Çarşamba, Mayıs 30, 2012

Bakırköyspor’da tek hedef Bölgesel Amatör Lig

Bakırköyspor’un kongre sonrası yeni yönetimi ilk olarak gazetecilerle bir araya geldi. Kulüp Başkanı Kenan Saral ve kulüp yöneticilerinin katıldığı Bakırköyspor Vakfı’ndaki kahvaltılı basın toplantısında takımın yeni Teknik Direktörü Sabahattin İspirli de kamuoyuna tanıtıldı.

Bakırköyspor’un geçmişten gelen önemli bir misyonu olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Kenan Saral, yeni sezona yönelik hedeflerinin en azından Bölgesel Lig’e çıkmak olduğunu belirterek, “Hedefimizi belirledik ve bundan sonra da çalışmalarımızı buna yönelik olarak sürdüreceğiz. Geçmiş başarıların özlemiyle görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız” dedi.


Kortizonla değil organik büyümek istiyoruz
Bakırköyspor’un sadece futbol değil basketbol, tenis gibi branşlarda da etkin olduğunu ifade eden Saral, “Geçmiş yıllardaki hazırlıksız yakalandığımız başarılar bizi bu noktaya getirdi. Sahada aldığımız başarıyı saha dışına taşıyamadık. Kortizon ilacı almış bir vücut gibi ani ve kontrolsüz bir gelişme yaşadık. Kortizon kesilince de tıpkı bir balon gibi söndük. Şimdi, kortizonla değil sindire sindire büyümek istiyoruz. Günümüzün moda deyimi ile organik beslenip, sağlıklı bir biçimde gelişmek istiyoruz” diye konuştu.


Halkla ve basınla olan kopukluğu gidereceğiz
“Halkla, basınla kopukluğun acısını şimdi çekiyoruz” diyen Saral sözlerini şöyle sürdürdü, “Eksikleri ezbere biliyoruz. İlk amacımız halkla ve basınla olan kopukluğu ortadan kaldırmak. Ayrıca sportif yönden de başarılara imza atarak şampiyon olmak istiyoruz. Ancak şampiyonluğu sadece şampiyon olmak için değil Bakırköyspor’u hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Yoksa şampiyonluklar gelip geçici, unutuluyor. Bizim Şenlikköy’de kupa kaldırdığımızı şimdi kim hatırlıyor.”


Önce üyeler, sonra Vakıf en son Belediye
Göreve geldiklerinde kulübün birçok kuruma borcu olduğunu ancak Bakırköyspor Vakfı’nın desteği ile bu borcu sıfıra indirdiklerini söyleyen Saral, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’le de görüştüklerini belirterek, “Belediye Başkanımız bu güne kadar çok destek olmuyordu, önce siz bir şeyler başarın sonra gelin diyordu. Ki ben bunun doğru olduğuna inanıyorum. Bugün 5 liralık aidatını ödemeden, ‘belediye bize niye yardım etmiyor’ diyen üyelerimiz var. Bu soruyu sormaları bile doğru değil. Daha önceki belediye başkanları yardımlarda bulunuyordu, kulüplerde almaya alışmıştı. Ama Ateş Bey bunu yapmıyor. Son görüşmemizde en azından takıma otobüs tahsis etme noktasında gerekenleri yapacağını söyledi. Böyle olması bizim için daha iyi çünkü ben takımın siyaset üstü kalmasını istiyorum. Bu nedenle de yönetimi her siyasi görüşten arkadaşla oluşturduk” şeklinde konuştu.


Amatör Lig Bakırköyspor’a yakışmıyor
Bakırköyspor’un yeni Teknik Direktörü Sabahattin İspirli ise tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. İspirli, “Bakırköyspor’un bir neferi olarak kazanmak ve Bölgesel Lig’e çıkmak zorunda hissediyorum. Hep beraber çalışarak, el ele vererek amatör kümeden çıkacağız. Çünkü burası Bakırköyspor’a yakışmıyor” dedi.

HABER-FOTOĞRAF:YILMAZ AKTEPE

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...