Perşembe, Mayıs 31, 2012

Silivri ilçe sporunda bir ilk gerçekleşti

Önceki gün gerçekleştirilen ve profesyonel lige merhaba diyen Silivrispor’un geleceğinin yapılandırılmasının amaçlandığı sportif demokrasi platformu yoğun bir katılım ile gerçekleşti.


Silivrispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Memiş’in organize ettiği Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrispor Kulübü Başkanı Mustafa Saral ve Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Bora Balcıoğlu’nun da katılımı ile gerçekleşen toplantı amacına ulaştı. Silivri Park Otel Piri Mehmet Paşa Salonunda gerçekleşen toplantıya; Silivrispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Uygun, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Naif Yıldızlar, Silivrispor eski futbolcusu ve spor yazarı Candemir Yılmam, Silivrispor eski yöneticilerinden Barış Haseski, Levent Saygılı, Atilla Yıldız, Caner Çorbacıoğlu, Abdullah Yaşar, Kerem Bulut, Coşkun Deniz Kamer, Orhan Koç, Silivrispor eski Genel Kaptanlarından Muharrem Aydoğan,  Silivrispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Doruk Bulut, Silivrispor eski Başkanlarından Akgün Duru, Silivri Mimarsinan Kulübü Başkanı Mehmet Şirin Aksu, Silivrispor eski Genel Kaptanı Temel Aslan, Silivrispor Kasaba Taraftarlar Dernek Başkanı İrfan Bozdağ ve üyeleri, Silivrispor eski yönetim kurulu üyesi Emrah Maşalacı, Silivrispor eski yöneticilerinden Özer Manavoğlu, Can Gürcan, Olcay Yılmazer, Orhan Akgün, Silivrispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Erçağ, Silivrispor eski futbolcularından İlhan Tekin, Silivrispor eski oyuncularından Rasim Destanoğlu, Gazitepespor Kulübü Başkanı Metin Onan, Çeltikspor Kulübü teknik sorumlusu Recai Öney, Silivrispor eski başkanlarından Turgay Sezginer, Akörenspor Kulübü Genel Kaptanı Samet Kepçeli, Ortaköyspor Kulübü eski Başkanı Oğuz Çilingiroğlu, Alibeyspor yönetim kurulu üyesi Hakan Çakırca, Silivrispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Koç, Silivrispor eski yönetim kurulu üyelerinden İhsan Atun, Silivri Beşiktaşlılar Dernek Başkanı Kerem Fidancık, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir ve Rafet Keskin, Silivrispor eski başkanı Hüseyin Şahin, Gümüşyakaspor Kulüp Başkanı Aydın Algür, Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta, Silivrispor eski teknik sorumlusu Mesut Tonta, Fenerköyspor ikinci başkanı Doğan Özkoç, Silivrispor eski kulüp müdürü Hüseyin Yaşar ile birlikte çok sayıda eski futbolcu ve yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.


Yoğun bir katılımın sağlandığı toplantıda açılış konuşmasını Silivrispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Memiş yaptı. Memiş açılış konuşmasında; “Silivrispor’da görev yapmış başkanlarım yöneticilerim, büyüklerim ve çok kıymetli Silivrisporlu misafirler. Hepiniz toplantımıza hoş geldiniz. Silivrispor’a hizmette sınır tanımamış, emek vermiş ve maddi manevi fedakârlıklarda bulunmuş siz değerli insanlarla bu toplantıyı düzenlemek benim için büyük bir onurdur. Öncelikle Silivrispor’umuzun 18 yıllık bir özlemden sonra profesyonel lige taşıyan Sayın Mustafa Saral’ı değerli yönetim kurulu üyelerini teknik heyeti, futbolcu arkadaşlarımı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bugünkü toplantıyı düzenlemekteki amaç Silivrispor’umuzun profesyonel ligde ve gelecekte yapılanması gerekenler ile ilgili siz değerli misafirlerimizin kıymetli fikir ve tecrübelerinden yararlanarak, ortak bir sonuç bildirgesiyle kulübümüze katkı sağlamak.


''Alternatif bir yönetim içinde değiliz''
Bu toplantı mevcut başkan ve yönetimine karşı muhalif bir hareket olmadığı gibi yeni bir yönetim ve başkan adayı çıkarmak amacı da asla taşımamakta. Buradaki amaç Silivrispor’un elde ettiği başarı çıtasını daha yükseklere taşımasına katkı sunmak ve ilçe sporumuza yeni gelişim ufukları açılmasına destek sağlamak. Ne bir kişi, ne bir siyasi parti, ne de bir kurumun etkisi ve yönlendirmesi altında olmadan Silivrispor menfaatlerini ortak paydada buluşmayı önemsiyoruz. Bu toplantıdan elde edeceğimiz sonuçların Haziran ayındaki kongrede seçilecek başkan ve yönetim kuruluna küçük de olsa bir katkı sağlanması en büyük dileğimizdir. Elbette Silivrispor için söylenecek ve yapacak çok şey var ve olacaktır da. Bu akşam burada zamanı da göz önünde bulundurarak 3 gündem maddesi belirledik. İsteriz ki kimse “Bana bir şey sorulmadı”, “Bana bir şey danışmadı” demeden burada Silivrispor’umuz için düşüncelerini paylaşıp ortak bir sonuca ulaşalım. Kırgınlıkları, kişisel hesapları, siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp Silivrispor için ortak bir sonuç bildirgesi hazırlayalım. Şimdi sizlere bu 3 gündem maddesini sıralayıp bunları da tartışmaya açacağız. Madde 1: Silivrispor’un tabana yayılması ve daha geniş kitlelere ulaşması için neler yapılmalı? Madde 2: Silivrispor ve siyaset ilişkisinin boyutu nasıl olmalı? Madde 3: Silivrispor’un profesyonel ligdeki yapılandırılması nasıl olmalı?” dedi.



''Olumlu bir toplantı olacağını düşünüyorum''

Açılış konuşmasının ardından Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Bora Balcıoğlu yaptığı konuşmasında; “Değerli Belediye Başkanım ve başkanlarım ve Silivrispor’a gönül vermiş spor emekçilerim hepinize iyi akşamlar diliyorum. İlçemizdeki futbolun gelişimini hemen herkes yakından takip ediyor ve aydınlık günlere doğru yol alıyoruz. Biliyoruz ki artık ilçemiz bu profesyonel lig havasını yaşamaktadır. Bize bu profesyonel havayı yaşattıkları için de başta kulüp Başkanı Mustafa Saral olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve futbolcu kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca teşekkürü hak eden bir diğer grup iye Kasaba Taraftar Grubu’dur bu kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz gerçekten kar yağmur ve çamur demeden varlarıyla desteklerini sundular. İnanıyorum ki bu başarı burada kalmayacaktır çıtayı yükseltmek zorundayız. Mevcut başarıyı yakaladıktan sonra bu başarıyı daha üst seviyelere çıkartabilmek adına çalışmak zorundayız. İlçemiz nüfusunun genç olmasından dolayı bu alana ilgimiz büyük ve biz bunu kullanmalıyız. Ayrıca belediyemizin de bu yönde çalışmalarını yapmakta olduğunu görmekteyiz. Bu toplantıdan çıkacak olan sonuçların Silivrispor’umuzun geleceğine dair olumlu atılımlara vesile olmasını diliyorum” dedi.



Kulüpler Birliği Başkanı Bora Balcıoğlu’nun ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar söz aldı. Işıklar yaptığı açıklamasında; “Yıllar önce şampiyonluğumuzu kutladığımız kulüp önündeki meydanda 18 yıl aradan sonra tekrar şampiyonluğumuzu kutlama şerefine ulaştık. Başkan ve tüm yönetim kuruluna sonsuz teşekkür ediyorum. Hepiniz biliyorsunuz ki benim öyle fanatik bir taraftarlığım yoktur. Hangi takımı tuttuğumu bile birçok kişi bilmez. Benim futbola bakış açım bellidir lakin fanatiklere de saygım vardır. Silivrispor kimsenin arka bahçesi ya da kimsenin bir argümanı değildir. Herkesin ve her kesimin ortak bir paydasıdır. Belediyenin ciddi bir katkısı var, bu katkının azı ya da çoğunu konuşmak istemiyorum. Herkesin emeği var bunlara da teşekkür etmek isterim. Final maçına 18 otobüs yolladık. Herkesi aradık muhtarları da dahil olmak üzere. Beklentim daha fazla insanımızın maça gitmesiydi. Camiayı genişletmemiz lazım. Gençleri içine çeken eğiten bir kurum haline getirmek zorundayız.

''Şirketleşme konuşulmalıdır''
Burada herkes görüşünü anlatsın. Silivrispor’u yaşatmak zorundayız. Hoşgörü önemlidir. Herkese eşit mesafede olmak zorunda ve eşit olabilmenin yolunu açmak gereklidir. Şirketleşme bile bu konuda konuşulmalıdır. Bugün otogarla bir şekilde maddi çözüme ulaşıldı. Bunun bile yetmeyeceğini bilmekteyiz. Gelirlerin de arttırılması gerekir” dedi.



''Keşke Yönetim Kurulu böyle bir toplantı yapsaydı''
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşmasının ardından salonda bulunan spor adamları konuşmak için söz aldı. Silivrispor’un eski Başkanlarından Akgün Duru gecede ilk sözü alan konuk oldu. Duru gecede yaptığı konuşmada; “Mutlu kardeşimizde yönetim kurulu üyesi olduğu için yönetim kurulunun yaptığı bir toplantı olarak görmekteyim bu yapılan toplantıyı ya da keşke yönetim kurulunun böyle bir toplantıyı organize etmesini isterdim. Aslında yapılacak olan genel kurulu bu konuda bir şans olarak görüyorum. Oluşacak yeni yönetimde maddi destek verecek isimlerle birlikte geçmişte bir şekilde Silivrispor’da bulunmuş sporcu isimler ve ilçe merkezindeki esnaflar hatta büyüyen Silivri ile birlikte mahalle ve beldelerdeki spor insanlarının düşünülmesini öneriyorum. Bu oluşum Silivrispor’u halka yakınlaştırır diye düşünüyorum. Yönetimin biraz daha halktan seçilmesini halka yakınlaşmasının katkısı sağlanır” dedi.


''Sosyal Tesisler yapılmalıdır''
CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Rafet Keskin; “Ekonomik olarak yapılması gerekenler de kulübün kurumsallaşması gerektiğini hala savunuyorum. Kimseye muhtaç olmadan çalışmalar yapılması lazımdır. Kulübe gelir getirecek sosyal tesislerin yapılması şarttır” dedi.



Yönetim ne kadar topladı ?
Silivrispor Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Uygun açıklamasında; “Yönetimin bu zamana kadar geçen süre içinde kaç toplandığını merak ediyorum. Ben yönetim kurulu toplantılarının yapılmadığına inanıyorum. Şayet yönetim kurulu toplantıları yapılmış olsaydı bir karar açıklanırdı. Benim bu konularda çok kaygılarım var. Kulüp tüzüğünün de doğru işlemediğine inancım var. Bu konuyla da ilgili ben gerekli yerlere de müracaat yapacağım” dedi.


''Başkan yönetimi seçsin''
Silivrispor eski yöneticilerinden Barış Haseski ise konuşmasında; “Burada sanki yönetim kurulunun nasıl oluşturulacağını konuyor gibiyiz. Konu bu şekildeyse sanki yanlış yerden başlamış gibiyiz. Yönetim kurulunun başkanı kendi çalışacağı isimleri kendisinin seçmesi gereklidir.

“Altyapıya önem verilmesi gerekir''
Alibeyspor eski yöneticisi Hakan Çakırca; “Bende kulüp yöneticiliği yaptım. Hatta bu yöneticiliğimde muhasiplik yaptım. Hala da kulübün defterlerini tutmaktayım. Benim istediğim Mustafa Başkanın tabana yayılması için küçük yaştaki çocuklarımızın altyapının sağlanmasıdır. Profesyonel ve seçkin hocalar eşliğinde yapılacak olan altyapı kalıcı olacaktır. Ekonomik olarak da sponsorluk müessesesini güçlendirmeliyiz. Yeni seçilecek olan yönetime de başarılar diliyorum.



''Halkla ilişkiler önemlidir''
Silivri Beşiktaşlılar Dernek Başkanı Kerem Fidancık; “18 sene düştüğümüz maçta ağladığımı hatırlıyorum. İki sezondur toplumda idarecilik konusunda kimse başkana söz söyleyemez. Mustafa Başkanın halkla ilişkiler yönünde eksikliği var. Başkanlık mevkiinde olduğu zaman biraz daha kendi çizgilerinden çıkmaya çalışmalılar. İki senedir camiayı belki yüzde otuz tanıdı. Dışardan görüntü budur başkanım. Burada birbirini sevmeyen toplum haline geldik bu Silivrispor yüzünden. Bu zamanki gibi ben hiç görmedim Silivrispor’u.

Gecenin kapanışında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tekrar söz aldı. Işıklar kapanış konusunda ise; “Buraya gelmeden önce Mutlu kardeşime söylediğim bir cümle vardı. Yapılacak olan toplantıda asla Mustafa Saral’ın tartıştırılmasına izin vermem dedim. Mustafa kulüp şampiyon olduktan sonra oturduk konuştuk ve adaylığını desteklediğimi belirttim. Kendisi de bu konuşmamızın ardından adaylığını açıkladı. Başkan adaylığı ile ilgili bir tartışma olmasın. Şuan oluşturulacak olan yönetime birilerinin isminin konuşulması da etik değil. Bir şey hatırdan kaçıyor herhalde, bizim dolaylı olarak yaptığımız katkı öyle ufak tefek bir katkı değil. Bizim buraya katılmaktaki amacımız halkın parasını buraya yatırdığımız içindir. Bunun içinde diyorlar ki sen bu işten sorumlusun. Vatandaştan harcanan parayla yapılıyorsa bende göz kulak olmak zorundayım. Keşke birileri çıksa da beni kurtarsa, yoksa belediye başkanının söyledikleri birilerine batıyorsa o zaman batmaz. Böyle bir katkıyı ortaya koyarsınız söylenenler batmaz ve özgür olursunuz. Kaldı ki ben kimseye batırsın diye de bir şey söylemedim ve söylememeye de özen gösteriyorum. O zaman koyacaklar cebinden bir trilyonu ben belediyeyi istemiyorum derler ve çekiliriz. Bu durumdan kimse rahatsız olmayacak. Ben burada kamu adına konuşuyorum. Herkes hoşgörü göstermek zorunda.



Kasaba Taraftar Grubu'da yönetimde temsil edecek
Kasaba Taraftar Grubu’ndan bir temsilcinin bu yönetimde olmasından yanayım. O gönlünü koyuyor. Maddi vermesi gerekmez. Yanlış olmaz ben bunu destekliyorum. Köy kulüplerinden bir temsilci olabilir. Bir meclis listesi yaparken bile çok şeye dikkat ediyoruz kulüp yönetiminde de böyledir. Ben herkese yardımcı olmaya hazırım ama her kim olursa da değil Mustafa gibi olursa yardımcı olurum. Bunu da belirtmek isterim. Böyle olmasının da kimsenin bir şey demeyeceğini sanırım. Sonuçta herkesin görüşüne saygı duyarım. Bu süreç devam etmek zorunda. Geçmiş ile geleceği kavga ettirmem” dedi..
 
HABER-FOTOĞRAF:ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 24 Nisan 2024 Çarşamba Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...