Pazartesi, Aralık 26, 2011

Çamur deryasında skandal bir maç

Rüstemler Tesisleri’nde sahnelenen çamur rezaletinin altından birçok skandal çıktı. Sakaryaspor Teknik Direktürü Şaban Yıldırım’ın sahayı vermemesi nedeniyle çamurda yüzen Sakaryaspor ve Sarıyerli gençler yapayalnız kaldı.

Rezaletin daniskası
Sakaryaspor ve Sarıyer Rüstemler Tesisleri’nde karşı karşıya geldiler.. Hava buz gibi, zaman, zaman yağışlıydı. Buna rağmen çocuklarını izlemeye gelen aileler, ilk şoku sahayı görünce yaşadılar. Rüstemler Tesisleri’ndeki 1 No’lu saha, drenajı olmaması nedeniyle çamur deryasına dönmüştü. Bırakın top sürmeyi, yürümek bile zordu. Sakatlanmak an meselesiydi. Hakemler önce maçı oynatmak istemedi. Yoğun ricaların ardından düdük çaldı. Herkes isyandaydı. Annesi, babası, futbolcusu, Antrenörü, hakemi, görevlisi. Ama şikayet edecek kimse yoktu. Ne, daha iyi durumda olan 1 No’lu sahayı gençlere vermeyen Şaban Yıldırım, ne Alt Yapının Koordinatörü Timur Şahinel, ne de bir yönetici oradaydı. Olan oldu, gün bitti. Oyuncular sakatlanmadığına dua, aileler ilgisizlere beddua etti.   


Dün maç için Rüstemlerdeki çamur deryasına ilk isyan eden rakip Sarıyer’in futbolcuları ve Antrenörleri oldu. Önce “maç yapmayız” diyen Antrenörler sonra ikna oldular ama önlemlerini aldılar. Her iki maç ta, elde delil olması nedeniyle kameraya çekildi.

Büyükşehir sırt çevirdi
Her zaman Alt yapının yanında olduğunu söyleyen Şaban Yıldırım’ın 1Nolu sahayı vermemesi nedeniyle çamur deryasında maç yapan gençler, tüm olumsuzluklara rağmen kıran kırana mücadele sergilerlerken, çamurun altından birçok skandal çıktı. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin “Otobüs yok” diyerek, iki haftadır Alt yapıya araç tahsis etmediği öğrenildi. İsyanlarını dile getiren aileler, çocuklarının doğru dürüst idman yapmadan maçlara çıktığını söyleyerek, Sakaryaspordaki ilgisizliğin, Büyükşehir’in gençlere sırt çevirmesi ile daha da çekilmez bir hal aldığını belirttiler. 
   

Suları bile yok
Sakaryaspor’daki ilgisizliğin sınırı yok. Öyleki, gençlerin içecekleri su bile yok. Evet yanlış okumadınız. Oyuncuların içecekleri suları, ya Antrenörler alıyor, ya da oyuncuların aileleri. Bu olayın ispatı ise dün objektifimize yansıyan yukarıdaki görüntüde apaçık görülüyor. Bir oyuncu yakını, tel örgünün arkasındaki futbolcuya su şişelerini teslim ediyor. Dünkü iki maçta saha o kadar kötüydü ki futbol oynamak adeta mucizeydi. Meşin yuvarlağın neredeyse yarısı,  çamur deryasına gömülmüştü. Kısa sürede çizgilerin kaybolduğu sahada iş görevlilere düştü. İlk maçın ardından sahadaki çizgiler yenilendi. Gazeteci Sırrı Şanlı da yardımını esirgemedi. 

Kaynak: www.spor54.net 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.