Salı, Aralık 30, 2008

Vizespor-Babaeskispor maçında olay

HABER-FOTO: METİN KARAKUŞ
Kırklareli Süper Amatör Küme’de lider Vizespor evinde en büyük rakibi Babaeskispor’la golsüz berabere kaldı. Vize Şehir Stadı’nda, haftanın derbi karşılaşması öncesi ve sonrası polisin geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen yaşanan olaylar futbola yine gölge düşürdü.

Şiddetli soğuk ve tipinin etkili olduğu olumsuz hava şartlarında oynanan karşılaşmayı Kırklareli İl Hakemlerinden Mutlu Çırpan, Ahmet Emre Babat ve Oktay Erden üçlüsü yönetti. İki ekip de gol atmayı başaramadı ve Vize 2 puanla farkla liderliğini sürdürdü.
İlk yarıda oynanan maçtan sonra Vizespor taraftarlarını taşıyan otobüsün taşlanması nedeniyle konuk takım olası bir gerginlikten çekindiği için deplasmanda taraftar götürmedi. Ancak karşılaşma öncesi sahayı gezen Babaeskispor oyuncularına bir grup Vizespor taraftarı saldırdı.
Fair-Play’in ruhuna aykırı olayların yaşandığı sahada Babaeskispor oyuncusu Emre Danışan ve Murat Genç, yüzüne ve vücuduna darbe aldılar. Sahada tehlikeyi sezen Antrenör Günay Benice’nin oyuncularını soyunma odasına kaçırması sonucu olaylar büyümeden Polis tarafından kısa sürede önlendi.
İl Futbol Tertip Komitesi Başkanı Cafer Yüce’nin de izlediği karşılaşmada, Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak, Vize Emniyet Müdürü İsmail Soyseven’i arayarak sahadaki güvenliğin artırılmasını talep etti.
Babaeskispor'un soyunma odasının camları kırıldı...
Sahaya patlayıcıların atıldığı ve sürekli gelişen olumsuz olaylar sonucu Vize Emniyet Müdürlüğü’nün, karşılaşmada, geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen maçın bitiminden sonra olaylar tekrar yaşandı.
Bir grup Vizespor taraftarı arasından atılan taşla bu sefer Babaeskispor’da yedek oyuncu Can Dimiral (18), (alttaki fotoğraf) başından yaralandı. Yaralı oyuncu Can Demiral, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, tarafından Vize Devlet Hastanesine götürüldü. Tedavisi devam eden Can Demiral’ı, Babaeskispor kafilesi, güvenlik nedeniyle Vize Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde uzun süre bekledi.
Karşılaşma sonrası, yaşanan olaylardan üzgün olduğunu belirten Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Emniyet Müdürü İsmail Soyseven, Babaeskispor kafilesini yalnız bırakmayarak, dönüş yolculuğunu güvenlik açısından şehir içinden değil de, Düzova Köyü istikametinden polis eskortu eşliğinde sağladılar.


Bu tür olayları bir daha sahalarda arzu etmediklerini belirten Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak ise, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Emniyet Müdürü İsmail Soyseven’e ayrıca yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...