Pazartesi, Şubat 21, 2011

Ogün Koca, Leventspor-Silivrispor Play-Off maçını yorumluyor


İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu’ndaki Leventspor-Silivrispor maçını izleyen yazarımız Ogün Koca, karşılaşmayı ve her iki takımı mercek altına aldı.
        
                                  Leventspor-Silivrispor maçının kritiği;


Hafta içinde yapılan tahminler gibi beraberlik kokan maç beklenildiği gibi berabere bitti. Sanki Levent-Fenerköyü maçını tekrar izlemiş gibi oldum.

Leventspor:
Leventspor, erken gol atıp sonra da, 1-0 gibi kritik skora dayanıp, maçın 90 dakikasını bu şekilde bitirmek isteyecekti ve bunu da aleni olarak belli etti. Maçta oyun olarak üstünlüğü rakibine bıraktı.

Maça  4-5-1 düzeninde başladı ve maç boyunca da şekilde devam etti. Defansta inanılmaz bir uğraşı içerisinde olan 61 numaralı oyuncu, Ali HENDEM sıfır hata ile maçını tamamladı. Orta sahada, takımı sırtlayan Tugay oldu. 75. dakikalarda kaptan Mustafa ikinci sarıdan, kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikaya kadar Mustafa defansif anlayışta Ali ile beraber görevlerini yapmışlardı.

Levent takımında artık bundan sonraki maçlarda, rakibinden daha çok gol atarak, 3 puan alabilmesi için daha ofansif oyun oynayıp bu oyunlarını da gol ile süslemeleri gerekiyor. Hep böyle beraberlik ile istedikleri yere gidemeyebilirler. Yenilmemek güzel olabilir ama yenmekte lazım. Levent takımına bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim.

Silivrispor:
Maçta oyuna hakim olan Silivrispor’du. Ancak erken dakikalarda yedikleri golün etkisinden ilk 45 dakika boyunca çıkamadılar. Gole kadar ortada geçen oyun, golden sonra Silivri’ye döndü. Ancak bu oyun üstünlüğü, skora yansımayan ve kontrollü olmayan bir oyundu. Topu ayağına alan kaleden ne kadar uzak olursa olsun hemen golü düşünüyordu. İlk 45 dakikada oyun kurarak daha kontrollü birkaç atak yapılsaydı beraberlik sayısı elde edilebilirdi. Ama stres yaparak bu şansı kaçırdılar. Erken yenilen gol kenar yönetimini de etkilemiş olacaktı ki, Hakemin bazı kararları sonrasında kulübeden tepki sesleri yükselmekteydi. Hatta bundan cesaret alan oyuncularda Hakeme bir taç kararı sonrasında, sanki gol yemişler gibi itirazlarda bulunup sarı kart gördüler.

Maça 4-3-2-1 gibi başlayan Silivrispor’da gözler Ali Yavuz’u aramaktaydı. İlk yarıdaki dağınık görünen ataklar, ikinci yarıda biraz daha yerini kontrollü ataklara bırakmıştı. Oyunlarını daha iyi oynamaya başlayınca gole de artık yaklaşmışlardı. Ali Yavuz kenar yönetimi tarafından oyuna alınınca bu saate kadar forvette çok yıpranan Yıldıray, biraz daha rahatladı. Beraberlik golü de bu değişiklikten sonra geldi. İlk yarıda çok koşan Yıldıray, ikinci yarıda da Ali Yavuzun oyuna girişi ile beraber biraz daha hareketlenince takımının beraberlik golünü attı. Yıldıray’ın, 90. dakikadaki bir kafa vuruşu da, üst direkten avuta gitti. Silivrispor takımında defansı toplayan yine kaptan Özgür oldu. Silivrispor’a bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim.

Hakemler:
Bu maçı yönetmekte sanırım hiç zorlanmadılar. Hatta bazı birkaç kararlarına itirazlar olsa da, maçın tamamında iyi bir yönetim sergilediler ve sonuca etki edecek bir durum olmadı. Kendilerini tebrik ederim. Özellikle maçın Hakemi Erdoğan Özkaya için bir notum olacak: Bizim sitede, Hakemlik konulara hakim olan bir kardeşimiz, maçtan önce Erdoğan Özkaya için, “Babası uzun zamandır rahatsızmış, Erdoğan Özkaya da bu sebepten dolayı oldukça üzgün ve sıkıntılıymış. Maçta fırsatını bulursak, kendisine geçmiş olsun dileyelim, Babası için de, dua edelim” demişti.  Fakat fırsatını bulamadım. Buradan duyurmak gereği duyuyorum:  Hocam; Babanıza Allah şifalar versin, umarım en kısa zamanda Babanız eski sağlığına kavuşur.

Yazı: Ogün Koca

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...