Cumartesi, Ağustos 28, 2010

Kulaksız Okspor'un geleceği belirsiz

İstanbul’un köklü kulüplerinden Kulaksız Okspor bu sezon liglere katılamama tehlikesiyle karşı karşıya... Sahasının sunu çim yapmak için çalışmalara başlayan Kasımpaşa temsilcisine Büyükşehir Belediyesi ‘dur’ dedi. Bir dönem Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın futbol oynadığı saha kulübün elinden alınmak üzere. 200’e yakın sporcu mağdur durumda. Orhan Budak, Kulüp Başkanı Adem Kırcı’yla konuştu...

1932 yılında Kulaksız semtinde zamanın büyükleri tarafından kurulan Kulaksız Okspor 78 yıldır binlerce sporcuya ve sporcu adaylarına hizmet verdi, vermeye de devam edecek. Bütün zorluk ve engellemelere karşı hem de... 1959 yılında semtin gençlerinden Yücel Çaykavtar okçuluk yeteneğini lisansyer yapmak için kulübü okçuluk şubesine yazılır ve Türkiye'ye Gençler Avrupa Şampiyonu bir okçuyu kazandırır. Kulaksız Okspor sahasının toz, toprak zemininden yetişen futbolcular birinci liglerde oynamaktadır. Bugün başkanlık yapan Adem KIRCI buradan Mersin İdman Yurdu’na transfer olduğunda yaşı 18’dir. 1982 yılında jübilesini Kulaksız Okspor Tesisleri’nde yaptığında binlerce kişi kendisini uğurlarken tarihi resimdeki sporcu arkadaşları ağabeyleri kendisine sevgilerini gösteriyordu. Kimdi bu futbolcular: B.Mehmet (G.S)-Hasan (GS), Barbaros ve Ayhan (D.Bakır), Baykul (Feriköy), Hüsnü-Kadri Aytaç-Erdem (Göztepe), Nevruz (FB), Emin (FB), Tuna (FB)-İsmail (F.B), Ziya (BJK), Feridun (İstanbulspor), Nurhan (Kasımpaşa), Cemil Turan (F.B), Adegaro (Sarıyer), Erol (Mersin İY), Serkis (Taksim), Nedim (Vefa).

İşte burası böyle bir yer ama zamanla suni çim çıktı bu sahalar gözden düştü, sporcu kalitesi de beraber düştü... Bugün Kulaksız Okspor yöneticileri, camiası üzgün... Gerisini başkan ADEM Kırcı'dan dinleyelim:

“Bizim kulübümüz 1932 yılında Atatürk'ün emriyle semtimizin ileri gelenleri tarafından kurulmuştur. Yetişen sayısız futbolcuların yanında 1960’larda Yücel Çaykaytar okçuluk branşında gençlerde Avrupa Şampiyonu olarak madalya kazanmıştır. Bu başarılar sonrası zamanın Gençlik ve İl müdürlüğü tarafından bu tesisi kulübümüze vermişlerdir. Mütevazi semtimizin kulübüyüz. Amacımız bünyemizde barındırdığımız gençlere hizmettir. Bugün durum çok vahimdir, nedenine gelince... Toprak sahalar suni çim olunca bizim sahamız buraya gelen takımlar nezdinde göze batmaya başladı. Biz son iki sezondur maçlarımızı kendi sahamızda oynadığımızdan diğer takımlar şikayet ediyordu. Biz de çareler aramaya başladık ve sahamızı suni çim yapmak için yardım sağladık. Ligler bittikten sonra sahamızda çalışmalara başladık bizler seviniyorduk ama bu sefer karşımıza bürokrasi çıktı. Büyükşehir Belediyesi burada Okçuluk Tekkesi ve dört katlı otopark yapmak istediklerini söyleyerek çalışmaları durdurdular. Bize ‘Burası SİT alanı, çivi çakamazsınız’ dediler. Müracaat ettiğimiz Beyoğlu Belediyesi de aynı durumu söyledi ve çalışmalarımız durduruldu.

'Çalışmalarımız neden durduruldu?'
Biz Kulaksız Ok Spor olarak 78 yıldır Türk futboluna ve sporuna hizmet eden bir spor tesisinden bahsediyoruz. Ne yapmak istedik? Tesisimizi Zamana uygun düzenlemek için çalışıyoruz. Neden durduruldu doğru mudur bu hareket?


Şimdi soruyorum, spor tesis neden kapatılıyor? Tesisimizde okçuluk müsabakaları düzenlendi de bizler karşı mı çıktık? Okçuluk zaten bizim branşımız, neden istemeyelim ki? Şu anda bizim bünyemizde lisanslı 200’den fazla sporcumuz mevcut, bu sporcularımız mağdur durumda. Ligler başlayacak ne yapacağımız belli değil, çaresiz beklemekteyiz. Kasımpaşa’nın takımı olan Kulaksız Okspor’un sahasında sayın Başbakanımız sayısız maçlarda oynamıştır. Bu sahadan çıkan ayrıca yüzlerce sporcu liglerde oynamıştır. Biz sayın Başbakanımla yan yana yıllarca top koşturduk. Şu an mağdur durumdayız. Biz sahipsiz miyiz Sayın Başbakanım? Okspor kulübünün kapanmasını ister misiniz? Semtimizdeki evlatlarımız bizim bağrımıza bastığımız çocuklarımızdır. Burası yapıldıktan sonra her takım burada çalışsın.

Sayın Başbakanım kısacası bu saha kapanırsa buradaki binlerce gencimizin, evlatlarımızın nerelere düşeceğini nereye gideceklerini siz daha iyi bilirsiniz. Liglerimizin başlamasına 15 gün var biz hala kadromuzu kuramadık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz Sayın Başbakanım, Ok Spor sizlerin de büyüdüğünüz kulübünüzdür. Bize sahip çıkın.”

Evet Sayın Yemen Ekşioğlu, sizler de sahip çıkınız. El birliği ile Okspor layık olduğu tesisine kavuşsun artık, onlar çırpınırken seyretmeyelim.

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu işi Yemen çözer.İstese 1 haftada, bitirir.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.