Pazar, Mayıs 15, 2011

Esenyurt Gümüşhanespor kuruldu



İstanbul'da yeni bir amatör kulüp kuruluyor: Esenyurt Gümüşhanespor. İstanbul'un en genç ilçelerinden Esenyurt'ta bulunan Gümüşhaneli vatandaşlarımız, burada bulunan ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Kıraçspor'u alarak ismini değiştirdi. Böylece İstanbul Gümüşhanespor'dan sonra Gümüşhaneliler'in İstanbul'da ikinci bir takımı oldu. Haber29 Sitesi'nde yayınlanan bir söyleşiyi paylaşıyoruz:


Öncelikle Kulüp Başkanımız Adem Ekiz beyi tanıyalım. Kısaca özgeçmişinizden bahseder misiniz?


1966 yılında Şiran ilçesi İncedere Köyünde doğdum. Esenyurt Belediyesi Spor Müdürlüğünü yürütmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Uzakdoğu sporlarından Wu Shu Kulübü başkanıyım.


Esenyurt Gümüşhanespor Kulübünün Kuruluş Sürecinden Bahseder misiniz?


Uzun zamandır Esenyurtta Gümüşhane Spor takımı kurmayı arzu ediyorduk. 2006 yılından beri bu konuyla ilgili fikir istişareleri yapmaya başlamıştık. Bir ara Güm-Bay Spor Kulübü (Gümüşhane-Bayburt) olarak düşündük. Fakat gerçekleştiremedik.
Esenyurt'ta derneklerimizin sportif faaliyetleri olmakta. Esenyurt Gümüşhane Derneği, Gökdere Köyü, İncedere Köyü, Babacan Köyü ve Sadak Köyü derneklerinin organize futbol maçları, turnuvaları olmaktaydı. Bizler de bir araya gelerek, kapanmakta olan Kıraçspor Kulübü ile anlaşarak kulübün ismini değiştirerek Esenyurt Gümüşhanespor yapmak için çalışmalara başladık. Esenyurt’taki Gümüşhaneli 5 derneğimizin, iş adamlarımızın, siyasilerin ve bürokrasi kesiminin toplanıp ortaklaşa kararı ile  vermiş olduğumuz Esenyurt Gümüşhanespor’un temeli atıldı.


Esenyurt Gümüşhanespor altyapıdan gelen sporcularımız ile A Takımı hazırlayacağız. Takımımızda lisanslı futbolcularımız var. Önümüzdeki süre içerisinde Esenyurt Belediyesi spor tesislerinden, soyunma odası ve lokalindende istifade edeceğiz. Kulübümüzün lokalini Esenyurt ilçemizin merkezi bir noktasında oluşturacağız.


Hedefimiz önce bölgemizdeki, Esenyurt’taki gençlerin amatör ruhla profesyonel çalışma yaparak bölgemizi ve Esenyurttaki Gümüşhanelileri en iyi şekilde temsil etmek. Esenyurt’taki dernekler ve iş adamlarımız olumlu bakıyorlar ve destek vereceklerini bizlere beyan ettiler. Derneklerimizin destek ve görüşleriyle hep beraber bu kulvarda birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz.


Başkan olarak geçici görev alıyorum. Bu işi işin ehli, esas büyük şahsiyete teslim edeceğiz. Bizim misyonumuz gençlerimizin birlik ve beraberliğine öncülük etmektir.


Esenyurt Gümüşhanespor’un kuruluş sürecinde katkı sağlayan başta Dernek Başkanlarına, yöneticilerimize, siyasilere, bürokratlara ve iş adamlarına ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.


Kulüp Başkan Yardımcısı ve Gökdere Köyü Dernek Başkanı Eyüphan Aydın, sizin de görüşlerinizi alabilir miyiz?


Esenyurt ilçemizdeki gençlerimizi, özellikle Gümüşhaneli hemşerilerimizi spor adı altında kazanıp  kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya, alıkoymaya çalışacağız. Esenyurt’taki Gümüşhanelilerin birlik ve beraberliğini sağlayabilmek adına spor ile daha fazla kaynaşacağımızı düşünüyorum. Bunu  İş Adamlarımızın, Derneklerimizin, Haber 29’un destekleri ile sağlayacağız. Hedef Gençlik, Hedef Gümüşhane. Ayrıca 12 Şubatta Esenyurt Gümüşhane Spor olarak Sinan Erdem Spor Salonunda yer alacağız. Bizi destekleyen derneklere, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Akdemir ağabeyimize ve değerli hemşerilerimize çok teşekkür ederiz. Derneklerin desteklerini bekliyoruz. 3 yıldır verdiğimiz bu emeklerimizle bir çok başarıya imza atacağımıza inanıyorum.


Kulüp Başkan Yardımcısı Kahraman Akdemir; siz neler söyleyeceksiniz?


Yeni bir kulübüz. İnşallah ileride Esenyurt’taki Gümüşhanelileri birleştirici bir rol alacağız. Yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kulübümüz farklı dallarda olacak. Esenyurt'taki gençleri spora kazandırıp Gümüşhaneye sporcu yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyorum.


Kaynak: www.haber29.net

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.