Cuma, Eylül 30, 2011

Beşyüzevlerspor altyapıda da oldukça iddialı

Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda her biri alanında yüksek lisans yapmış Antrenör’ler Gülendağ Esen ve Ercan Karasu nezaretindeki Beşyüzevler Spor Kulübü altyapısı, 2011-2012 sezonuna bütün kategorilerde iddialı bir şekilde hazırlanıyor. Başarılarının sırrını merak edip, röportaj yaptığımız Beşyüzevler Spor Kulübü altyapı Antrenörleri, bu başarının öncelikli olarak birlikte altı kategorinin hepsinde takım ayırmaksızın beraber çalışmalarından kaynaklandığını ve bunun başarılarındaki en büyük etken olduğunu söylediler.

 
2010-2011 sezonunda katıldığı liglerde;
U-19, Ligi şampiyon bitirip, İstanbul şampiyonasında Ayazağa Spor Kulübüne penaltılarla kaybetti. U-17 Ligini 2. bitirdi. U-16 Ligini şampiyon bitirip, İstanbul şampiyonasını geçerek, İstanbul’u Türkiye şampiyonasında Eskişehir’de temsil etti. U-15 Ligini şampiyon bitirip, İstanbul şampiyonasında Esenlere penaltılarda kaybetti. U-14 Ligini şampiyon bitirip, İstanbul şampiyonasını geçerek, İstanbul’u Türkiye şampiyonasında Kütahya’da temsil etti. U-13 Ligini 2. bitirdi.

Gülendağ Esen: Tüm kategorilere birlikte bakmamızın en büyük avantajı olaylara farklı acıdan bakarak en iyisine ulaşmamızdaki kolaylıktır. Bir birimizin göremediği durumlarda farklı fikirle hatalarımızı en aza indirmemiz en büyük avantajımızdır. Tabi bu çok görülen bir durum değildir antrenör camiasında burada bunu başarmamızdaki en önemli etken güven duygusudur.

Ercan Karasu: En önemli etkenlerden bir tanesi de yaptığın işi sevmek. Çok önemli bir etken bu, zor şartlar altında çalışıyor bütün amatörler; biz bunları bahane etmeden profesyonel takım altyapısıymış gibi çok yoğun tempoda çalışıyoruz. Her şeyimizle profesyonel kulüp altyapısı mantığıyla hareket etmekteyiz ve bu havayı çocuklar ve ailelerle de yakaladık, onlarda bu tempoya ayak uydurdular.

Ailelerin bize bu kadar destek vermesindeki en önemli sebep yapılan çalışmaları görmeleri ve aynı zamanda bizim öğretmen kimliğimiz. Çünkü sadece futbolu öğretmiyoruz biz aynı zamanda iyi bir insan olmayı da çocuklara aşılıyoruz.  Altyapıda aile birliğini kurduk tüm kategorilerde bu işe gönül vermiş kişileri belirledik ve onları bir araya getirip içlerinden bir tanesini başkan seçtik. Bu oluşum bize her anlamda destek vermekte ve bize güç katmaktadır. Antrenmanda kullandığımız toplar yağmurluklar eşofmanlar yazlık kıyafetlerimizle birlikte çocuklara dağıttığımız malzemelerin kalitesi profesyonel kulüpleri aratmayacak kalitededir, biz altyapı olarak bu aile birliği destekleriyle beraber gecen sezon 13.000 bin tl lik malzeme bütçesiyle hareket ettik sadece altyapı olarak. Amatör bir kulüp altyapısı için çok ciddi ve hayal edilemeyecek rakamlar bunlar ama biz bunu başardık. İyi niyetli çalışır ve doğru işler yaparsanız her zaman desteklenirsiniz ve her zaman başarılı olursunuz.

Başarının en önemli etkenlerinden bir tanesi de paylaşmak. “Bilgisine güvenen insan paylaşmaktan korkmaz” biz ekip olarak aramızda her şeyi paylaştık ve aileleri de işin içine katarak bu paylaşımı artırdık. Hiçbir zaman amatör bir takım çalıştırıyormuş gibi düşünmedik, büyük takımlarda olsaydık, nasıl çalışırdık mantığıyla hareket edip ne gerekiyorsa onları yaptık.  Bu sezon hedefimiz başarımızı bir adım daha ileriye götürmek, bunun için yapacağımız şey çalışmak, çalışmak ve daha çok çalışmak… Bütün bu sportif başarılarının yanında sporcularının eğitimine önem veren, topluma sağlıklı ve ahlaklı bireyler yetiştirmeye çabalayan Beşyüzevler Spor Kulübü Altyapısı, adına Antrenörlerimiz Gülendağ Esen ve Ercan Karasu bütün takımlara yeni sezonda başarılar diler.

HABER VE FOTOĞRAF: BOLKAN KARA

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.