Pazar, Nisan 03, 2011

İstanbul'a veteranlar ligi geliyor!


Son yıllarda büyük projelerle ve yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Küçükçekmece Amatör spor Kulüpleri Destekleme Derneği yine bir ilke imza atmaya çalışıyor.
Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği hafta içi yaptığı haftalık toplantısı Seymen Gençtürk başkanlığında toplandı. Dernek binasında gerçekleşen toplandı sonrası başkan Gençtürk yaptığı açıklamada “Yönetim kurulu olarak uzun zamandan beri üzerinde çalıştığımız Veteranlar Futbol Ligi’nin projesini hayata geçirmeye kararı aldık. Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpler Birliği olarak kurulduğumuzdan beri 7’den 70’e herkesin spor yapmasın sağlamak. Bugünkü toplantımızda Küçükçekmece ilçesinde federe olmuş Futbol kulüpleri, Küçükçekmece İlçesinde görev yapan Kamu Kurumları ile diğer ilçelerin adını taşımak sureti ile her ilçeden sadece bir takım kabul edeceğimiz olan Veteranlar Ligi turnuvası başlatma  kararı almış bulunmaktayız ilgililerin statüyü okuyup derneğimize müracaat etmeleri gerekiyor” dedi.

Statü’den önemli başlıklar

* Veteranlar Futbol ligi on iki ( 12 ) takımın katılımı ile bir grupta tek devreli lig usulü ile oynanacaktır. 
* Veteranlar Futbol ligine katılmak isteyen takımlar 25.04.2011 tarihine kadar en fazla 22 kişilik isim listesi ile birlikte kimlik fotokopileri, 2 adet vesikalık fotoğraf getirmeleri ve tam teşekküllü sağlık raporu almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca her kulüp sporcusu “Sporcu Katılım Formunu” dolduracaktır. Sağlık raporu getirmeyen sporcular Sporcu Katılım Formunda sağlık durumuna ilişkin beyanda bulunacaktır. Bu formu doldurmayan sporcular müsabakalara kabul edilmeyecektir. 
* Katılan takımlar ligin her aşamasında eksik kalan sporcu sayısını 22’ye tamamlayabilirler. Herhangi bir kulüp adına lisans alan sporcu lig bitimine kadar başka hiçbir takımda görev alamaz.
* Müsabakaya katılan takımlar öncelikli olarak Küçükçekmece ilçesinde Federe olmuş Futbol kulüpleri, Küçükçekmece İlçesinde görev yapan Kamu Kurumları ile diğer ilçelerin adını taşımak sureti ile her ilçeden sadece bir takım kabul edilecektir. Küçükçekmece İlçesi dışından iştirak edecek takımların kabulü başvuru tarihine göre belirlenecektir. 
* Her kulüp 25.04.2011 tarihine kadar takım listesi ile birlikte takımdan sorumlu teknik direktör bir yönetici belirlemek ve kulüpler birliğine bildirmek zorundadır.  Bildirilen isimler kulüpler birliğinden lisans almak sureti ile saha içinde görev yapabilirler. 
* Müsabakalar kaleci dahil 11 oyuncu ile oynanır ve oyuncu değişikliği sayısı sınırsızdır. Yedek oyuncu sayısı 7 ’dir.
* Veteranlar Futbol liginde formalar 1 den 18 e kadar olan formalar ile sahaya çıkılacaktır. 
* Müsabaka süreleri 35’ er dakikadan 2 devre toplam 70 dakika  oynanacak olup hakem müsabaka sonuna kayıp olan süreyi ekleme hakkına sahiptir.
* Veteranlar Futbol ligi grubunda ilk 4’e giren takımlar tek devreli lig usulü olarak oynanacak olan play off müsabakalarına katılmaya hak kazanırlar. 
* Veteranlar Futbol ligine katılmak isteyen takımlar 25.04.2011 tarihine kadar Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Türkiye İş Bankası Sefaköy Şb. 1073 1204510 nolu hesabına 1.500,00 TL bağış yapacaktır ve dekontun aslını Kulüpler Birliğine teslim edecektir. 




Lig 8 Mayıs'ta başlayacak
* 17.  Veteranlar Futbol ligi fikstürü 02.05.2011 tarihinde saat 19.00 da Kulüpler Birliği idari binasında gerçekleştirilecektir. Lig 08.05.2011 tarihinde başlayacaktır.
* Veteranlar Futbol ligi tek devreli lig usulü oynanacağından averaj uygulaması genel averaja bakılarak (attığı-yediği goller baz alınarak) hesaplama yapılacaktır.
* Play off maçları da grup maçları gibi tek devreli lig usulüne göre oynanacaktır.Puan eşitliğinde genel averaj uygulamasına bakılacaktır. (Attığı-yediği goller baz alınacak).
* Bu statüde belirtilmeyen konularda 2010 – 2011 AMATÖR LİGLERDEUYGULANACAK ESASLAR kitabı, FUTBOL MÜSABAKA ile diğer TALİMATLAR geçerli olacaktır.
* Veteranlar Futbol ligi müsabakaları Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Yeşilova Stadyumu'nda oynanacaktır. Tertip Komitesi gerekli gördüğü hallerde maçların stadı, tarihi ve saatlerinde değişiklik yapabilir.
* Veteranlar Futbol ligini katılan takımlar ligi tamamlamak zorunluluğundadır. Aksi durumda Tertip Komitesi Disiplin Talimatlarına uygun olarak gerekli cezai yaptırımı uygulayacaktır.
* Veteranlar Futbol liginde görev alacak hakemlerin ilçemizde bulunan faal veya faal olmayan hakemler tarafından sağlanacaktır.

1974'lüler ve sonrası katılamayacak
* Veteranlar Futbol liginde yaş sınırlaması uygulanacaktır. Yaş sınırı en fazla 31.12.1973 doğumlulardan başlayacak ve üzeri yaşlar kabul edilecektir.
25.  İşbu statü Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Derneğince yayınlanmış olup imza altına alan kulüpler tarafından tamamı okunmak sureti ile kabul edilmiş sayılır. 

Sefaköy  Belediye caddesi Limanoğlu iş merkezi No:3 Büro:81   K.Çekmece -  İSTANBUL
Dernekler dairesi Kütük No: 34-135/124
Telefon : 0212.426 71 61-Fax:0212.426 71 66   
Web    :http:/www.kucukcekmeceaskb.com

HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...