Cuma, Ocak 21, 2011

Bursa İnegöl, “Kurtuluş Spor Kompleksi” açıldı…

Yıllarca İnegöl’deki amatör maçlara ev sahipliği yapan dış sahaların yerinde İnegöl Devlet Hastanesinin yeni binasının yapılacak olması, İnegöl’de yeni amatör sahaların yapılmasını gündeme getirdi.  Bu doğrultuda çalışmalar başlatan İnegöl Belediyesi, Mobilyacılar Sanayi bölgesindeki Kurtuluşspor tesislerinde ve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin Ağaç İşleri bölümünde olmak üzere iki adet Amatör Futbol sahası yaptırdı. Kurtuluşspor Tesislerinin yerinde yapım çalışmaları tamamlanan “Kurtuluş Amatör Spor Kompleksi”, dün Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

11 adet Amatör takıma hizmet verecek.
İçerisinde Hakem soyunma odaları ile duşlar, giriş güvenlik birimi, seyirci tribünleri, otoparkı ve 70x105 metre sentetik suni çim kaplı futbol sahasının bulunduğu ve yaklaşık 1 milyon 800 bin TL’ye mal olduğu bildirilen Kurtuluş Amatör Spor Kompleksinin saat 14.00’de düzenlenen açılış törenine, Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik, Bursa Vali Yardımcısı Sayın Vedat Müftüoğlu, Kaymakam Sayın Durmuş Gençer, AK Parti Bursa Milletvekilleri Sayın Sedat Kızılcıklı ve Sayın Hayrettin Çakmak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sayın Abdullah Karadağ, Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Sayın Sedat Yalçın, İl Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Ömer Gümüş, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Sayın Bülent Temelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, partililer, Emniyet Müdürü Sayın Orhan Öztabak, Müftü Sayın Hasan Çınar ile çok sayıda davetli katıldı.



Spora yatırımlar devam edecek
Bursa İl Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Ömer Gümüş, hedeflerinin Bursa genelindeki vatandaşları spora teşvik ederek, sporu yaygın hale getirmek ve tüm gençleri boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayıp, sportif faaliyetlere katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Bursa genelinde 175 adet inşaat çalışması yaptık. İçerisinde bir Merinos Stadyumu, atletizm stadyumu, 9 tane spor salonu, 15 adet futbol sahası, 48 tane köy sahası, 29 adette çok amaçlı semt sahası olmak üzere tesisler hizmete sunulmuştur. Tesislerin yapımında bizlere destek veren Bakanımıza, Milletvekillerimize, Valimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İnegöl’ün AK Parti hükümeti döneminde çok büyük hizmetler aldığını ifade ederek konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Sayın Sedat Kızılcıklı ise, “2002 yılında bu kardeşiniz ilk defa Milletvekili seçildiğinde İnegöl ilçesinin amatör spor kulüplerinin resmi müsabakalarını yapabileceği bir futbol sahası yoktu. Bu kardeşiniz İnegöl’ün bütün amatör spor kulüplerinde forma giydi, bir çoğunda da yöneticilik yaptı. Yıllarca sporun içinde olmuş, o sıkıntıların ne anlama geldiğini, deplasmanlara gidememenin, malzeme eksikliğinin, sahasız olmanın ne anlama geldiğini yaşayan ve çok iyi bilen, tribünün olmamasının çilesini çekmiş bir kardeşiniz olarak ilk başladığımız konu, bu sıkıntıları ortadan kaldırmak oldu. O sıkıntılardan İnegöllü sporseverleri, sporcu kardeşlerimizi kurtardık, otomatik sulamaları ile çim yüzeyi ile portatif tribünleri ile bir tane futbol sahası ve onun yanına da toprak yüzeyli bir tane daha futbol sahası kazandırdık. İnegöl gibi futbolcu fabrikası bir ilçede ve Bursa’nın en büyük ilçesinde amatör spor kulüplerinin maç oynayabileceği bir saha yokken, bugün buralara geldik” diye konuştu.

Devlet Bakanı, AK Parti Bursa Milletvekili Sayın Faruk Çelik ise, Kurtuluş Amatör Spor Kompleksi diye adlandırılmış ama görünen kompleksin doğrusu profesyonel bir tesis olduğunu belirterek, “Yoğun bir gündemdeyiz. Bursa genelinde katıldığım 13’ncü program. Koşturduğumuz işler, laf ola işler değil. Gerçekten, ya temel atıyoruz, ya açılışını yapıyoruz veya sosyal amaçlı bir çok projenin gerçekleşmesine katkı sağlıyoruz” dedi.

Gençlik Gelecek Demek…
Gençliğin, gelecek olduğunun altını çizen Bakan Çelik, “İnegöl’de 48 bin öğrenciden bahsediliyor. Genç bir nüfus var. Bu genç nüfusa spor yapacağı imkanları sunmazsanız, geleceğin sporcularını hangi mekanlarda yetiştireceksiniz. Altyapıdan yoksun bir gençlik, altyapı hizmetlerini alamamış olan sporcuların, gelecekte Türkiye’ye madalyalar kazandırmaları mümkün değil. Bunun için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, ilgili bakanlığımız canla başla çalışmasını sürdürüyor” diyerek, tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından, kurban kesimi ve dualarla birlikte kurdele kesilerek açılışı yapılan saha incelendi. Bakan Çelik ve beraberindeki protokol üyeleri penaltı atışı yaptılar.

HABER-FOTO: Şaban KILIÇCI

3 yorum:

Adsız dedi ki...

spor tesisi açılışı diye haber yapıyorsunuz. tesisle ilgili hiçbir
resim yok. varsa yoksa kurdele kesen, başlama vuruşu yapan zevatın
resimleri.
yazı kısmı ise "icraatın içinden"
programı.
yerel futbol a yakışmıyor.

not.haberi biz hazırlamadık. bize gelen şekliyle ilettik diye bahane
üretmeyin (geçmişte benzer haberlerde öyle diyordunuz)
kısaltıp iki satır verirdiniz ve de
bazılarının propagandalarına alet olmazdınız. tabii alet olmak istemiyorsanız.
umarım bu yorumu yayınlarsınız...

Burak Kurtulus dedi ki...

Tesis ile resim ustteki haberde var. Haberi biz hazırlamadık, bize geldigi şekliyle ilettik. Selamlarimla.

Adsız dedi ki...

tarih tekerrürden ibarettir.
(ilk yorumun sonunda not olarak
yazdıklarım aynen tekrar edilmiş)
ironik cevabınız için teşekkürler...

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...