Cuma, Aralık 30, 2011

Dodo'dan 10 maç

Yerel Futbol Sitesinin değerli ziyaretçileri, başarılı yorumcumuz Dodo'nun, İstanbul Süper Amatör Lig maçları ile ilgili tahminleri aşağıdadır. Keyifle okuyacağınızı umuyoruz.
Birbirinden zor 10 maç ile yine karşınızdayım. Geçen hafta birbirinden zor süpriz sonuçları yakalamak bana müthiş bir keyif verdi. Süpriz diyoruz, çünkü  bu maçlar dışarıdan bakıldığında süpriz ama bana göre normal sonuçlardı. Hangi maçlar süpriz gibi görünüyordu da Dodo bu maçları normal sonuç olarak, süpriz olmaktan çıkardı diyenler. Geçen haftaki yazımı bir kere daha okursa farkı fark ederler diyorum ve 1.maç ile bu haftaki yazıma başlıyorum.

Ömerli Köyü-Bostancı
Ömerli köyü ve Bostancı arasında kıyasıya bir puan mücadelesi karşımızda olacak. Maça gideceklere gollü bir maç olacağını söyleyebilirim. Bostancı takımı toparlandı. Her türlü sonuca ulaşabilecek güç ve kapasitede bir takım hüviyetine kavuştu. Ömerli takımı iç saha maçlarını bir başka güzel oynuyor. Bal için play off şansını da sonuna kadar değerlendirmek niyetinde ve bölgesinin bal için play off temsilcisi lokomotifi olmak istiyor Ömerli camiası. Ben bu zor maçı Ömerli kazanır diyorum. Ama buram buram süpriz kokuları burnuma gelmiyor da değil.

Gazi Mahallesi-Kocasinan
Gazi Mahallesi, Kocasinan müsabakası belki de bu grubun en zor maçı. Gazi Mahallesi daha evvelde söylediğim gibi ideal bir amatör takım hüviyetini taşıyan nadir takımlardan ve gerçekten kapasitesini fazlasıyla zorlayan hatta üstüne çıkabilen ender takımlardan. Kocasinan takımı iç sahadaki gösterdiği başarıyı maalesef deplasmanda gösteremiyor. Ben son haftaların formda ekibi Gazi Mahallesi maça iyi konsantre olması halinde bu zorlu maçı mutlak suretle kazanır diyorum. Kocasinan açısından alınacak bir beraberlik bence altın değerinde bir ikram olur. Normal şartlarda banko Gazi Mahallesi diyorum.

Çakmak-Dudullu
Çakmakspor ve Dudullu müsabakası alt sıralardan kurtulmak ve o bölgenin oksijenini solumak istemeyen iki ekibi karşı karşıya getirmekte. Ben geçtiğimiz sezonu mumla arayan Dudulluspor adına ümitli konuşamayacağım. Maçın favorisi çakmak takımıdır. Bu maça özel bir motivasyona hazırlanan Dudullu takımı her türlü süprizi yapmak için maça geliyor ama ben güçlerinin süpriz için yeterli olmayacağı görüşündeyim.


Kazım Karabekir Mevlana-Çatalca
Kazım Karabekir Mevlanaspor, Çatalca maçı hem alt sıralardan uzaklaşmak isteyen, hem de zirveden kopmak istemeyen iki farklı mantalitedeki takımın müsabakası olarak karşımızda. İç sahada farklı motivasyon ile oynayan Kazım Karabekir takımı maça asılacak hemde sonuna kadar. Ama ben şahsen gerilimi yüksek atmosferli maçları oynama tecrübesi fazla olduğuna inandığım Çatalca takımının tek farklı kazanacağı görüşündeyim. Çatalca zorlanır ama kazanır.


Öz Karacahahmet-Bağlarbaşı
Öz Karacaahmet ile Bağlarbaşı müsabakası haftanın zor maçlarından hatta semt derbi maçı da diyebiliriz. İki komşunun maçından ne sonuç çıkacağı dört gözle beklenmekte. İki farklı takım birisi ilk yarıyı iyi oynuyor diğeri maç sonunu iyi getiriyor. Fizik kondisyon olarak Bağlarbaşı takımı daha iyi. Öz Karacaahhmet takımı ilk yarıya iyi başlar ve maçın sonuna diri kalırsa maçı kazanma şansları yüksek. Bağlarbaşı takımı geriye düşmediği sürece maçın ilerleyen her zaman diliminde rakibe göre galibiyete bir adım daha yakın bir takım. Bu arada Öz Karacaahmet seyircisinin vereceği desteği de göz ardı etmememek lazım. Bana göre normal sonuç beraberlik olur. Karşılıklı atılan goller maçın sonucunu belirler.

Tuzla-Çekmeköy
Tuzla takımı zirveye adım adım yaklaşan Çekmeköy takımı ile iç sahada zorlu bir doksan dakikaya çıkacak. Ben ev sahibi Tuzla takımını banko kazanır diyorum. Çekmeköy takımını alacağı beraberlik mucize olur.

Albayrak-Paşabahçe
Albayrak ve Paşabahçe maçı da zorlu bir doksan dakikanın beklendiği maçlar arasında yer almakta. İç sahada çok pozisyon üreten ama bunları değerlendirmekte zorlanan bir kimlikte. Deplasman takımı Paşabahçe’de sezon başında yaşamadığı sorunları gol bölgesinde yaşamaya başladı ki belki de en zorlanacağı maçlardan bir tanesi Albayrak maçı. Ben bu maçta kazanan olmaz beraberlik normal sonuç olur diyorum.

Selimiye-Çıksalın
Selimiye ile Çıksalın müsabakası gerçekten zor müsabaka. Selimiye takımının geçen hafta kazanacağını yazdığımda belki de bir çok otoriter ve okuyan bana inanmadı ama ben eksiklerine rağmen Selimiye kazanır dedim ve beni yanıltmadı. Çıksalın takımı da beni yanıltmayan takımlardan. Bu arada Çıksalın'ın geçen haftaki Tuzla maçında yapılan bir hatadan söz etti bizim arkadaşlar, vay anam vay. 90. dakikada hiç bir Hakem net bir gol pozisyonu durumundaki avantajı kesmemeli. Ben Selimiye Stadında seyri güzel bir maçın sporseverleri beklediğini buradan müjdelemek istiyorum. Ev sahibi kazanır diyorum.

Leventspor-Selvispor
Levent, Selvi müsabakası zirve ve dip sıralardan kurtulmak isteyen iki takımı karşı karşıya getirmekte. Geçtiğimiz sezonlarda profesyonel liglerde top koşturmuş alt yapısı ve kalitesi iyi oyuncuları bir araya getiren ama uyum sorunu yakalayamayan Selvi takımı ve kaliteli bir ekip olan Levent takımı arasındaki maçta ben kazanan Leventspor olur diyorum.

İFA-Ortaçeşme
Tanzer Polat'ın göreve gelmesinden sonra toparlanan İFA ile Beykoz takımı Ortaçeşme karşılaşacak. İki takım da geçen hafta kazandı ve yükselişteler. ben başka bir şeye değineceğim, Ortaçeşme takımının Yöneticileri 2 haftadır iç saha maçlarında çok güzel görüntüler veriyorlar. Helal olsun hepsine. Teşekkür ediyorum, arzuladığımız görüntüler bunlardır. Maça geçecek olursak, ben kadro yapısının daha iyi gördüğüm İFA'nın kazanacağını düşünüyorum.

Tüm takımlara başarılar diliyorum. Saygı ve sevgilerimle.



YAZI: DODO

2 yorum:

AmatörCE dedi ki...

dodo yorumların mükemmel,yalnızca bir bilgi vereyim ; karacaahmetin eski seyircisi yok neredeyse boş turubune oynuyor destek felan olmadığını bilmeni isterim:)

golman dedi ki...

bu macta bos yer bulmak zor olur :))


HERKEZ BIRGUN KARACAAHMETLI OLACAK!!

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...