu tuzağa düşmedi. Gayet yerinde karar verdi. Gerçekten güzel bir maç yönetti” diye konuştu.

Zekeriya Alp şöyle devam etti: “Haziran 2012 Hakemlik tarihimize altın harflerle geçecek bir ay oldu. Cüneyt Çakır'ın 16 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda maç yöneten ilk Türk Hakemi olmasının yaşattığı gurur, kendisine yardımcılık yapan diğer 4 Türk Hakemimizin mükemmel uyumu ile taçlandı. Çakır'ı yanı sıra Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Tarık Ongun ve Bahattin Duran'ı da özellikle tebrik ediyorum. Ekip çalışması ve işbirliklerinin karşılığını fazlasıyla aldılar. Hakemlik standartını en üst seviyeye çıkarmış oldular. 5 Hakemimiz de görev yaptıkları 3 karşılaşmada da son derece başarılı bir yönetim gösterdi. Uluslararası eğitimcililerimiz ve mentorları da aynı görüşte. Kendilerini kutluyorum.” 

Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek'in ve diğer FIFA Hakemlerimizin de yeni sezonda önemli uluslararası maçlar alacaklarını umduğunu söyleyen MHK Başkanı Alp; "Bu önemli gelişimde değerli katkıları bulunan eğitim danışmanımız Sayın Jaap Uilenberg'e ve Cüneyt Çakır'ın 2014 Dünya Kupası için mentörlüğünü yapan Sayın Oğuz Sarvan'a ve emeği bulunan herkese Hakemlik kurumu adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Editörün Notu: Cüneyt Çakır’ın Euro 2012’de başarılı maçlarında Hakemimizin başarısı için dua eden halkımız da unutulmamalı. Hakemlerimiz, Polonya'nın başkenti Varşova'ya giderken asker uğurlaması yapar gibi Atatürk Havalimanına kadar giderek Çakır’ı uğurlayan genç Hakemler, İstanbul İHK ve TFFHGD İstanbul Şubesi Üyeleri ve sevenleri de unutulmamalı. Hatta Ukrayna’nın Donetsk şehrine Hakemimize destek için gidenler bile oldu. İşi doğrusu hepimiz maçları değil, Hakemlerimizi izledik ve “Hakemlik bir pozisyon olmasın, tartışmalı pozisyon olmasın, Hakemlerimiz başarılı olsun” diye sürekli dua ettik. Tebrikler Cüneyt Çakır ve ekibine...


HABER: BURAK KURTULUŞ
MHK Başkanı Zekeriya Alp’in sözleri, www.tff.org.dan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.