Pazartesi, Şubat 21, 2011

Şampiyon Babaeski puan kaybetti

LÜLEBURGAZSPOR 3 -3 BABAESKİSPOR


Kırklareli Süper Amatör Ligde, Lüleburgazspor ile Babaeskispor, Lüleburgaz 75.Yıl Toprak Sahada karşılaştılar. Çok çekişmeli geçen maçta Lüleburgazspor rakibi Babaeskispor ile 3-3 berabere kalarak, Babaeskispor’un 15 haftalık galibiyet serisini durdurdu.

2010-2011 Futbol Sezonunda, tam 16 yıl aradan sonra Kırklareli Süper Amatör Lig şampiyonu olan ve Bölgesel Amatör Lige çıkmaya hak kazanan Babaeskispor, bu sonuçla, bu sezon ilk defa puan kaybetti.

Kalabalık taraftar topluluğunun izlediği maçta Lüleburgazspor, ilk yarının 10. dakikasında attığı gol ile 1-0 üstünlüğü yakaladı. 20.dakikada Babaeskispor yediği gole karşılık verince skor 1-1 oldu. Babaeskispor ligte oynadığı 15 maçın hepsini kazanarak bu maça çıkmıştı. Bu atmosferden olsa gerek Babaeskispor’lu futbolcular sahada çok gergin görünüyor ve rakibi Lüleburgazspor’lu futbolculara zaman, zaman sert hareketlerde bulunuyorlardı. Her iki takımın maçtan galip çıkması için atacağı gollere ihtiyacı vardı. Maçın 32. dakikasında Lüleburgazspor, 2-1 öne geçti. Yediği golden sonra ataklarını arttıran Babaeskispor, 40.dakikada skoru 2-2 yaparak durumu eşitledi ve bu skor aynı zamanda ilk yarının sonucuydu.



Maçın ikinci yarısında, Babaeskispor kale sahasına atılan yüksek toplar ile gol arıyor fakat birçok pozisyondan yararlanamıyordu. 55.dakikada, Lüleburgazspor bir penaltı atışı kazandı. Atışı kullanan Onurhan, topu kaleci Selim’in üzerine dışarı atınca Lüleburgazspor’un öne geçme umutlarını söndürdü. Kaçan penaltının ardından, 65. dakikada, Lüleburgazspor ceza sahası içine yapılan bir ortada, Babaeskispor 3. golü bularak 3-2 öne geçti. Fakat Lüleburgazspor’lu oyuncular bu golden sonra, Babaeskispor kalesine baskılarını arttırdılar. Bu baskılar sonucunda Lüleburgazspor 3. golünü 75. dakikada attı ve yeniden skor eşitlenerek durum 3-3 oldu. Sahada çok hırçın bir futbol sergileyen Babaeskispor oyuncularından Melih,82.dakikada rakibine sert bir şekilde girince 2.sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Maçın kalan dakikalarında 10 kişi kalan Babaeskispor, rakibinin üstüne fazla gidemeyince oyun orta saha mücadelesi şeklinde oynandı ve 3-3 lük skorla sona erdi.

Babaeskispor, 2 hafta önce Evrenspor maçında, Kırklareli Amatör Süper Futbol Ligi’nde 16 yıl aradan sonra şampiyon olarak, TFF Bölgesel Amatör Lige çıkmaya hak kazanmıştı.

HABER VE FOTO: İBRAHİM GÜL

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Babaeski 16 yıl aradan sonra şampiyon olmadı..Babaeskispor'un son Kırklareli amatör lig şampiyonluğu 2008-2009 sezonudur...

Unknown dedi ki...

Düzeltme için teşekkürler. Haberi gönderen belki de Bölgesel Amator Ligi, Profesyonel Lig olarak degerlendirmistir. İnceledikten sonra gerekli düzeltmeyi yapacağız.

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...