Cuma, Ocak 27, 2012

Köşe: Amatöre hizmet edenlere teşekkürler

Pazariçi Köprülüspor Kulübü Başkanı Ali Şen, Yerel Futbol Sitesi için kaleme aldığı köşe yazısında amatör futbolun eski ve yeni günlerini kıyaslarken, mevcut sorunlara işaret ediyor ve çözüm önerileri getiriyor…
Zaman eski yıllara göre çok süratli geçiyor. Eskiden bilgisayar yoktu. Şimdi her yerde, herkeste var. Eskiden evlerimize, işyerlerimize telefon bağlatmak yıllar alıyordu. Şimdi müracaat ediyorsunuz eve gelmeden telefon bağlanabiliyor. Hatta çocuklarımızda bile cep telefonları var herkes istediği kişiye numarayı çevirdikten 6 saniye sonra ulaşabiliyor. Bizler bu gelişimleri takip etmekte güçlükler çekiyoruz. Bir de geçmişi hemen unutuyoruz. Benim bahsedeceğim konu futbol olduğundan, biraz bu konuyla ilgili bir şeyleri hatırlatmaya çalışacağım.

10 yıl öncesi sahalar çamur deryasıydı. Kışın maçlarda top çamurdan 3-4 kilo olurdu. Maçlara giderken malzemelerimiz yoktu. Zaman zaman bizden önce oynayan takımdan malzeme takviyesi istenirdi. Örneğin top. Maçlara giderken araç temini konusunda sıkıntılar yaşar, birçok alt yapıyı lige sokamazdık. İlçelerimizde, mahallelerimizde sponsorlar arardık formamıza ismini yazsın formalar bedavaya gelsin diye.

Artık sponsor aramıyoruz
Bunların hepsini unuttuk. Şimdi sentetik çim sahalarda çamur nedir bilmeyiz. Malzeme konusunda ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi gerçekten ciddi malzeme desteği vermekteler. Araç konusunda özellikle bizim ilçe belediyemiz (Gaziosmanpaşa) maçlarımızın yüzde 95’ine araç vermekte.  Şimdi forma sponsoru için esnafa gitmiyoruz, belediyeler forma ve araç sponsorluğumuzu üstlenmiş durumdalar. Düşündüğümüzde geçmişe göre oldukça fazla mesafe kat etmiş, amatörün gerçek anlamı olan daha çok sayıda sporcu kardeşimize hizmet etmeye çalışıyoruz.

Transfer bedelleri can yakıyor 
Günümüzde canımızı yakan, futbolcu transferlerinde yatırdığımız dünya kadar bedeller ve yarışmacı bir takım yarattığımızda sporcu kardeşlerimize verdiğimiz transfer bedelleri (hak edenlere analarımızın ak sütü gibi helal olsun) bununla ilgili uzun süreli bir proje olan: Alt yapıya önem verip gerçek anlamda amatörlüğe dönmekle ilgili, hedef 2023 yılı olup, 2023-2024 futbol sezonunda başlamak üzere, alt yapısından 6 futbolcu oynatma zorunluluğu getirdiğimizde her takım alt yapısına önem vermek zorunda kalacaktır. Böylece takımlarımızın ekonomik anlamda yükleri hafiflemiş olup gerçek anlamda AMATÖR olmuş olacağız. Bu konuyla ilgili İASKF Başkanı Ali DÜŞMEZ ve İl Temsilcimiz Yemen EKŞİOĞLU’nun kulağını çınlatmak isterim. 

Teşekkürler...
Bizlere desteklerini esirgemeyen öncelikle, Gaziosmanpaşa  Belediye Başkanı Sn. Erhan EROL’a, malzeme araç ve diğer destekleriyle ilgili teşekkür eder, Diğer ilçe Belediye Başkanlarımıza da diğer ilçe takımları adına teşekkürlerimi sunarım. Bize sunulan tesislerimizden bölgemiz takımlarına, uygun zamanlarda bila bedel kullandırma yapacağımızı taahhüt eder, tüm Amatör takımlarımızın sıkıntılarının en az seviyeye ineceği günleri görmek ümidiyle , tüm yönetici arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım.

YAZI: ALİ ŞEN
Pazariçi Köprülüspor Kulübü Başkanı

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Ali başkan güzel söylemiş.Yanlız merak ettiğim bir konu var şayet cevap verirse sevinirim.Çok değil daha geçen sene süperamatör liginden çekildiği zaman özellikle belediyeden ve belediye başkanından şikayetçiydi.Bizlere verilen sözleri yapmadılar diye.tabi yanlış hatırlamıyorsam bilgilendirirse sevinirim.

Pazariçili İsmail dedi ki...

Kalemine sağlık Sn. Başkan tebrikler. Mücadeleni sonunda kazanıyorsun. Halı saha ve çay bahçen çok güzel olmuş. Önümüzdeki yıllar amatör kümenin en başarılı takımlarından olacağına hiç şüphemiz yok. Yolun açık olsun.

Ali ŞEN dedi ki...

Adsız arkadaşıma cevap : Bizim kulübümüzle ilgili yıllardan beri birtakım insanlar , yanlış bilgiler veriyorlarmış. Başkan sağ olsun bizi hatırı kırılmaz birilrinin aracılığıyla kabul etti. Yaptıklarımızı , yapmak istediklerimizi , anlattık , birde hemşerimiz , bölgemiz Milletvekili Hüseyin BÜRGE nin de desteği ile bize imkanlar sunuldu. Mücadele edenler ve doğrular devamlı kazanırlar.

ahmet dedi ki...

Yıllarca hiç biryerden destek almadan mücadele eden Pazariçi Köprülü Spor Kulübü , hatırladığım kadarıyla 2.amatörden 1.amatöre , 1. amatörden süper amatöre ardarda çıktı ve süper amatörde de iyi mücadele etti. Destek almadan bu işleri yapmak her baba yiğidin harcı değil , gerçekten önümüzdeki yıllar bu takımı izlemekte fayda var diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

ali başkan ben bu bilgileri direk sizin vermiş olduğunuz beyanttan okudum.gerekirse onuda yayınlarım .o beyanatınızda bir cümleniz vardı hatta "devranın bizden yana döneceği günleri bekliyoruz "diye sanırsam devran dönmüş.Kurumunuz ve sizlerin adına sevindim.

Adsız dedi ki...

Devran donmuş sayın baskan hop Eyüp derken tesis te oldu Bedeli belli olmayan ücret karşılığı tesis var diyorsunuz yani ,ama haklısınız yildiztabya da idman yaparken çok para ödendi köprülu tarafından doğru .ben futbolcularımı alçak hop belediyenin önünde eylem yapacagım diyen baskan biraz dik durun lütfen

Adsız dedi ki...

zamanında neler diyordun şimdi neler demişsin ayıptır ayıp

selahattin dedi ki...

olumsuz anlamda yorum yapan arkadaşları anlayamıyorum. Kulübün halı sahası oldu. Şahane bir çaybahçesi oldu. Bunlar olmamalıydı. Bende 2008 yılında yapılan o toplantıda vardım. Ali Başkan şunu söyledi ortada bir başarı var bu başarıy görmeyipte bize aidman sahası verilmezse belediyenin önünde idman yapmaya götürecem takımı destek olurmusunuz orada bulunan herkes hepbir ağızan oluruz sonuna kadar arkandayız. Kardeşim bütün mahalle adamın arkasında onlardan aldığı güçle tesisleri aldı Brvo başkan sonuna kadar arkandayız.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar , yorum yaparken düşünerek mi yapıyorlar , kıskançlıkları mı var , başarıyı mı hazmedemiyorlar anşayamıyorum. Ne olmuş Pazariçi Köprülü Spor tesise kavuşmuş tesislerinde de çevre takımlara uygun zamanlarda ücretsizi idman yapmalarını sağlayacaklar daha ne istiyorsunuz. Kulüplerde yönetimler , başkanlıklar gelip geçicidir. Bu tesisler ALİ ŞEN in başkanlığında yapıldıysa 20 yıl sonra birileri dua edecekler kim yaptırdıysa ondan Allah razı olsun diye. Birde ben kulübün üyesi olduğum için üyelerle yapılan bütün toplantılara katılırım . Adam her toplantısında bütün amacımız tesisleşmek , yaptığımız bütün çalışmalar tesisleşmekle ilgili diye bağırıyor. Bu yorumu yapanlara analam veremiyorum. Onlara göre şimdi Ali ŞEN bu tesisleri niye yaptı diye belediyeye bölge milletvekili Hüseyin BÜRGE ya sitem mi etsin.Herkes akıllı olsun beyler yiğidi öldür hakkını yeme. O toplantılarda söylenen şu idi. Daha önceki yıllarda da tesisle ilgili verilen sözler vardı hatta bir başkan yardımcısı ile tesisin yerine kadar gidilmiş ama sonuç alınamamıştı. Yorum yapanları merak ediyorum. Pazariçi Köprülü Sporu gerçek sevenler mi yoksa yönetimin ve başkanın başarısına çomak sokmaya çalışan cahil muhalifler mi tebrikler sn. başkanım. Çay bahçesinde sana hayır dua eden yaşlılarla birlikte bende yaşlılığı yaklaşan biri olarak bende dua etmeye devam edeceğim. Ölümüne arkandayız başkanım.

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...