Salı, Şubat 22, 2011

Köşe: Mehmet Ayaz'la haftanın değerlendirmesi


Hafta sonunda oynanan maçlardan sonra B.Çekmecespor S.A.L. play-off grubunda namağlup liderliğini sürdürüyor, açıkçası İMES, Kadırga ve A.Doğuş takımları hariç diğer bütün takımların iddası var bu ligde, her hafta alınan sürpriz sonuçlar futbolseverleri şaşırtmaya devam ediyor, maçlara şöyle bir bakacak olursak.

İstanbulspor-HEASK 1-0
Halide Edip Adıvarspor bence bu ligde henüz kendi olması gereken performanslarına ulaşamamış bir takım, normalde bu ligde yerleri daha yukarılarda olmalıydı, takımlarına tek tek baktığımızda çok kaliteli oyuncuları var, taraftarları var fakat neden ligde alt sıralardalar onu artık kendilerinin düşünmesi lazım, gerçi henüz daha önlerinde çok maç var, ligden kopmuşta değiller. İstanbulspor ise 1. amatörden gelip hemen SAL play-off oynayan bir takım kaliteli bir takım, maçı izlemedim fakat duyduğuma göre İstanbulspor kalecisi bu maçta oldukça başarılıymış ve ilk yarıda buldukları golün avantajını iyi kullanıp maçı da kazanmayı bilmişler.

Kadırga- Dudullu 0-1
Kadırga takımı ligin puansız ekiplerinden biri, -10 averajları var ve artık bence bu lig kendileri için bitti, tabii ki de lig bitti diye kendilerini salmayacaklardır ve bunun örneğini de Dudulluspor ile oynadıkları maçta görmüş olduk, ilk yarıda Dudullu'yu baya zorlamışlar fakat ikinci yarıda yedikleri bir gol ile yenilmişler. Dudullu takımı ise iki sezon önce zannedersem, SAL'dan düştükleri sezon maçlara A ve B genç takımları ile çıkıyordu, geçen sezon şampiyon olarak SAL'a geri döndüler ve şimdi de SAL play-off liginde güzel bir performans gösterip iddalı takımlar arasındalar, tebrik etmek lazım, yeniden yapılanıp başarılı bir takım kurarak hazmederek geldiler ve o zaman düşerken oynattıkları gençler daha tecrubeli olarak şimdi yeniden sahnedeler.

Çatalca- Büyükçekmece  0-0
İki aynı bölge takımının karşılaşmasında gol sesi çıkmamış, iki takımın taraftarının yoğun ilgiside bölge derbisine ayrı bir renk katmış, fair play çerçevesinde geçen maçın ilk yarısında fırtına gibi bir Çatalca olduğunu öğrendim ama gol pozisyonlarını değerlendirememişler, Büyükçekmece takımı ise ikinci yarı silkelenmiş ve iki takımda gol bulamadan maç golsüz sonuçlanmış. İki takımda iddialı, ikiside kaliteli ve bir üst lige çıkmak için çabalıyorlar ve önlerinde zorlu maçlar var ama iki takımda ligin favori takımları arasındadır.

Fenerköy- İdealtepe 1-4
Bu maç beni şaşırttı desem yeridir, sezon içerisinde iki maçta da Fenerköy, İdealtepe takımını yenmişti ve ben açıkçası bu maçı da kazanacaklarını düşünüyordum. İdealtepe bu maçı alarak bu ligde bende varım demiştir, ilk yarısında 1-1 beraberlik olan maçta ikinci yarının son 20 dakikalı periyodunda arka arkaya golleri bulan İdealtepe takımı sezon içerisinde 2 kez yenildiği Fenerköy takımına ağır bir galibiyet tattırdı. Fenerköy takımı Avcılar maçından sonra başarılı maçlar çıkardı fakat bu maçta ağır bir yenilgi aldılar ama hala ligin iddialı ekiplerinden biri olarak görüyorum, İdealtepe ise daha öncede bahsettiğim gibi bu maçı alarak ligdeki varlığını rakiplerine hissettirdi.

Levent- Silivri 1-1
İddialı iki takım karşılaşınca ilk akıldan geçen skor beraberlik oluyor ve sonuçta öyle de oldu, Silivri takımı ilk iki hafta galibiyetlerini aldı ve ondan sonra ciddi rakiplere karşı mücadele verdi ve 1 mağlubiyet iki beraberlik ile Levent takımının karşısına geçti ve maçın sonunda beraberliklerine bir yenisini daha ekleyerek kan kaybetmeye devam etti, çok kaliteli bir takım Silivri takımı fakat bunu sahada sergileyemiyorlar, Levent takımı ise açıkçası benim her sene 'evet işte bu sene çıkarlar' dediğim zaman hep beni ters köşeye yatırıyorlar, flaş transferler yapıp iyi para harcıyorlar fakat her sene hüsran oluyor, play-offlarda 4 beraberliği var herhalde zorluk derecesi yüksek olan maçlarda öncelikle beraberliği düşünüyorlar ve Ogün Hoca’mın yorumundan gördüğüm kadarıyla da bu hafta golden sonra oyunu kendi sahalarında kabullenmişler. Levent takımı eğer bu sene buradan çıkmak istiyorsa ligde farkını hissettiren ve adından korkulacak bir takım haline gelmesi lazım.

Sultangazi- İMES 3-0
Lige kötü başlayan Sultangazi takımı galibiyet serisini bu maç ile birlikte 3 maça çıkardı ve ligdeki iddiasını iyice hissettirmeye başladı. Tecrübeli oyuncuları var, İlk 3 haftada ne oluyor bu takıma dedik fakat çabuk toparlandılar, İMES maçında da beklediğimiz gibi rahat bir galibiyet aldılar, İMES takımı ise bu ligde artık misafir olarak bulunuyor diyebiliriz, ama dikkat edin iddiası olmayan takım en tehlikeli takımdır.

Avcılar Belediye- Beşyüzevler 0-1
Yine Beşyüzevler klasiği olmuş bu maç, Avcılar takımına çok ters geliyor Beşyüzevler, Avcılar takımının lige iyi başladı fakat taraftarı rahat durmadı, daha sonra iki önemli oyuncusunun ikişer maç ceza alması ile resmen yokuş aşağı serbest bir şekilde düşmeye başladı, kadroları çok kaliteli iddiaları devam ediyor fakat hemen toparlanmazlarsa geç olabilir. Beşyüzevler takımı ise ne yapacağı belli olmayan bir takım, bir iyi bir kötü, eğer ligde iddialı olmak istiyorlarsa bu galibiyetleri bir seri haline getirmesi lazım, Avcılar kalecisinin son dakikada Beşyüzevler kalecisi ile karşı karşıya kalmasını ise çok ilginç buldum ve anlayamadım nasıl oldu öyle bir şey.

Bayrampaşa Tuna- Ataşehir Doğuş 2-0
Bana bu ligde baştan 6. hafta sıralamasını sorsalar Bayrampaşa Tuna takımının ikinci olacağını pek düşünmezdim, istikrarlı sonuçları yok fakat iddialılar, bu hafta ligin son sıralarında yer alan ve 3 puanı bulunan ve artık pek iddiası kalmayan Ataşehir Doğuş'u iki farklı skorla yenerek hem rakibine ‘artık senin bu ligde pek iddian kalmadı’ dedi hem de ‘ben de bu ligde varım’ dedi.

YAZI: MEHMET AYAZ

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.