Pazartesi, Şubat 28, 2011

Lüleburgazspor eksik Kentspor’u rahat yendi


LÜLEBURGAZ AMATÖR: 3 KENTSPOR: 0


Kırklareli Süper Amatör Lig 17. hafta karşılaşmasında, Lüleburgazspor ile Kentspor, Lüleburgaz 75.Yıl toprak sahada karşılaştılar. Hedefinde Bölgesel Amatör Lige yükselmek olan Lüleburgazspor, sahaya birçok as oyuncusundan yoksun çıkan Kentspor’u 3-0 yendi.

Haftalar önce ligde şampiyonluğunu ilan eden ve şampiyonluk kupasını alan Babaeskispor’un ardından 2. sırada yer alan Lüleburgazspor’un Bölgesel Amatör Lige 2. takım olarak çıkabilmesi için ligi 2. sırada bitirip, Bölgesel Amatör Lig ligde mücadele eden Kırklareli Sanayispor’un ligde oynayacağı maçların sonuçlarını beklemesi gerekiyor. Eğer, Kırklareli Sanayispor ligten düşer ise Bölgesel Amatör Lige 2. takım olarak Lüleburgazspor katılacak. Kırklareli Sanayispor küme düşmez, ligde kalırsa, Bölgesel Amatör Lige sadece Babaeskispor katılacak.

Lüleburgazspor’un bu maça çıkarken puanı 30 ve kendisine en yakın rakibi olan Pehlivanköyspor’un puanı 29 idi. Bu hafta oynanan maçlarda her iki takımda galip gelerek Bölgesel Amatör Lige çıkabilme iddialarını son haftaya taşıdılar. İşte bu açıdan Kentspor ile oynadığı maç Lüleburgazspor için çok önem taşıyan bir maçtı. Kentspor açısından bakıldığında  hiç bir iddiası olmayan bir takım görüntüsü veriyordu. Çünkü futbolcuların çoğu ligi bitirmiş ve maça gelme zahmetinde bile bulunmamışlardı. Fakat bu şartlarda dahi, Kentspor’un Teknik Sorumlusu Mustafa Gönülalan ve Yardımcı Antrenörü Özay Atbin, “bu maça çıkmalıyız ve maçımızı oynayıp skor ne olursa olsun sahadan centilmence ayrılmalıyız” demişler ve kadrolarına 5 tane U13, U14 yaş grubundan oyuncu dahil ederek sahaya çıkmışlardır.

Maçın ilk devresi başladığında Lüleburgazspor henüz 7. dakikada golü bularak 1-0 öne geçti. Lüleburgazspor rakibi Kentspor karşısında daha baskılı oynayan ve galibiyeti isteyen taraftı. 30.dakikada Lüleburgazspor aradığı 2. golü buldu ve skoru 2-0 yaptı. İlk yarıda başka gol olmayınca bu skor aynı zamanda ilk devrenin sonucuydu.

İkinci yarıda da, rakibine üstün olan taraf yine Lüleburgazspor’du. Kentspor, topla buluştuğu anlarda rakibinin üzerine fazla gidemiyor ve yaptığı atakları rakip defans oyuncuları tarafından kesiliyordu. Maçın 65.dakikasında Lüleburgazspor 3.golü atarak durumu 3-0’a getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Lüleburgazspor sahadan 3-0 galibiyet ile ayrılarak önümüzdeki hafta kendi sahasında Evrenspor ile oynayacağı ligin son maçını beklemeye başladı.

Oynanan maçta ligde hiç bir iddiası olmayan Kentspor, rakibine karşı gayet güzel ve centilmence mücadele ederek sahadan ayrıldı. Centilmence geçen bu mücadele maçın Hakemleri açısından da rahat bir maç olarak göze çarptı.

HABER VE FOTO: İBRAHİM GÜL

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.