Çarşamba, Haziran 27, 2012

Ali Osman Özgül: İstanbul’a çağ atlattık, sırada Türkiye var!

Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Genel Merkezi’nin 30 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 11’de İzmir Atatürk Stadı Spor Kompleksi Futbol Hakemleri Derneği Salonu’nda yapılacak olan Olağan Genel Kurulunda, Genel Başkanlık için Adaylığını geçtiğimiz hafta açıklayan İstanbul Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Ali Osman Özgül, seçime günler kala, İstanbul’daki başarılı çalışmalarını ve hedeflerini Yerel Futbol Sitesine anlattı.


Saha Komiserleri, görevini yaparken Türkiye Futbol Federasyonu'nun çıkardığı talimat, genelge ve emirlerine uygun hareket eden, görevini oyun sahasının sınırlarını belirleyen çizgi dışında ve etrafında yapan karşılaşmanın emniyet içinde oynanmasından sorumlu federasyon görevlisidir.

Saha Komiserleri futbolun vazgeçilmez emektarlarıdır. Gönüllü, tarafsız duruşları, saygınlıkları ve görevlerine olan bağımlıkları ile futbol sahalarının gizli kahramanlarıdırlar.

İstanbul Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Ali Osman Özgül ise kendine has bir insan. Sade, içten ve samimi…

1947 Trabzon Yomra doğumlu Ali Osman Özgül. Trabzon İdmanocağı’nın eski futbolcusu. Ayağı kırılınca futbola son vermek durumunda kalmış. 1961’de, 14 yaşındayken İstanbul Fatih’e göç etmişler. Fatih Altınay Spor Kulübü’nde 10 yıllık Başkanlık yapan Özgül, 1982 yılında Vefa Stadında bir müsabaka izlerken tanıştığı Ahmet Becedek’in telkinleri ile Saha Komiseri olmaya karar vermiş.

“Saha Komiseri olarak ilk vazifem 1. Amatör Ligde şampiyonluk maçıydı, ikinci hafta İnönü Stadında Beşiktaş-Eskişehirspor maçında görevlendirildim” diyor Ali Osman Özgül…

İşçi emeklisi olan Ali Osman Özgül’ün 2 oğlu, bir kızı ve 4’de torunu var. 1982 yılında başladığı Futbol Saha Komiserliği görevini 30 yıldır ilk günkü heyecanla yaptığını ifade eden Özgül, İstanbul Futbol Saha Komiserliği Derneğinde 1989 yılında Dernek Yöneticisi olduktan sonra, bugüne kadar 4 defa Başkanlık görevini aralıklı dönemlerde yaptıktan sonra, 2010 yılında tek aday olarak girdiği İstanbul Futbol Saha Komiserliği Derneği Olağanüstü Genel Kurul’da tekrardan Başkanlığa seçildikten sonra bu senenin Şubat ayında yine tek aday olarak katıldığı Olağan Genel Kurul’da teşkilatının güvenoyunu bir kez daha almış.

Ali Osman Özgül; titiz, çalışkan, temsil yeteneği ve iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına inanan, üretken, idealist, geleceği gören ve iş bitiren bir kişi. Dürüstlüğü ve davranışları ile her zaman örnek bir kişi olarak gösterilen Ali Osman Özgül, İstanbul’da futbol ile alakalı herkesin sevgi ve saygısını kazanmış bir insan.

Kültürlü, ileri görüşlü, otoriter, açık sözlü bir insan; yetenekli ve uyumlu bir yönetici profili çizen Özgül, İstanbul’da her şeyin yolunda gittiğini ve artık Türkiye Futbol Saha Komiserliği Derneği Genel Merkezine hizmet etme vaktinin, ekibi ve kendisi için geldiğini düşünüyor.

“İstanbul, Türkiye demektir”
Ali Osman Özgül, “İstanbul’da bir haftada 600 resmi müsabaka oynanıyor. Biz 320 kişilik kadromuzla hafta içi-hafta sonu tüm müsabakalara Saha Komiseri atıyoruz. İstanbul’da Eylül’de başlayan Ligler Temmuz ayına kadar sürüyor. Son yıllarda İstanbul Futbol Saha Komiserliği çok büyük bir ivme kazandı. İstanbul, Türkiye demektir. Çünkü ilimizdeki resmi müsabaka sayısı neredeyse 25 ile eşittir. Bizim, İstanbul’da çok çalışkan, yetenekli, sürekli eğitimlerden geçen, genç ve dinamik bir kadromuz var” dedi.

Gücümüzü TFF’den alıyoruz!
Türkiye Futbol Federasyonu’nun tüm Kurulları ile uyum ve işbirliği içerisinde görevlerini sürdürdüklerini ifade eden Özgül, “başta TFF Yönetim Kurulu üyesi ve İstanbul Futbol İl Temsilcisi Sayın Yemen Ekşioğlu ile TFF Yönetim Kurulu üyesi, TFF Amatör Kurul Başkanı ve İASKF Genel Başkanı Sayın Ali Düşmez’in Saha Komiserleri Derneğine verdikleri sonsuz destekten dolayı kendilerine teşkilatım adına teşekkür ederim. Bizlere olan güvenleri, bizi daha iyi işler yapmaya teşvik ediyor. Bu başarılı Yönetimler var olduğu sürece İstanbul futbolunun sırtı yere gelmez” dedi.

Tamer Taşpınar’ın hakkını ödeyemeyiz!
Ali Osman Özgül, Dönemin Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar’ın Futbol Saha Komiserlerine verdiği desteği asla unutamayacaklarını belirtirken, “Tamer Bey, zamanında halen kullanmakta olduğumuz Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde Derneğimize yer tahsis ederek, daha aydınlık günlere kavuşmamıza vesile olmuştur. Kendilerine, bu büyük desteklerinden dolayı müteşekkiriz” ifadesini kullandı.

Sistemi kurduk, geri gitmeyiz!
Özgül, Saha Komiserleri Derneğinin her geçen gün daha iyi olabilmesi için göreve geldikleri günden bu yana çok çalıştıklarını ve artık sistemin hatasız işlediğini başladığını belirterek, “En önemli hizmet Kurumsal yapının oturtulmasıydı, bunu başardığımızı düşünüyoruz. Saha Komiserlerinin saygınlığı arttı, Derneğimizin daha iyi olması için çaba ve gayretlerimiz sürecek” dedi.

Derneğimize çağ atlattık!
21 kişilik Yönetim Kurulu ve 320 kişilik mevcutlarıyla sorunsuz bir şekilde Türk Futboluna hizmet ettiklerini ifade eden Özgül, “tüm ekibimiz son derece gayretli bir şekilde çalışıyor. Geçmiş dönemlere nazaran oldukça başarılı işlere imza atıyoruz. Ben 30 yıldır Saha Komiserliği yapıyorum, gönül rahatlığıyla söyleyebilirim; bu kadro İstanbul’a gelen en iyi kadrodur. Son 3 yıl için tek kelime söylerim: Derneğimize çağ atlattık. Yaptıklarımızı hiç kimse inkar edemez!…

Saha Komiserliğine talep arttı!
Derneklerine her gün Saha Komiseri olmak için talepler geldiğini söyleyen Özgül, “sahalardaki asil duruşumuz, yaptığımız görevin yüceliği ve yerel medyanın son dönemlerde Saha Komiserlerine hak ettiği değerinin verilmesinden dolayı yeni başvurularının arttığını ifade eden Özgül, Saha Komiserlerine verdiği değer ve ehemmiyetten dolayı memnun olduklarını söyleyerek Yerel Futbol Sitesine teşekkür etti, “birbirimize olan desteğimiz her zaman sürecek” dedi.

Türkiye’yi yönetmeye hazırız!
Ali Osman Özgül, İstanbul’da hiçbir sorun kalmadığını ve artık Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Genel Merkezi’ni yönetmeye hazır olduklarını söyleyerek, “Tüm sorunları çok iyi biliyoruz, tespitlerimiz tamamladık, son derece kaliteli bir Yönetim Kurulu Listesi oluşturduk. Çok değerli Şube Başkanlarımız listemize girerek teveccüh gösterdiler, yanımızda yer aldılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım hiçbir zaman hizmetten geri durmadık. Hiçbir işi yarım bırakmadık. İnandığımız yolda asla geri adım atmadık. Şimdi diyoruz ki, biz,  Türkiye Futbol Saha Komiserlerini daha ileriye taşıyacak güce sahibiz, benim bu ekip ile çözemeyeceğim hiçbir sorun yoktur. Bizim İstanbul’da,  Şube Başkanlarımızın da kendi illerinde edindikleri önemli tecrübeler bizim için en büyük artıdır.

Genel Merkezi İstanbul’a taşıyacağım
Özgül, 30 Temmuz 2012 Cumartesi günü İzmir’de yapılacak olan Olağan Genel Kurul’da hizmet için yetki ve görev aldıkları takdirde, ilk icraatlarının Dernek Genel Merkezini İstanbul’a taşımak olduğunu söylerken, “TFF Genel Merkezi İstanbul’da, Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Genel Merkezi de İstanbul’da olmalı” dedi.

Anadolu İstanbul’un yanında olsun!
Ali Osman Özgül son olarak Anadolu teşkilatlarının İstanbul’a destek vermesini isterken, “Tüm illerde Saha Komiseri Derneği kurmak için uğraşacağız, Akredite sorununu çözmek için çalışacağız, Saha Komiserlerinin yetkilerinin arttırılması için çalışacağız, saha için dolaşımımızı daha rahatça yapmak için çalışacağız, ücretlerimizin iyileştirilmesi için mesai harcayacağız, geliniz, bizlere destek verin, sizlerin desteği ile hep birlikte bu sorunları hallederiz” dedi.


HABER-FOTOĞRAF: BURAK KURTULUŞ

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sn başkan görevinizin önemini son derece iyi bir bilen spor adamı olarak şunları söylemek istiyorum 320 kişiyle hizmet verdiğiniz bu kurumda nedense çok acemi ve bilgisiz bunların yanında birde özür dileyerek söylemek istiyorum ukala olan arkadaşlarımız var belki siz denetleme konusunda yetersiz kalabilirsiniz ama nedense çekilen faxlarıda hiç dikkate almıyorsunuz bunun nedeni takımlarımıza olumsuz yansımaktadır onun içindirki bu ciddi müesesede görev alan ve gerçekten görevini layığı ile yapan değerli saha komiserlerimizden bir heyet kurarak bir çalışma yapmanızı talep ediyorum sizin kurumda görevli olupta herhangi bir takımımızın yönetiminde veya üye olması onuda bırakın özellikle kendi takımının maçına çıkması gibi lüksü olan insanları lütfen ama lütfen gereğini yapınız saygılarımla mustafa ünal ist.bafraspor klb.bşk.

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.