Pazartesi, Şubat 27, 2012

TFF'nin yeni Başkanı Yıldırım Demirören…

Türkiye Futbol Futbol Federasyonu’nun 41. Başkanı, bugün yapılan Seçimli Seçimli Olağanüstü Genel Kurul 221 oy alan Yıldırım Demirören oldu. Toplam 229 oy kullanılırken, TFF'nin 41. dönem Başkanı Yıldırım Demirören'e 221 oy verildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda tek aday olarak seçime giren Yıldırım Demirören başkanlığa seçildi. Ankara’daki JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen genel kurulda, Divan Başkanı Yalçın Karadeniz, yapılan oylama sonucunda geçerli 229 oyun 221’ini alan Yıldırım Demirören’in TFF’nin yeni başkanı olarak seçildiğini bildirdi. Yıldırım Demirören TFF’nin 41. başkanı oldu. Genel kurulda başkanlık seçiminin ardından yönetim kurulu ve denetleme kurulu seçimlerine geçildi.


Demirören: "Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Yıldırım Demirören, “Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz. Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız” dedi. Demirören, Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen genel kurulda yaptığı konuşmasına başkan adaylığından çekilen Ata Aksu’ya teşekkür ederek başladı. Aksu ile birlikte Türk futbolunun çok zorlu bir süreçten geçerken tek aday çıkmanın daha doğru olacağını düşündüklerini ifade eden Demirören, "Bu düşünceyle sayın Ata Aksu da çekildi ve bu yolu açtı. Türk futbolu adına kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Demirören, zorlukların, aşmak için var olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz. Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız. Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri ekonomisi diğeri ise altyapı. Bizler UEFA ile diyaloglarımızı en iyi şekilde kurup Türk futbolunu kaostan çıkarmanın yolunu arayacağız. Bu geminin içinde hep birlikte olduklarının, geminin batması halinde de yine hep beraber kurtarmak zorunda olduklarının altını çizen Demirören, Türk futbolunun son dönemde seyredilmez hale geldiğini, taraftarların ve sponsorların kaçar olduğunu, kendilerinin de onları geri çekmek zorunda olduklarını kaydetti. Demirören, artık eski defterleri kapatarak yeni sayfalar açmak zorunda olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Fenerbahçemiz dedim, eliştirildim. Hayır efendim. Trabzonsporumuz, Bursasporumuz, Elazığsporumuz diyorum. Bizler bu noktaya gelirsek Türk futboluna çağ atlatmış oluruz. Türk futbolunu holiganizmden kurtarmak zorundayız. Benim için temeli olmayan bina sağlam bina değildir. Bizim temelimiz Bank Asya 1.Lig, 2. Lig, 3. Lig’dir. Önce onları sağlamlaştıracağız. Ben sizlerden destek bekliyorum. Hata yapmayan insan, çalışmayan insandır. Ben ve arkadaşlarım 24 saat çalışıp bu sıkıntıları bitirip UEFA toplantısına tertemiz çıkmak istiyoruz”
Aysal, Demirören'e başarılar diledi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu öncesi Galatasaray Kulübü'nün eski başkanları Faruk Süren, Alp Yalman ve şu anki başkanı Ünal Aysal, kurulun yapılacağı salona girdiler.

Marriott Oteli'nde saat 11.00'de başlayacak olan toplantı öncesi otelin girişinde karşılaşan Sarı-kırmızılı takımın başkanı Ünal Aysal ve TFF başkanlığı adaylığından bu sabah çekildiğini açıklayan Ata Aksu, ayaküstü 10 dakika kadar sohbet ettiler. Daha sonra Aysal ve Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Abdurrahim Albayrak asansör beklerken, TFF Başkanlığının en güçlü adayı Yıldırım Demirören ile karşılaştılar. Albayrak ile başkan adayı Yıldırım Demirören samimi bir şekilde kucaklaşırken, aralarında kısa bir sohbet geçti. Demirören, Albayrak'a, "Dün akşamki galibiyetinizden ötürü tebrik ediyorum" dedi. Albayrak da, “Ben de sizi centilmenliğinizden ötürü kutluyorum" karşılığını verdi.

Ardından Yıldırım Demirören, Ünal Aysal'a yönelerek iki tokalaştı. Ünal Aysal, Demirören'e başarılar dilerken, Demirören de derbi galibiyeti için Aysal'ı tebrik etti.

Galatasaray Demirören'i destekledi
Ünal Aysal: “Yıldırım Demirören’in dünkü açıklamaları bizi rahatlattı. Ata Aksu'yu destekliyorduk ama şu an için Demirören'i desteklememizde bir sakınca yok” dedi...

İşte Demirören'in listesi
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 41. başkanı olarak bugün seçilmesine kesin gözüyle bakılan Yıldırım Demirören, Yönetim Kurulu listesini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Listesi şu şekilde:
1-Yıldırım Demirören
2- Servet Yardımcı
3- Arif Koşar
4- Talat Yılmaz
5- Fethi Heper
6- Mehmet Baykan
7- Cengiz Zülfikaroğlu
8- Ufuk Özerten
9- Hakan Kanık
10-Taylan Öner
11-Mustafa Beyazlı
12-Edip Eren
13-Faruk Öksüz
14-Selim Koray
15-Ergun Tekin

Yıldırım Demirören kimdir?
Genel Kurul'da 41. TFF Başkanı olarak seçilen Yıldırım Demirören, 1964 yılında İstanbul'da doğdu. Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Yıldırım Demirören; TÜSİAD, TÜGİAD ve TABA üyeliği yapıyor.

2000-2002 ve 2002-2004 dönemlerinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlık görevlerinde bulunan Yıldırım Demirören, 30 Mayıs 2004'den bu yana Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı'nı ve Eylül 2011'den itibaren de Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'nı yürüttü. Yıldırım Demirören evli ve 3 çocuk babası.

Başkanlık seçiminin ardından yönetim ve denetleme kurulu üyelikleri için seçim yapıldı. Seçimler sonucunda Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Ali Rıza Koç, Mete Düren, Necdet Ali Ateş, Serhat Soysal, Atilla Bingöl, Yemen Ekşioğlu, Ali Düşmez, Emre Alkin, Zafer Tırpançeker, Cevat Ay, Mustafa Yolbulan, Ayhan Erdem, Mustafa Küçükmeral, Akın Şatıroğlu
Denetleme Kurulu: Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar ve Birol Acar
Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Kazım Çalışkan, Mustafa Öcalan, Tayyip Yaşar, Rafet Kalkan ve Veysel Ekmen
Öte yandan sadece Denetleme Kurulu'nu yeni isimlerden oluşturacak olan Demirören; Etik Kurulu, Hukuk Kurulu, Tahkim Kurulu ve PFDK'yı değiştirmeyecek.

Ekşioğlu ve Düşmez listede
İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez ve TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, önceki dönemde olduğu gibi yedek yönetim kurulu üyesi oldular.

Yerel Futbol Sitesi olarak, yeni Başkanımıza başarılar dileriz.

Fotoğraflar: www.tff.org'dan tedarik edilmiştir.

4 yorum:

Ogün KOCA dedi ki...

Sayın Demirören'e yeni görevinde başarılar dilerim , girdiği zor yolda ve dönemde ALLAH yardımcısı olsun.

Yaptığı açıklamada ""Bizim temelimiz Bank Asya 1.Lig, 2. Lig, 3. Lig’dir. Önce onları sağlamlaştıracağız. "" demiş.

Sayın Demirören türk futbolunun temeli AMATÖR'dür. Eğer amatöre gerektiği gibi yardım edersen türk futboluna en büyük hizmeti etmiş olursun zaten. Vereceğiniz imkanlar yarın türk futboluna iyi oyuncular , ahlaklı oyuncular ve başarı dolu oyuncular yetişmesi demektir.

Görevinizde üstün başarılar temenni ederiz.

Ogün KOCA

Adsız dedi ki...

Sayın Demirören türk futbolunun temeli AMATÖR'DÜR.

OGÜN HOCAM AĞZINIZA SAĞLIK... KEŞKE FUTBOLU YÖNETENLERDE SİZİN GİBİ DÜŞÜNSE....

gazimahallesispor dedi ki...

Ogün hocamın dediği gibi Türk Futbolunun temeli Amatörlerdir.Bizler yani amatör spor kulüpleri bu büyük camianın olmazsa olmazlarıyız.Fakat yıllardır ötelenmiş,hiçbir şekilde desteklenmeyen ,tırnağın varsa başını kaşı mantığıyla bakılan bir duruma gelmişiz.Yıllar önce yahu bizlere destek olmadığınız gibi bari köstek olmayın hiçbir yardımınız yok dediğimde malzeme veriyoruz ya ,sağlık anlaşmaları yaparak katkı sunuyoruz ya diye söylemde bulunmuştu.
Şimdi bakacağız Sayın EKŞİOĞLU ve DÜŞMEZ de yönetimdeler.Derdimizi çok iyi bilenlerden olduklarına göre bakalım reçeteleri ne olacak.Türk futbolu şayet kalkınacaksa ,türk futboluna hizmet edilmek isteniyorsa ilk önce amatörlerden başlanması gerekmektedir.
Söylemlerle değil eylemlerle bunu yapmalıyız.
Şimdiden Sayın DEMİRÖREN ve ekibine başarılar diliyorum.Ateşten bir gömleği giydi.Umud ediyorumki bu kaosun üstesinden gelirler.Ayrıca Sayın EKŞİOĞLU ve Sayın DÜŞMEZE de başarılar dilerim.

Ali Rıza KOÇYİĞİT

Adsız dedi ki...

sevgili demirören yeni görevinizde başarılar dilerim.İstanbulda alt klasmanlarda özellikle il hakem kurulu kaynıyor.amatör hakemler yaka silkiyor. serdar çakırın ortağı oğuz uğurlu nun gücü nereden geliyor diyorlar.adam her türlü kayırmacılığı eşitsizliği yandaşçılığı yapıyor.hala yönetim kadrosunda.bir de istanbul il hakem kurulu başkanı olacakmış.olsun bakalım.anadoluda illahlah diyen hakemler avrupa yakasında maçlara çıkıyorlar.buna birinin dur demesi lazım.yoksa hukuki mercilere başvurulacak

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.