Salı, Mayıs 29, 2012

Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası sona erdi


1. Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası sona erdi. Turnuva büyük heyecana sahne olurken, final günü güzel görüntüler vardı.

Her günü bir öncekinden daha coşkulu ve daha renkli geçen turnuvanın final günü bu turnuvaya yakışır bir şekilde başladı. Yarı final maçları için hareket edildiğinde yağmakta olan hafif yağmur maçların başlamasından önce kesilmesine rağmen çocukların sakatlık yaşamamaları, ıslak zeminden olumsuz etkilenmemeleri için yarı final maçları planlanan stadyum yerine salonda uygulandı. Rize, Çanakkale, Kocaeli ve İstanbul illerinden 10 merkezde 88 takım ile başlayan yerel lig maratonu Rize Fındıklı Aksu Atatürk İlköğretim Okulu, Biga Hamdi Bey İlköğretim Okulu, Çayırova Demirsaç İlköğretim Okulu, Çorlu Özel Zafer Koleji, Şişli Süleyman Şah İlköğretim Okulu, Şişli Kurtuluş İlköğretim Okulu, Kağıthane Yaşar Doğu İlköğrenim Okulu ve Kağıthane Cemil Meriç İlköğretim Okulunun katılımı ile 8 takımlı Türkiye finaline gelindi.  
Türkiye Finalinde grup maçları sonucunda yarı finale çıkan takımlar belli oldu. Kıyasıya mücadele ile geçen yarı final maçlarında Şişli Süleyman Şah İlköğretim Okulu ile Biga Hamdi Bey İlköğretim Okulu mücadelesinden Şişli Süleyman Şah İlköğretim Okulu adını finale yazdırırken Kâğıthane Cemil Meriç İlköğretim Okulu - Şişli Kurtuluş İlköğretim Okulu mücadelesinden de Kâğıthane Cemil Meriç İlköğretim Okulu finalin diğer ismi oldu.  


Havanın yağmurdan güneşe döndüğü öğle saatinde yemeklerini yiyip dinlenen çocuklar Şekerpınar Stadyumuna geldiklerinde çocukluk anılarında en güzel fotoğrafların içinde olacak bir görüntü ile karşılaştılar. Şekerpınar Statyumu Çayırova Belediyesi tarafından bir çocuk bayramı havasında hazırlanmıştı. Tüm statyumu boydan boya kaplayan rengârenk balonlar stadın dört bir yanında afişler şişme oyun maskotları, dev ölçülerde bayrağımız ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri şenliğin yapılacağı alanda muhteşem bir görüntü yaratmıştı. 3.lük – 4.lük maçı başlamadan önce organizasyon komitesince hazırlanılan gösteri Çayırovalı çocuklar tarafından yapıldı.   
Şampiyonanın anlamının altını çizen gösteride çocuğun boşlukta kalmasının olası zararları ve sosyal yaşamda diğer çocuklar ile oyun ortamında paylaşılabilecek alanlar canlandırıldı. Oyunlarda halat çekmeden, birdirbire, çuval yarışından mendil kapmacaya, yağ satarım bal satarımdan, güvercin taklaya ve sek sek oyunları sembolik olarak oynanarak çocuğun dünyasında oyunun önemi vurgulandı.  


3.lük – 4.lük mücadelesi yapan; Çanakkale Biga Hamdi Bey İlköğretim Okulu 4. olurken Şişli Kurtuluş İlköğretim Okulu 1. Türkiye Şampiyonasında adını 3. olarak yazdırdı. “Muhteşem insanlar yoktur. Muhteşem fikirler vardır. Bu organizasyon da muhteşem bir fikir. Kıymetini bilmek lazım.” diyen sanatçımız Murat Kekilli’nin müthiş konseri çocuklardaki ve seyircilerdeki coşkuyu üst düzeye taşıdı. Konser sırasında gökyüzüne bırakılan balonlar çocuklarda ayrı bir coşku yarattı. 


Murat Kekilli konserinin ardından beklenen an geldi. Coşkunun, heyecanın, beklentinin had safhaya ulaştığında Şişli Süleyman Şah İlköğretim Okulu ve Kâğıthane Cemil Meriç İlköğretim Okulu sahadaki yerlerini aldı. Hakemin işaretiyle 3 setlik Mendil Kapmaca karşılaşması başladı. Kıran kırana inanılmaz görüntülerle devam eden müsabakada tribündeki seyircilerin ve protokolün bu heyecana ortak olmaları, yerlerinde duramayarak ayağa kalkmaları oyunculara alkışlarla destek verildiği görüldü. Sek Sek ve Mendil Kapmacadan oluşan 4 setlik müsabakanın sonucunda takımlar setleri 2–2 bitirdi. Set içinde aldıkları sayıların toplamı neticesinde averajla Kâğıthane Cemil Meriç İlköğretim Okulu Türkiye Şampiyonu olurken Şişli Süleyman Şah İlköğretim Okulu Türkiye 2.’si oldu. Müsabakanın ardından tüm takımların katılımı ile ödül törenine geçildi.

Ödül töreninde öncelikle ENLERİN ödülleri verildi.
En Centilmen takım Çıyırova Demirsaç İlköğretim Okulu oldu.
Ödül ve madalyalarını Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak takdim etti.
En Mücadeleci Takım Kâğıthane Yaşar Doğu İlköğretim Okulu oldu.
Ödül ve madalyalarını Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümmü takdim etti.
En iyi Sek Sek oynayan takım Rize Fındıklı Aksu Atatürk İlköğretim Okulu olurken
ödül ve madalyalarını Çayorova İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Akbaba takdim etti.


Organizasyon Komitesi özel ödülü Çorlu Özel Zafer Kolejinin oldu.
Ödül ve madalyalarını Federasyon Genel Sekreteri Hasan Kahveci ve Çayırova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlker Tönel takdim etti.
4. olan takım Biga Hamdi Bey İlköğretim Okulunun kupa ve madalyalarını Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar takdim etti.
3. olan takım Şişli Kurtuluş İlköğretim Okulunun kupa ve madalyalarını Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu kısa bir teşekkür konuşmasının ardından takdim etti.
2. olan takım Şişli Süleyman Şah İlköğretim Okulunun kupa ve madalyalarını Çayırova Belediye Başkanı Ziyaeddin Akbaş katılan bütün takımları tebrik ederken böylesi güzel bir etkinliğe çocuklarımız için her türlü destek ve katkıyı vereceklerini, ilk olan bu şampiyonada yer alan çocuklarımızın “İleride tarihi bir âna tanıklık ettiklerini anlayacaklardır. Ne mutlu sizlere bu ânı yaşadığınız için. Bizlere de yaşattığınız için.” diyerek teşekkürlerini bildirerek ödüllerini takdim etti.


Organizasyon komitesi ile müsabakaları yöneten hakemlere de günün anısına Çayırova Belediye Başkanı Ziyaeddin Akbaş ve Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu tarafından plaket takdimi yapıldı. Ayrıca Organizasyon Komitesi Başkanı ve Federasyon Genel Sekreteri Hasan Kahveciye de plaket takdimi yapıldı. 
olan takım Haldun Özkısırlar Teknik Sorumluluğunda Ezo Akkoyunlu,Berkcan Kuşçu,Kemal Bezsatan,Sevde Demir,Doğancan Ay, Selin Kavakçı,Akif Yücel,Aysel Sarıyer,Osman Tuğra Çokçalışkan,Zeynep Yılmaztürk,Yıldıray Arslan,Aleyna Selin Alagüler ve Berat Kaya’dan oluşan Kâğıthane Cemil Meriç İlköğretim Okulunun kupa ve madalyalarını Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy ilinde bu organizasyonun yapılmasından ve Çayırova Belediyesinin organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sizleri seyrederken kendi çocukluğumda oynadığım bu oyunlar gözümün önüne geldi ve sizlerle o günleri tekrar yaşadım. Büyük mutluluk duydum. İnanıyorum ki, kültürel mirasımız olan bu geleneksel oyunlarımız bütün çocuklarımız tarafından oynanır ve önümüzdeki sezonda da Kocaeli olarak 2. Türkiye Şampiyonasını kendi ilimizde yaparız.” diyerek katılan bütün çocukları çalıştıranlara, hakemlere, anne babalara ve başta Çayırova Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek ödüllerini takdim etti. 
Ödül dağıtımını takiben Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu “Bu organizasyonda olağanüstü özveriyle çalışan her an gayretiyle yanımızda olan başta Belediye Başkanımız Ziyaeddin Akbaş olmak üzere belediye personeline teşekkürü bir borç biliyoruz. İlçenin dört bir tarafına etkinliğimizi yansıtan belediyemizin emeğine karşılık çocukların sevinçleri bizler için en büyük ödül olmuştur. Çalışınca oluyor.” dedi ve ödül töreni sona erdi. Törenin bitimi ile konfeti yağmuru, havayi fişek gösterileri, paraşüt ve Türk bayrağı açan gök bombalarının atılması, balonların uçurulması ile muhteşem bir görsel şovun altında Onuncu Yıl Marşı ile beraber stadyumdan ayrılmaya başlandı.
Gebze Öğretmenevindeki akşam yemeğinden sonra veda töreni yapıldı. Çayırova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Talha Dülgerbaki, Federasyon Genel Sekreteri Hasan Kahveci ile Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu’nun çocuklarımıza, oyun liderlerine ve hakemlere yönelik kısa veda konuşmalarının ardından belediye tarafından hazırlanan hediyeler dağıtıldı ve 1. Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası sona erdi.


Kaynak: COSKF.org.tr

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...