Çarşamba, Aralık 28, 2011

Vanlı çocuklar futbol turnuvasıyla eğlendi

Van Valiliği hayatın normale dönmesini sağlamak ve depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla çadır kentler arasında futbol turnuvası düzenledi.

"Van Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Müdürlüğü" Halı Sahası'nda düzenlenen turnuvanın başlama düdüğünü Van Valisi Münir Karaloğlu çaldı. İlk maçta Mehmetçik Çadırkent takımı ile 75. Yıl Çadırkent takımları kıyasıya mücadele etti.

Maçı, Van Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Sinir izledi. Minik futbolcular Van Valisi Münir Karaloğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Günlük ayakkabıları ve pantolonları ile maça çıkan minik depremzede futbolcular, uzun zaman sonra futbol oynamanın keyfini çıkardı.

Gazetecilere turnuva hakkında bilgi veren Van Valisi Münir Karaloğlu, Van'da 8 çadır kent olduğunu, buradaki çocukların zamanlarını değerlendirmeleri ve sosyal bir yaşama katılmaları için böyle bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Çadır kentlerde kalan çocukların boş zamanlarında sıkılmamaları ve eğlenmelerini sağlamak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Karaloğlu, "Çadır kentlerde kalan vatandaşların ve çocukların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak için bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Depremin olumsuz etkilerini vatandaşların üzerinden almak istiyoruz" dedi.

Minik futbolcular turnuvaya uzun zamandır hazırlandıklarını ve emeklerinin karşılığını alacaklarını belirtirken, dereceye giren takımlara çeşitli spor malzemeleri hediye edileceği öğrenildi.

Kaynak : Van Havadis Gazetesi
 

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.