Cumartesi, Ocak 29, 2011

Ahmet Cemal, Yükselme Grubu'nu yorumluyor


BAL’a Yükselme Grubu’nda heyecan bu hafta sonu başlıyor. SAL yorumcularımızdan Dodo’nun ‘jübile’sinden sonra yeni yazar arayışları çerçevesinde ilk olarak Draco Malfoy aklımıza gelse de gerek Draco’nun son 1. Amatör yazısındaki tahminlerinde büyük hezimeti hem de kendisinin bize “Başka işim gücüm mü yok, uğraşamam her hafta her hafta” yanıtından sonra başka isimlere yöneldik. Daha sonra, bu sezon ortalarında bir kez 1. Amatör Lig yorumu yapan Ahmet Cemal’le yola devama karar verdik. Yazarımıza hayırlı olsun diyoruz…


Merhabalar;
Öncelikle bana bu değerli çok ama çok önemli sitede yazma ve yorum yapma şansı veren efkan bucak dostuma sevgilerimi yolluyorum. Hatırlayanlarınız olacaktır sezon içinde 1 kez daha sizinle beraber olmuştum. Daha sonra istememe karşın bazı nedenlerle devam edememiştim. İnşallah bundan böyle yazılarımla sizlerle beraber olacağım.

Süper Amatör Lig’deki takımları kısaca değerlendirip, bu takımlar hakkında kısa dökümanları size sunarken sonunda da Bölgesel Amatör Lig’e çıkması muhtemel takımlar hakkında tahmin yapacağım-eh biraz da ukalalık olacak sanırım ama sonuçta kişisel tahmindir bu. Umarım tarzım ve yaklaşımlarım ile kimseyi ve hiçbir takımı rahatsız etmem. Tüm iyi niyetimle, İstanbul amatörüne her türlü desteği veren bu siteye layık olmak istiyorum. BAL’a çıkacak takımları tahmin etmem dışında olanaklarım el verdiği sürece her play-off maç günü en az bir maçı da sizler için yorumlamak istiyorum. Bu aralar işlerim de buna müsait olduğundan karşılaşmaları düzenli takip edeceğimi umuyorum. Arada sizlerin de eleştirileri ve görüşleri olacak elbette, onları da dikkate alarak yola devam edeceğim.

Öncelikle tüm play-off' a kalan takımlara başarılar diliyorum ve takımlarımızı kısa kısa tanıtmaya başlamak istiyorum.  Dilerseniz grup grup gidelim.

Fenerköyspor: en rahat takım 
Ligde 1. Grup’tan Fenerköyspor ve İdealtepespor çıktı. Fenerköy İstanbul’un dış bölgelerinde olması ve daha evvelinde genelde bir alt kategori kümelerde mücadele etmesi sebebi ile belki de bu sezon geçirdiği başarılı sezona rağmen hala play-off öncesinde direkt çıkacak takımlar arasında gösterilmemektedir. Bunun sebebi belki de bu sezona kadar süper amatörde sesi soluğunun çıkmaması ya da bir başka somut başarısını insanlara sunmaması olabilir. Sezon başında kurdukları takım kamp yaptıkları bölgede bulunan bir çok profesyonel teknik adam tarafından da takip edilip izlendiğinde süper amatör kümeye fazla bir takım olduğu fikri oluşmuştu. Ligde de fırtına gibi estiler doğrusu. Genç ve koşan bir ekip. Ayağa pas yapıp oyunu güzelleştirme adına mücadelen de kaçmadan ama tatlı sert oyun stili ile her takımın başını ağrıtabilecek bir takım Fenerköyspor. Takımın belki de play-off öncesi en büyük avantajı, Fenerköy’de herkes bu takıma inanmış durumda ve köyün ileri gelenleri de ufak ufak kesenin ağzını ardına kadar olmak üzere açma hazırlığı içerisindeler. Belki de ligde en sorunsuz takım olarak bu noktalara geldiler diyebilirim.

İdealtepespor: Açık oynayanlara çelme takabilir! 
Maltepe temsilcisi İdealtepespor bazı önemli oyuncularını kaybetmiş olarak yeni sezona girmiş olmasına rağmen şartlar ne olursa olsun oynama arzusu ve sonuna kadar zirveyi kovalama sevdası bu takımı mütevazi bir bütçe ile buralara kadar getirdi. Şanslarının fazla olduğunu düşünmüyorum. Bazı takımların canını yakabilirler. Özellikle karşılarında açık oynayan takımlara çelme takabilirler.

İstanbulspor: Sonuçlarını kestirmek güç
Gelelim 2. Grup’tan çıkan takımlara: İstanbulspor ve Beşyüzevlerspor. Bunlardan İstanbulspor ligin başından sonuna kadar yarışı hep önde götürdü. Grupta da haftalar öncesinden play-off’lara çıkmayı garantiledi bildiğiniz gibi. Kadrosunda genç ve tecrübesiz oyuncuların yanında deneyimli ve tecrübeli futbolcuları da barındıran İstanbulspor tüm takımlar arasında alacağı skorları kestirmekte zorlanabileceğimiz yegane ekip bence. Hani derler ya ne olacağı bilinmez diye, o tip bir takım İstanbulspor.

Beşyüzevlerspor: İyiler, ama çok iyi değil
Beşyüzevlerspor benim görüşüme göre çok çok iyi bir takım değil. Ama iyi bir takım. En güzel yanı belli bir istikrar ve temposu var onu hiç düşürmüyorlar. Çok üstlere çıkartmıyorlar ama aşağılara da indirmiyorlar. Sürpriz sonuçlara imza atabilecek bir Beşyüzevler takımı bekliyorum play-off mücadelelerinde.

Leventspor: BAL'a teğet geçebilir
Ligde 3. Grup’tan Leventspor ve Ataşehir Doğuşspor çıktı. Leventspor lig sonlarında yaşadığı şanssızlığı bu sezon yaşamadı ve play-off biletini son haftada da olsa almasını bildi. Kırmızı-Siyahlılar sakatlıklarla çok uğraştı ve belki de hala uğraşıyor. Son maçta yanılmıyorsam kaptanlarının kaşı açıldı. Leventspor BAL’A çıkabilir, teğet de geçebilir.

Ataşehir Doğuşspor: Maçları bol gollü geçer
Ataşehir Doğuşspor’u birkaç kez seyretme şansını yakaladım ve çok farklı bir takım olduğunu söyleyebilirim. Gösterişsiz ama gününde olduğunda her şeyi yapabilirler. Koşarak ve bol pozisyon üretme felsefesinde oynuyorlar. Maçlarının bol gollü olması ihtimali yüksek bir takım.

Avcılar Belediyespor: En büyük favori
Geliyoruz 4. Grup’tan çıkanlara… Tüm gruplar içerisinde play-off’a kalanlar arasında en iyi takım Avcılar Belediyespor. Tek namağlup takım da onlar. Grupları için kolay deniyor ama ben aynı fikirde değilim. Çalışmadan ve oynamadan kimse kimseye “al sana galibiyet, al sana maç” demiyor. Avcılar Belediyespor deneyimli ve genç oyuncuları çok iyi karıştırarak tek yumruk olarak sahaya yansıtan bir ekip. Benim de BAL yolunda en büyük favorilerimden.

İMES: Kolay gol yemiyor
İMES ilk iki yolunda bir gitti bir geldi ancak ayağına kadar gelen fırsatı iyi değerlendirerek grubunu ikinci tamamladı. Sarı-Siyahlılar’ın defans hattı uzun boylu oyunculardan oluşuyor ve kapandıklarında kolay gol yemiyorlar. Forvet hattında sorun yaşamazlarsa İMES birçok takıma sürpriz yaşatır.

Silivrispor: BAL için çok iddialı
Ligde 5. Grup’tan Silivrispor ve Büyükçekmecespor çıktı. Silivrispor öyle kaliteli ve gerçekten izlenmeye değer bir Vefaspor maçı oynadı ki herkes ‘Bu takım BAL’a çıkar’ dedi. Ama sonra o Silivri gitti, bambaşka bir Silivri geldi. Sonlarda yeniden toparlanıp play-off vizesi aldılar. Ben Silivrispor’un BAL’a çıkma konusunda en şanslı takımlar arasında olduğunu düşünüyorum.

Büyükçekmecespor: En büyük rakibi kısıtlı kadrosu
Büyükçekmecespor bu zorlu gruptan son hafta Vefaspor maçında aldığı beraberlik ve tek puan farkla çıktı. Kadrosunda klas futbolcular var ama kadro çok kısıtlı ve dar. Herhangi bir sakatlık cezalı durumunda sekteye uğrayabilecek bir takım. Maçların hafta arası ve hafta sonu olarak oynanacağı da varsayıldığında Büyükçekmecespor’un kısıtlı kadrosu en büyük rakibi diyebilirim.

HEASK: Kaleci ve savunma sağlam!
6. Grup’ta Halide Edip Adıvarspor ve Çatalcaspor ilk ikiye girdi. HEASK grubu lider bitirdi, zaten haftalar öncesinden yükselme grubunu garantiledi. Sezonu erken açmalarına karşın sezon sonuna kadar diri kalmaları takdire şayan. Mücadeleci ve çalışkan bir takım olan HEASK’ın en büyük artısı kalede ve defansta çok iyi oyunculara sahip olması. Orta sahada sıkıntıları olduğunu düşündüğüm bu takım forvet hattında da oldukça başarılı. HEASK, BAL’a çıkar diyemiyorum ama çıkarsa da şaşırmam.

Çatalcaspor: Gol atmak da zor yemek de
Çatalcaspor tipik bir amatör lig takımı. Defans hattında hata yapmayan koşan bir orta saha gününde forvetleri olursa maç kazanan bir takım. Play off mücadelelerinde kolay gol atamayan ama kolay da gol yemeyen bir Çatalcaspor izleyeceğiz gibi geliyor bana. BAL için şansları sürprizden de öte bence.

Bayrampaşa Tunaspor: Haddini bilerek oynuyor
Kadırgaspor ve Bayrampaşa Tunaspor 7. Grup’ta play-off’a geliyorlar.  Bayrampaşa Tunaspor çok koşan bir takım değil ama haddini bilerek oynuyor. Kontrollü oynamakta ve genelde rakibinin hata yapmasını beklerken geri hattında da fazla açık vermemeye çalışıyor. Gol yollarında fazla sorunu olmayan Bayrampaşa temsilcisinin bence en büyük handikapı ağır defansı.

Kadırgapor: Çok istikrarsız
Fatih temsilcisi Kadırgaspor daha ofansif bir takım. Onların tek handikapı istikrarsız yapıları. Bir günü diğer gününe tutmayan bir takım. Galibiyet ve mağlubiyet baz alındığında her iki türden de bizlere çok sürprizler yaşatacaklarını düşünüyorum.

Sultangazispor: Eğer tempo artmazsa...
Ligde 8. Grup’ta ilk üç takım üçlü averajla dizildiler ve Sultangazispor lider oldu. Fazlaca yaşlı oyuncu bulundurması tempolu oyun oynamasını engelliyor diyebilirim bu takım için. Maçın temposunu kontrol ettikleri her maçı kazanabilecek kalitede oyunculara sahipler. Maçın temposunu yükseltmeyen her takım Sultangazi karşısında hüsrana uğrar.

Dudulluspor: Sahalarını özleyecekler!
Dudulluspor iç sahada baskılı oyunu ile topladığı rekor puan ve dışarıda aldığı sürpriz galibiyetler ile play off biletini averajla da olsa almasını bildi. Maçların tarafsız sahada oynaması Dudulluspor için handikap çünkü Yeşil-Beyazlılar iç saha avantajını en iyi kullanan takımların başında gelmekteydiler. Grupta ilginç galibiyetlere imza atabilirler ancak BAL’a çıkmaları sürprizden de öte bir şey olur.

Tahmini sıralamam
Gelelim BAL’a çıkması muhtemel adaylarıma. Sıralamayı da klasik olarak puanlama gibi yapacağım. En çok şans verdiğim takımdan başlayarak sıralıyorum. Benim tahmini sıralamam şöyle:

1 Avcılar Belediyespor
2 Silivrispor
3 Fenerköyspor
4 Leventspor
5 Sultangazispor
6 HEASK
7 İstanbulspor
8 Çatalcaspor
9 Beşyüzevlerspor
10 Dudulluspor
11 Bayrampaşa Tunaspor
12 Kadırgaspor
13-16: İMES, İdealtepespor, Ataşehir Doğuşspor, Büyükçekmecespor değişebilir

YAZI: AHMET CEMAL

14 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk altı tahminim benim de aşağı yukarı böyle. sadece büyükçekmece dahil olur bence bunlara

Adsız dedi ki...

yorrum hayatınızda basarılar dılerım ama buyukcekmece o kadar asagılarda olmamalıydı

osmanıye ıstıklalden selamlar dedi ki...

avcılar ve sılıvrı bayrak ayna yaparlar

Adsız dedi ki...

tahminler gayet yerinde, iyi takip etmişsiniz takımları, tebrikler.bu yazıyı saklayacağım. futbol bu maç oynanmadan hiç bir şey belli olmaz ama bence de aşağı yukarı boyle biter grup...

Adsız dedi ki...

sezon başında İ.M.E.Si düşme potasında gösterenler nasıl yanıldıysa play-offlar bittiğinde aynı yanılgıya düşerlerse şaşırmasınlar..

Adsız dedi ki...

fenerköyü fazla şişirdiler ilk üçe girme şansı yok

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

halide edip adıvar bu gruptan çıkıcak bizimle beraber avcılar çıkar bu yorumu yapan adıvarın kaç maçını izlemiş merak ettim herkese başarılar

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bugun fenerköy avcıları yenerse bakalım yorumlar nasıl olacak.

KADIRGALI dedi ki...

yok abi hiç mi futbol bilginiz yok ... KADIRGAMIZ EN ALTTA OLURM U HİÇ..

Adsız dedi ki...

ahmet abi hayırlı olsun...inşallah kadırga olarak seni yanıltırız,saygılar

Adsız dedi ki...

yazan abi çokta avrupalıymıs bir ara anadolu yakasında maç seyretsin

Adsız dedi ki...

bu grupta çok şeyler olur favorim avcılar benımde ama diğer takımlardan kim çıkarsa nıye cıktı demem çünkü takımlar rasında o kadr fark yok saygılar

Adsız dedi ki...

bu sıralamayı yapan spordan zerre anlamadığı belli kimden para yedin insanlarıu niye sinirlendiriyorsun il 6 yaz gerisini sezon bitince imes sana yedirirhala akıllanmadınız dimi her aldığımız maçta sizide alıcaz ( anlayan anladı ) yine imes düşmanlı başlamış hesabını görürüz

Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu

Play-off maçını kazanarak tarihinde ilk kez İstanbul Süper Amatör Lig'e yükselen Cevizlispor'da kaptan Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu.