Salı, Ağustos 31, 2010

'Başarıyı gençlerle yakalayacağız'


Geçtiğimiz sezon 1.Amatör Küme'de grubunu şampiyon olarak tamamlayan ve yeni sezonda İstanbul Süper Amatör Küme'de mücadele edecek Çeliktepespor, genç oyuncu ağırlıklı kurduğu kadrosu ile çalışmalarını sürdürüyor.

Kendi tesislerinde çalışmalarını sürdüren Kağıthane temsilcisi, ilk olarak geçtiğimiz sezon Yahya Kemal İdman Yurdu'nu çalıştıran Cemal Kavraz'ı takımın başına getirerek yaptı. Profesyonel futbolculuk kariyerinin yanında başarılı bir çalıştırıcı olan Kavraz, iyi bir çalışma ortamının yanında, başarılı olmayı hedefleyen bir kulüp olduğu için Çeliktepespor'u seçtiğini belirtti.

07 Kasım 1970 Ordu da doğan evli ve 2 çocuk babası Kavraz, 12 yaşında Beşiktaş altyapısında minik takımdan paf takımına kadar her katogoride oynayar. Profesyonel liglerdeki kariyerine 1990 yılında Karacabeyspor’la başlayan Kavraz 1992 yılında Mustafa Kemal Paşaspor, 1993-1995 yıllarında Kahramanmaraşspor, 1996-1997 yıllarında Adıyamanspor, 1998-1999 yıllarında Çaykur Rize spor formalarını giydi. 2 kere Orduspor’a kiralık gittikten sonra futbolu 2001 yılında futbolu bıraktı.
Futboldan kopmayarak Kahramanmaraş’ta süper amatör kümede Türk Telekom takımında Antrenörlüğe başladı. Daha sonra İl antrenörlüğü yapan Kavraz İstanbul’a gelerek Yahya Kemal İ.Y’de görev aldı 2009/2010 sezonunda takımı 1. amatörde 2. yaparak Süper amatöre çıkardı. Aynı zaman da şu anda Beşiktaş Futbol okulları Fulya sorumlusu olarak görevini sürdürmekte

Tesisleşme, başarıyı beraberinde getirir
Kulüplerin uzun vadede başarı sağlaya bilmesi için tesisleşmenin önemini vurgulayan Kavraz, “Bir çok kulübün büyük paralar harcadığı amatör kümelerde, tesisi olmayan kulüplerin moral ve motivasyonu yakalaması güçleşiyor.İdman öncesi ve sonrasında futbolcuların ulaşım zorlukları başarılarına çok etki ediyor.Tesisleri olan kulüplere bakıldığında antrenörün işi kolaylaşıyor, istediklerinizi yaptırabiliyorsunuz. Size kaliteli futbolcuların gelmesine çok etken oluyor, böylelikle de başarı kaçınılmaz” dedi.

‘Başarıyı gençlerle yakalayacağız’
Kavraz; “Bu sene Genel Koordinatör Bülent beyle konuştuğumuzda farklı bir Çeliktepespor yaratalım istedik.1990, 91, 92 doğumlu, hedefleri olan, kaliteli genç oyuncuları takıma monte ettik. Leventspor'dan Osman Özgül'ü renklerimize bağlarken, gençlere abilik yapsın, bilgisini, tecrübesini onlara aktarsın istedik. Geçen seneki şampiyonluk yaşatan kadromuzu da kısmen korurken, Yahya Kemal İdman Yurdu'ndan öğrencim olan 4 futbolcuyu kadromuza dahil ettik. İstiyoruz ki tüm kulüpler genç oyunculara şans versin ki Türk futbolu daha iyi noktalara gelsin. Oynadığımız 4 hazırlık maçında iyi yolda olduğumuzu görüyoruz.Takımımız lige hazır konuma gelmek üzere, göndermeyi düşündüğümüz futbolcu yok.Belki çok yetenekli olursa bir iki oyuncu alabiliriz” ifadelerini kullandı.

‘Yönetimle uyum içerisindeyiz’
Genç teknik adam şöyle devam etti: “Göreve başladığımdan bugüne 45 gün geçti.Genel Koordinatör Bülent hoca, benim Beşiktaş'tayken de hocamdı. Aynı zamanda Başkanımızla da önceden tanışıklığımız vardı Çok değerli bir yönetim kadrosu ile çalışıyoruz.Hemen hemen tüm istek ve arzularımız 'tamam hocam' diyerek konuyla ilgilenelim diyerek aynı kafa yapısı ve uyum içinde sıkıntı yaşamıyoruz.”

‘Çok para harcamak iyi takım olmak değildir’
Kavraz; “Süper amatör kümede üst düzey futbolcuları profesyonelden döndürüp takım kuruyorlar fakat durumları ortada.Bu seneye bakıldığında bir kaç takımın iyi ekip kurduklarını gördüm.Çoğu takımda vasatında altında hatta takım kurmakta zorlanıyorlar.Biz onların ortasında kalmayı değil üstleri zorlamak için hatta puan ve puanlar alacak ekibe sahibiz” dedi.

İşimize pek karışılmıyor
Cemal Hoca sözlerini şöyle tamamladı: “Profesyonel kulüplerin yönetici tarzı ile amatör futbol yönetim tarzı arasında uçurumlar var.Profesyonel takımların yönetiminde Milletvekili, Belediye Başkanı, üst düzey iş adamları olduğundan hatır gönül işi ve hocanın oyun şablonunda oynatacağı futbolcuya çok karışılıyor.Amatör futbol camiasına bakıldığı zaman Başkan ve Yöneticiler onlardan daha profesyoneller ve asla teknik direktör işine karışmıyorlar ve işimizi sağlıklı yapıyoruz.Amatör kümede asla torpilli hoca ve futbolcu bulamazsınız.”

HABER-FOTOĞRAF: YÜKSEL CIRT

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam iyi hoş,da sen o kulübe fazlasın.

Adsız dedi ki...

bırakın bu işleri klubun tarihine bakıpta konuşun ne boş işler peşindesiniz ya. sen nerede görüyorsun cemal hocayı? Git oraya götür o zaman. yazılanları okumadın heralde bak Cemal hoca nelerden bağsetmiş öyle yorum yap.

Adsız dedi ki...

Tarihin mi var tarihine bakacağız!!!eziktepe,ne kadar kompleklisiniz ,hemen savunmaya geçiyorsunuz,yazık o genç topçulara,da Cemal hocaya,da

Adsız dedi ki...

Aslanım sen kesin yahyakemallesin emin ol bu çeliktepespor ilgili yorumların çoğunuda geçen seneden yaranız olduğu içinde yazıyorsunuz azıcık adam olun olmuyorsanızda kim olduğunu buraya yazarsın benim adım Kadir Çeliktepe Karakolunun oralarda takılıyorum. varsa takımla ilgili bir durumun halledelim? yüzüme karşıda söyle Eziktepe diye.

Adsız dedi ki...

Benim adım,da Recai,Kelle koparan recai,takıldığım yer,Yahya Kemal kulup lokali ve civarı eziktepeli.Sizinle ne işimiz olacak,bizim büyüklük komleksiniz,den kurtulun artık,Hınçal abi sizin içinde bir yarum yapacak NTV,de

Adsız dedi ki...

Aslanım sen kelleyi bırak 1 ekmegi ortasından ikiye bile bölemezsin.Sen yat kalk dua et inşallah rakibiniz olmayız. Bükemediğin bileği öpeceksin. Delikanlı gibi takılacaksın. YahyaKemalSpor Klubune yakışır bir taraftar olacaksın. Burada asıp kesip gürlemiceksin. İşine bakıcaksın. Klubunle ilgileniceksin. Başka klubun taraftarını kışkırtmıcaksın. ANLADIN MI? Anlamadıysan tekrar tekrar oku. Anlayana kadar oku. Yaylan sonra.

Adsız dedi ki...

Eminim bütün yahya kemal dua ediyordur,eziktepe ile oynamak için çünkü çok kolay bir rakip ,geçen sene yediğin 4 taneyi çıkar,da ondan sonra konuş,eziktepeli.size iki tane gol atan adam,da şimdi sizde oynuyor çakma yahya kemalin adamları.şimdi hakikaten inandım,yahya kemal büyüklüğü kompleksi sarmış sizi,korkunun ecele faydası yok,

Kelle koparan recai

Adsız dedi ki...

Dogru söylüyorsun ondan ilk 20 dakika 2 gol yiyip soyunma odasına giderken hakeme kafa atıp bizden değil kafa atan dediniz. O kadar delikanlısınız dimi? Ondan sahaya şişeler taşlar fırlattınız. Çıldırınız Şampiyonluk gitti diye. İlk yarı pozisyonun varmıydı bir hatırlat. İkinci yarı maç 6 7 olurmuydu bence kesinlikle olurdu. O gün 2000 küsür orada insan vardı. Kaç tane Pozisyona girdi Çeliktepespor? Sen yat kalk dua et YEMEN abiniz yüzünüzü güldürdü. Geçen sene sizin ne yaptığınızı bütün amatörFutbol camiası biliyor sen burada böyle çoluk çocuk gibi zırla abisi. Sabah iş var ben yatıyorum sende kendine bir iş bul böyle boş işler peşinde koşma. Hadi eywallah.

Adsız dedi ki...

onun için ertesi gün sabahın yedisinde federasyon kapısında Bülent hocan nöbet tutuyordu,puan sildirmek için ,ama yemedi.birisi ofsayt gol,yahya kemali yedirmek için tutulmuş bir hakem.şimdi sloganı değiştiriyorum eziktepe değil,ÇAKMA YAHYA KEMAL.

Adsız dedi ki...

Yukarıda bir yorumda 2000 kişi,den bahsedilmiş,tabii olur 2000 kişi eziktepe maç yaptığın takım YAHYA KEMAL,kendi seyircin mi zannetin oraya gelenleri,seyirci olsun diye bütün altyapıyı oraya toplamışşın ama yine seyirci olmaDI.

Adsız dedi ki...

O 2000 seyirci önünde gömdü size bu takım hepiniz yaylana yaylana gittiniz evinize simdide 7.gruba sallıosunuz Delikanlı olunda cıkın işte o gruptan şöyle takımız böyle takımız demesini biliosunuz adam bide utanmadan çakma yahyakemal demiş size gelen topcuları kim getirdi o klube :) Sizin eziklik kompleksiniz var dostlarım sizden adam falan olmaz siz yahyakemal taraftarı bile değilsiniz 3 5 çapulcusunuz...

Adsız dedi ki...

Eminim bütün yahya kemal dua ediyordur,eziktepe ile oynamak için çünkü çok kolay bir rakip ,geçen sene yediğin 4 taneyi çıkar,da ondan sonra konuş,eziktepeli.size iki tane gol atan adam,da şimdi sizde oynuyor çakma yahya kemalin adamları.şimdi hakikaten inandım,yahya kemal büyüklüğü kompleksi sarmış sizi,korkunun ecele faydası yok,

Adsız dedi ki...

Kompleksin kimde olduğu belli,dost,most da değiliz,7 grup,ta amatör grubu olur anca,sitedeki yorumları bir oku ona göre konuş,Yahya Kemal,de bu yaşlı ve yavaş kadrosu ile düşmemeye oynar,biz olaya at gözlüğü ile bakmıyoruz,taraftar objektikliği içinde yorum yapıyoruz,ama her zaman eziktepe,yi geçer gideriz.Sizden gelen iki futbolcuyu,da tasvip etmiyoruz.Liğin ilk maçında,da gelip o sahayı başınıza yıkarız.İşinize gücünüze bakın öyle (koyduk,moyduk)kelimeler,de kullanmayın.Sessiz atın tekmesi sert olur.

Yahya kemal gençlik.

Adsız dedi ki...

ya arkadaşlar bırakın bu yorumları allah aşkına ya! herkes kendi işine baksın! çeliktepde yahya kemalde süper amatör de oynayan iki takım!yok hoca oraya gitmiş yok o bunu yapmış boş işler arkadaşlar bunlar! dünyada bi ton sorun var dert yaptığınız şeylere bakın! tabiki herkes takımın değiştricek tabiki şartlar değişicek!

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.