Pazar, Aralık 28, 2008

Ortaköyspor canını zor kurtardı


MİMARSİNAN BLD.SPOR: 2 ORTAKÖYSPOR: 3

HABER: HAKAN ONAR
İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup’ta Ortaköyspor deplasmanda Mimarsinan Belediyespor’u 3-2 yenerken maça yaşanan olaylar damgasını vurdu.

Mimarsinan Sahası’daki maç bozuk zeminde çok zor şartlar altında oynandı. Maçın henüz 2. dakikasında ev sahibi takım 1-0 öne geçti ancak Ortaköyspor 20 ve 25. dakikalarda iki gol bularak devre arasına 2-1 önde girdi. Ancak devre arasında büyük gerginlik yaşandı. Ortaköysporlu futbolcular soyunma odasına sokulmadı ve soğuk havada saha içinde beklemek zorunda kaldılar. Bu esnada sahaya taş yağmaya başladı. Sahada yalnızca 5 polis görev yaparken daha sonra gelen az miktardaki takviyenin de yeterli olmadığı göründü.

Dakika 50’de Ortaköy durumu 3-1 yaptı. 55’te bir kez daha olaylar patlak verdi ve Mimarsinanlı bazı taraftarlar sahaya girdi. Maç yaklaşık 15 dakika dururken olaylarda taraftarlar polisle çatıştı. Olay sonrası maç devam ederken hakem, Mimarsinan Belediyespor’dan 2 oyuncuyu attı.

85. dakikada Mimarsinan Belediyespor korner atışı sonrası oluşan pozisyonda golü buldu. Bu pozisyonda önce ayağına basılan daha sonra yerdeyken tekmelenen Ortaköy kalecisi oyundan çıkmak zorunda kaldı. Karşılaşma 3-2 biterken konuk takıma saldırı teşebbüsleri devam etti. Yaklaşık 45 dakika boyunca yedek kulübesinin orada mahsur kalan Ortaköysporlular, polis araçlarının içinde beldeden çıktı. Kırmızı-Beyazlılar polis araçlarının içinde Büyükçekmece’ye kadar gittiler. Kırmızı-Beyazlı yöneticiler, olaylardaki özverileri için Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ettilerini söylediler.
Öte yandan bu maçtan önce oynanan Mimarsinan Belediyespor-Beylikdüzüspor A genç takım maçı sonrası da konuk takımın otobüsüne saldırıda bulunuldu. Statta bulunan Beylikdüzüspor Teknik Direktörü Şenol Demir'in uyarısıyla Ortaköyspor Kulübü takviye emniyet gücü istedi. Ortaköyspor Yönetimi, Şenol hocaya da teşekkürlerini sundu.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.