Çarşamba, Ekim 27, 2010

Ödemiş 10 kişiyle 1 puanı kurtardı



UŞAK BLD: 0 ÖDEMİŞ BLD: 0
Bölgesel Amatör Lig 9. Grup’ta üçüncü hafta mücadelesinde Uşak Belediyespor’a konuk olan Ödemiş Belediyespor rakibi ile golsüz berabere kaldı. Uşak 1 Eylül Stadı’ndaki güzel zeminde ve havada kalabalık bir seyirci kitlesinin takip ettiği maçı Ödemiş 10 kişi tamamlayabildi. Karşılaşmada toplam 13 sarı kart çıktı.

Yardımcı hakemden tartışmalı gol iptali
Maça Ödemiş hızlı başladı. 5. dakikada Murat’ın sağdan ortasında Samet’in kafa vuruşu cılız kaldı. 7. dakikada Uşak atağında Cem soldan girdi vuruşunda top farklı dışarı gitti. 16’da soldan gelen ortada Ender topu ağlara yolladı fakat hakem golü ofsayt gerekçesiyle geçerli saymadı. Bu tartışmalı karara kırmızı-lacivertliler uzun süre itiraz etti.
22’de Akın savunmanın arkasına atılan topta kalesini terk etti. Uzaklaştırmak istediği top rakibe çarparak kaleye yönlendi, son anda Murat araya girdi. 34’te Gökhan Meriç’in kullandığı serbest atışta Murat’ın kafa vuruşunu kaleci Tuğrul kontrol etti. 35. dakikada Engin ile sürtüşen Gökhan Meriç sarı kart gördü. Bir dakika sonra aynı oyuncu yine Engin’i indirince hakem Gürkan Başbayraktar tereddütsüz ikinci sarı kartı çıkardı ve Ödemiş 10 kişi kaldı. Kalan sürede başka gol olmayınca devre golsüz sona erdi.

Akın dünyaları çıkardı
İkinci yarıda 10 kişilik Ödemiş Belediyespor temkinli bir oyun sergiledi. 57’de Nida’nın vuruşunda savunmaya çarpan top az farkla dışarı gitti. Nida 67. dakikada kaleci ile bire bir durumda kaldığı pozisyonda Akın’ı geçemedi. Bu zor pozisyonda kaleci Akın zoru başardı. 74’te Uşak Belediyespor teknik direktörü Aydın Yalabık, hakeme şiddetli itirazları sonucunda tribüne gönderildi. 88’de sağdan gelen ortada Akif arka direkte müsait pozisyonda yan ağlara takıldı. Sık sık duraklayan oyun nedeniyle 7 dakika uzatma gösterildi. Uzatmaların bitiminde Ödemiş ceza alanı önlerinden serbest atış yakalayan Uşak gole çok yaklaştı. 90+7’de serbest atışta Engin’in vuruşunu Akın mükemmel çıkarınca maç başladığı gibi golsüz sona erdi.

Maç sonunda taşlama!
Maç sonunda Ödemiş Belediyespor taraftarı 1 puan için amansız mücadele eden kırmızı-lacivertli oyuncuları bağrına bastı. Taraftarlar özellikle 1 puanın alınmasında büyük pay sahibi olan kaleci Akın’a büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Uşak Belediyespor taraftarı Aşigolar önce takımı protesto etti ardından da Teknik Direktör Aydın Yalabık’ı istifaya davet etti.
Geniş güvenlik önlemleri arasında Uşak’tan ayrılan Ödemiş kafilesi taşların da hedefi oldu. Bazı Uşaklı holiganlar Ödemişli futbolcuları ve taraftarları taşıyan iki aracı taşladı. Ödemiş kafilesini taşıyan otobüsün camları kırıldı. Taraftarın büyük tepkisini toplayan bu hareket sonrası araçlar geç de olsa Uşak’ı terk edebildi. Polis olayla ilgili zabıt tuttu.

Kısa… Kısa…
* Uşak 1 Eylül Stadı’ndaki maça Ödemiş’ten 50 civarında taraftar gitti. Uşak’ta eğitim gören Ödemişli öğrenciler de tribünlerde yerini aldı. Maç boyunca takımı destekleyen kırmızı-lacivertliler sık sık Aşigolarla atıştı. Aşigolar önce kapalı tribünde ardından da açık tribünde Uşak Belediyespor’a büyük destek verdi. Ödemişli taraftarlar Uşaklı taraftarları Ödemiş’e beklediklerini anlatan göndermeler yaptı.
* Karşılaşmayı Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Uşak Belediyespor Başkanı Muhammet Gür ve İzmir ASKF Başkanı Kadri Yatkın ile birlikte şeref tribününden izledi.
* Ödemiş Belediyespor’da sakatlığı nedeniyle Serkan Söğüt kadroda yer almadı. Yeni transfer Ahmet Çetinkaya maça ilk 11’de başladı. Geçen hafta sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Ender de Uşak karşısında Ödemiş’in gol umudu olduysa da başarılı olamadı.
* Maçın Manisa bölgesinden hakemi Gürkan Başbayraktar sarı kart yağdırdı. Maçın ilk yarısında yedi sarı bir de kırmızı kart çıkaran Başbayraktar ikinci devrede de kartlarına sık sık başvurdu.
* Maç öncesi Uşak emniyetinin sıkı güvenlik önlemleri dikkati çekti. Çevik kuvvet ekiplerinin görev yaptığı mücadelede Ödemişliler stada alınmadan önce iki kez arandı. Ödemiş Belediyespor kafilesine trafik polisi eşlik etti.
* Maç sonunda Uşak’ta muhabirimize konuşan teknik patron Mahmut Arslan 1 puan için oyuncuların çok büyük mücadele verdiğini belirterek, “Skor 0-0 iken bir golümüz sayılmadı. Ardından 10 kişi kaldık. Pes etmedik, bulduğumuz fırsatları gole çeviremedik. İkinci yarıda terimizin son damlasına kadar mücadele ettik. Oyuncularımı kutluyorum” dedi.

STAT: Uşak 1 Eylül
UŞAK BELEDİYESPOR: Tuğrul**, Sami**, Can**, Mustafa**, Veysel**, Yusuf**, Ahmet*, Nida*, Engin**, Cem* (61 Akif*), Mahmut**
ÖDEMİŞ BELEDİYESPOR: Akın***, Murat***, Serhan**, Kemal***, Gökhan Meriç*, Ahmet** (79 Burak*), Melih***, Tuncay**, Samet** (81 Uğur*), Ender** (65 Nihat*), Gökhan Öztürk**
SARI KARTLAR: Yusuf, Ahmet, Nida, Engin, Cem, Sami, Mustafa, Akif – Gökhan Meriç, Melih, Ahmet, Murat
KIRMIZI KART: Dk. 36 Gökhan Meriç (Ödemiş)

HABER-FOTOĞRAF: BAŞAR UÇAR

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ahmet çetinkaya gelince burak yedek kalmış.burak iyi oyuncudur aslında ama belkide ahmet kaliteli bir oyuncu olsa gerek.genede geç gelen adamı biraz bekletmesi gerekirdi diye düşünüyorum

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...