Cuma, Şubat 18, 2011

Cahit Erçevik: Büyükçekmece maçına hazırız

  

Çatalca…
Çatalca, Cumhuriyetin ilan edilişinin ilk yıllarında bir Vilayet idi. Daha sonra, 26 Haziran 1926 tarihli kanunla tekrar ilçe haline getirilerek İstanbul’a bağlanmıştır. Çatalca,  yüzölçümü bakımından İstanbul’un en büyük ilçesidir. 1453 yılında, Fatih Sultan Mehmet, Çatalca’yı zorlu bir mücadele ile ele geçirdikten sonra, şehri Mihaloğlu Ali Bey’e bırakmış ve “Bu şehri Allah’a emanet ettim” diyerek İstanbul'u kuşatmaya gitmiştir. Balkan savaşının en kanlı muharebelerinin geçtiği Çatalca’da; Çanakça, Dağyenice ve Yazlıkköy arasında kalan bölgede, 1912’de, Bulgarlar tarafından şehit edilen 7 subay ve 657 er ile erbaşın ebedi istirahatgahı olan, Alaiye (Alanya) şehitliği de bulunmaktadır.

Çatalca’nın, Milli Mücadelede önemli bir yeri vardır. “Çatalca’sız bir Trakya ve Milli Mücadele düşünülemez” deniliyormuş o zamanlar. Çatalca, Trakya’da, Milli Mücadelede mühim rol oynamış ve Türk direniş kuvvetlerinin üssü olmuştur. Çatalca, güneyde Büyükçekmece’ye, batıda ise Silivri’ye ve Tekirdağ iline komşudur. Doğudaki komşuları, Avcılar, Küçükçekmece ilçeleri ile Gaziosmanpaşa’dır. Çatalca, stratejik yönden çok önemli bir ilçedir. Çatalcaspor, 1942 yılında kurulmuş bir Kulüptür. Renkleri, sarı-kırmızıdır. Çatalca ve Çatalcaspor ile ilgili bir takım bilgiler verdikten sonra, asıl konumuza dönebiliriz.

Cahit Erçevik…
Cahit Erçevik, Çatalcaspor Teknik Direktörü. 2 Ağustos 1971 İstanbul doğumlu.  Aslan burcu. “Kimi açılardan gururlu, hatta kibirli sayılabilecek olan bu burcun insanların en olumsuz yönü hiç şüphesiz, kolay öfkelenmesidir. Öfkesi yakıcı, yıpratıcı ve hatta tahrip edicidir. Neyse ki uzun sürmez. Hatta o, olayı tamamen unuttuğunda, çevresindekiler neye uğradıklarını şaşırmış halde kalakalırlar.” İşte size en kısa yoldan Cahit Erçevik analizi…

Cahit Erçevik değişik bir insan. Bazen o’nun çift karakterli olduğunu düşündüğüm de oluyor. Saha dışında tabiri caiz ise kuzu gibi bir insan. Ancak sahaya adımını atınca, bambaşka birisi oluveriyor. İş hayatı ile özel hayatını farklı kişilikler altında birleştiren bir kişidir Cahit Erçevik. İş hayatında tam bir yırtıcı olmak durumunda olup, özel hayatında yunus balığı gibidir Cahit Erçevik. Seveni vardır, sevmeyeni de elbette yok değildir. Cahit Erçevik’i, ben 7 ay önce Mümin Rasimoğlu sayesinde tanıdım ve çok sevdim

Çarşamba günü Halide Edip Adıvar ile bir maç oynadılar. Maç sonunda Kaptanı (Mümin) aradım ve sordum; Cahit Hoca normal hayata geri döndü mü? Normal sezonda, Kazım Karabekir Stadında, A. Parseller maçı oynamışlardı, ecel terleri döktükleri maçı, 2-1 zar, zor kazanmışlardı. Maç sonunda Cahit Hocayı, Parseller’li taraftarlarının arasında buldum, bir elinde sigara, diğer elinde çay, maçın stresini atmaya çalışıyor. Biraz kızdırayım dedim, “Hocam, bu Çatalcaspor’un hali nedir böyle?” dedim. Tepki vermedi, böyle futbol mu olur? diye sordum, yine tepki yok. Bu takımdan bir şey olmaz” dedim, yine kızdıramadım. Sonra, imalı, imalı baktı ve “maç bitti, istesen de beni kızdıramazsın, benim tüm hırsım sahada kalır.” dedi.

Futbola, Güngören Belediyespor’da başladı.
1983 senesinde, dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Kapalıçarşı esnafını ziyaretinde, çarşı esnafından futbol takımı kurmasını istemiş ve kurulan futbol takımı, Türkiye 3. Liginde, 1992 senesine kadar, Kapalıçarşı Spor Kulübü olarak mücadele etmişti. Kapalıçarşı, 1992-93 sezonu içerisinde, Haznedar Güvenspor tarafından satın alınarak, ismini Kapalıçarşı Haznedar Güven Spor olarak değiştirmiş, 1993-94 sezonunda tekrar isim değiştirerek Güngören Belediyespor adını almıştı. Cahit Erçevik de, Güngören Belediyespor Kulübü'nde futbola başlamış, Kütahyaspor, Uşakspor, Gençlerbirliği, Adıyamanspor, Şanlıurfa Belediyespor, Eskişehirspor, Marmaris Belediye, Muğlaspor, Kırıkkale, Ankara Tarım Kredi gibi takımlarda Profesyonel olarak oynadıktan sonra, 2008 yılında Bakırköyspor’da, amatöre dönmüş ve daha sonra da futbol bırakmıştı. Şimdi yeni bir kariyer peşinde Cahit Erçevik. Ancak bu sefer roller farklı. Bakalım, futbolculukta yakaladığı başarıyı, Teknik adamlıkta başarabilecek mi? Ben umutluyum. Akciğerleri, havanın dışında futbol da soluyan Cahit Erçevik ile keyifli bir sohbet yaptık ve bu sohbeti siteye taşımaya karar verdim. Beğeneceğinizi umuyorum.

Halide Edip Adıvar ile hiçbir sorunumuz yok
Çarşamba günü, zor ve stresli bir maç oynadık. Maç çok gergin olduğundan dolayı, oyun anlamında kalite bir türlü yükselemedi. Bu yaşananlardan dolayı sanıyorum kimse mutlu değildir. Böyle olmasını da herhalde hiç kimse istemezdi. Bence bu olaylar futbola zarar veriyor, bizim Halide Edip Adıvar takımına karşı hiçbir kinimiz yok, o maç geride kaldı, kapandı ve bu konu bize göre bitti. Sonuçta, hem Halide Edip Adıvar hem de biz bu işten oldukça zarar gördük. Benim gözümde Halide Edip Adıvar çok iyi bir Kulüp. Çok kaliteli bir Yönetim kadrosu var, geleceği olan çalışkan ve başarılı bir Antrenörleri var, çok da iyi futbolcuları var. Kimse yanlış anlamasın ama taraftarları da takımlarına karşı çok bağlı. Ben geride kalan her şeyi unuttum. Halide Edip Adıvar’a kalan maçlarda tüm samimiyetimle başarılar diliyorum.

Genç bir takımız ve önümüz açık
Bu sezon iyi bir kadro kurduk. Çok genç ve başarılı bir futbolcu kadrom var. 6-7 tane oyuncum henüz 20’li yaşlarda. Bütün futbolcularıma çok güveniyorum. Şu ana kadar ellerinden gelenin sürekli en iyisini yaptılar. Onlar istedikleri zaman neler yapabildiklerini bugüne kadar gösterdiler, eminim ki bundan sonra, yine üstün gayretleri ile bu takımı Bölgesel Amatör Lige çıkartacaklar. Futbolcularımın yüzlerine baktığım zaman, onlardaki kazanma azmini görüyorum. Sonuçta, düzgün karakterli futbolcularla yola çıktığımız için de ayrıca gurur duyuyorum. Futbolcularımızla kurduğumuz aile ortamı, birlik ve beraberliğin sağlanması, başarıyı getiren faktörlerdir. Bunun yanı sıra diğer en önemli faktör de, Yönetim Kurulumuzun büyük desteği ile birlikte Çatalcaspor taraftarlarının bizleri sahiplenmesi, kucaklaması, inanması ve her zaman yanımızda olduklarını göstermesidir.

Büyükçekmece maçına hazırız.
Bu hafta sonu Silivri Stadında Büyükçekmece ile çok zorlu geçeceğine inandığım bir müsabaka oynayacağız. Büyükçekmecespor saygı duyduğum bir takım. Bu karşılaşma her iki takım için de son derece önemli. Rakibimiz moralli, play off maçlarına da çok iyi başladılar. Beş maçın, dördünü kazandılar. Çok kaliteli oyunculara sahipler. Özellikle kaptanları Mehmet’i, mutlaka durdurmak zorundayız. Çünkü B. Çekmecespor’un saha içindeki her şeyi Mehmet’tir. Oldukça zorlu bir müsabaka bizi bekliyor. Zaten bu ligde kolay maç yok. Herkes birbirini yenebiliyor. Biz de lideri yenebilecek güçteyiz. Ben futbolcularıma inanıyorum, bunu başarabilecek güçteler. Şimdiye kadar aldığımız 9 puanın daha da değer kazanması için bu maçı da muhakkak kazanmamız gerekiyor. O şekilde hazırlanıyoruz, oyuncularımız da olayın bilincindeler. İnşallah Hakemin düdüğüyle beraber maç bitene kadar, seyircilerimizin desteğiyle de elimizden gelen gayreti sahada gösterip, maçı kazanırız. Maça gelen herkese güzel bir maç seyrettirmek istiyoruz ve rakibimize de şimdiden başarılar diliyorum.

Üst Liglerin zamanı geldi.
Çatalcaspor artık her şeyiyle üst liglere hazır. Tüm ilçe bizden başarı bekliyor. Başta Çatalca Kaymakamımız Sayın Nevzat Daştan’a ve Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara’ya, Kulüp Başkanımız Sayın Hasan Gökçe’ye, Başkan Yardımcılarımız Sayın Ersin Taşkın ve Osman Bağdatlı’ya ayrıca ismini sayamadığım diğer tüm destekçilerimize, Yerel Futbol Sitesi aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. İlçemiz yetkililerine ve maçlarda hiçbir karşılık beklemeden takımımıza, 90 dakika durmadan destek veren taraftarlarımıza en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Çatalcalıların bizlere ilerleyen süreç içinde daha çok destek verip takımlarına sahip çıkacaklarına da inanıyorum.

Çatalcaspor, alt yapıda hamle yapacak.
Sadece A takımı değil, alt yapıyı da çok önemsiyoruz. Mümin Hoca ile birlikte alt yapıyı geliştirmek için de bir dizi çalışma programı hazırladık.  Hedefimiz öncelikle Bölgesel Amatör Lig, sonra da Profesyonel Lig diyoruz. Çünkü artık Çatalcaspor, alt yapıda hamle yapmaya başladı. Mümin Hocanın gelmesi burada çok şeyi değiştirecek. 

                                          
HABER-FOTOĞRAF: Burak KURTULUŞ

1 yorum:

Unknown dedi ki...

burak hoca sayesinde yakınlaşman oldu cahit hoca ve ekipinle hepsi şeker misali tatlı insanlar bayrampaşa bld stadında beraber çay içtik maçı seyrettik beşyüzevler b.çekmece dayanamadım sordum cahit hoca kaç para harcadınız bir rakam söyledi önce inanmadım bu kadar az bütçe ile nasıl olur dedim sonra burak hoca kulüpten çıkan para bu kadar dedi helal olsun dedim çatalca takımı bu kadar özveri ile oynuyorsa helal olsun diyorum saygılarımla başarılar diliyorum

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...