Perşembe, Ekim 28, 2010

Her şey 'Vatan' için




Türkiye’de son dönemdeki yeni yönetmelikler sayesinde ilk ve ortaöğretim kurumları spor kulüpleri kurup, amatör liglerde mücadele edebiliyorlar. Bunlardan Fatih Vatan Lisesi, kısa zamanda elde ettiği büyük başarılarda adından en çok söz ettirenlerden… 2006 yılında kurulan Kırmızı-Siyahlı kulüp, 2. Amatör Lig’deki henüz ikinci sezonunda grup ikincisi olarak 1. Amatör Lig’e çıktı. Fatih temsilcisi geçen sezon grubunu orta sıralarda tamamlarken,  bu sezona parlak bir giriş yaptı, hatta iki hafta önce deplasmanda Alemdarspor’a kaybedene kadar liderdi.
Birinci Amatör Lig’deki A takımın teknik direktörlüğünü, aynı zamanda okulun müdür yardımcısı olan Ali Haydar Şahin yapıyor. Kulübün kurucularından olan, bir dönem başkanlığını da yapan Şahin, sahada takımın her şeyi… Gerekirse malzemecilik yapıyor, maçlardan önce takımının fotoğraflarını çekip internet sitesini güncelliyor (Birçok kulübe örnek olacak güncellikte bir internet siteleri var). Futbolcular ya FVL öğrencisi, ya da mezunu. Teknik patron Şahin’in deyimiyle ‘Bir nevi Athletic Bilbao’…
Kulüp altyapı kategorilerinde de mücadele ederken Bayanlar Ligi’nde ve basketbolda da var. Bayan takımı geçen sezon 2. Lig’e yükselme karşılaşmalarına katılarak büyük başarıya imza attı. Geçen sezon olmadı ancak Kırmızı-Siyahlılar çok iddialı, bu sezon üst lige çıkmaya kararlılar. Basketbol takımı da İstanbul Mahalli Basketbol Gençler Ligi’nde yalnızca tek yenilgiyle grup şampiyonu oldu.
Kulüp elindeki imkânlarla büyük başarılara imza atmasına rağmen bazen olmadık şeylerle karşılaşabiliyor. Örneğin futbol ve basketbol takımları organizasyon bozuklukları nedeniyle bazı branşlarda şampiyonluk kupası bile alabilmiş değil. Okul ve kulüp yöneticilerine başarı için gösterilebilecek yegâne kanıt internet sitelerindeki galibiyet ve şampiyonluk haberleri!


‘Liseli’ olmak şart değil
Fatih Vatan Lisesi Spor Kulübü’nde yöneticilik için, ‘liseli’ olmak şart değil, sporu seven, kulübe destek olmak isteyen herkese kapılar açık. Mevcut Başkan Aziz Karaca da FVL mezunu değil ancak bu durum, kulübe hizmet için engel de değil. Karaca, kulüp olarak iki yönlü mücadele ettiklerini, hem bayanlar hem de erkekler liglerinde başarılı olduklarını belirterek, “Erkek egemen bir kulüp değiliz. Kızlarımızı da spora çekiyoruz. Bayan takımımıza ağırlık verdik, iyi bir takımımız var. Onlardan büyük başarılar bekliyoruz” dedi. Fatih’te bayanları tribünlere çekmeyi de amaçladıklarını belirten Karaca, “Bilinen Fatih profilini değiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye’de bayan liglerine gereken önemin verilmediğinin altını çizen Başkan Karaca, bu durumu değiştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.


Diğer okul kulüpleri
Fatih Vatan Lisesi tek okul kulübü değil… İstanbul 1. Amatör Lig’de Anafen Koleji de grubunda lider ancak Ümraniye ekibi FVL’nin aksine dışarıdan transfer yapıyor. Ayazağa Nilüfer Gökay İlköğretim Okulu, 2. Amatör Lig’de ve semtin gençleriyle mücadele ediyor. Tekirdağ Anadolu Lisesi, kentin 1. amatör liginde yer alıyor ve geçen sezon iyi sonuçlara imza attı ancak Kırmızı-Mavililerin de dışarıdan tecrübeli isimleri kadrosuna kattığını belirtelim. Erzincan’daysa Fatih Endüstri Meslek Lisesi, 1. Amatör Küme’de il şampiyonluğu yaşadı ve 3. Lig’e terfi maçlarına katıldı.


HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK
Radikal Gazetesi'nde yayınlanmıştır

1 yorum:

Adsız dedi ki...

en iyi okul kulubu anafen kolejspor olsa gerek.. genıs bı butcesi olanakları ve ahlaklı sporcuları var.. basarılar

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.