Salı, Aralık 30, 2008

Köşe: Alo 155 ve amatör futbolumuz

YAZI: ORHAN BUDAK
Biz gazeteciler olarak amatör maçlara gittiğimiz zaman öncelikle maçların atmosferine bakmaya çalışırız.
Bu hangi maç olursa olsun.
Spor camiası bir büyük aile olduğundan müsabakaların oynanacağı tesisler bir aile sıcaklığı ile hepimizi bağrına basmaktadır.
O tesisler öyle bir gönül sevdalılarıyla dolmaktadır ki yaşamayanlara o sevgi, heyecan ve birliktelikler anlatılamaz.
Heyecan tesis görevlilerinden sporculara, hakemlere, teknik direktörlere kadar herkesi sarmış bir durumda müsabakaların saatlerini beklerler.
Hakemlere götürülen müsabakalarda giyilecek formalar ve kaleci kazaklarının yetkililerce götürülürken gösterilen itina harika bir duyguyu da beraberinde yaşamaktadır.
Federasyon temsilcilerinin, saha komiserlerinin bu arada bir başka telaşı vardır EMNİYET GÜÇLERİ yani POLİSİMİZ.

Bütün tesis amirlerinin yanında saha komiserlerinin belleklerinde en yakın emniyetin telefonlarının yanında 55 mutlaka vardır.
Bilhassa önemli müsabakalarımızın polisimiz olmadan oynanması imkansız gibidir. Kendileri aşayişi sağladıklarından müsabakaların selameti bakımından müsabakaların oynanacağı tesislerde hakemler istedikleri zaman bulunmaktadırlar.
Bu genç insanların vazifelerine bu kadar bağlı, bu kadar önemsedikleri bizleri huzur içinde müsabakaları izlememizi sağlamaktadırlar.
155 Polis, her stat görevlisinde, her saha komiserinde kayıtlı bir numara hepimizin belleğinde ve evimizin bir köşesinde kayıtlı olduğu da bir gerçektir.
Ben devletimizin Polis Teşkilatına çok teşekkür etmek isterim.
İstanbul Valimize, İstanbul Emniyet Müdürü’müze YEREL FUTBOL SİTESİ aracılığı ile teşekkür ederim.
Ben isterim ki sahalarımızda polisimiz beklenmeden spor müsabakaları oynanmalıdır, ben isterim ki polis beklerken yanımızda her tesiste sağlık ekipleri olsun .
Belediye başkanlarımıza buradan seslenmek isterim ilçelerinizde bulunan spor tesislerinize müsabaka günlerinde sağlık memuru görevlendiremez misiniz acaba?
Böyle bir hizmeti kendinizde ve bünyenizdeki sağlık kurullarından sağlayamaz mısınız?
Bu size o kadar zor mudur acaba ? Ben ve benim gibi arkadaşlarımız çok kere her tesiste şahit olmuşlardır.

Hakemlerin polis gelmeden maçları başlatmadıklarını görmüş ve polisin gelmesini çok beklemişizdir.
Polisimiz geldikten sonra müsabakaların başlaması güzel de sağlık memuru olmadan, sağlık güvencesi olmadan müsabakaların oynanması ise rizikolu olmaktadır.
Geleceğimiz olan gençlerimizi şiddetten polisimizi çağırarak koruyoruz ama ya olası bir sakatlıklardan hayatı önem kazanan sahadaki olumsuzluklardan onları ve bizleri o anda ilk yardımla kim kurtaracak, ilk yardımla ilk müdahaleyi kim yapacak?
Burada spor camiasının bütün yetkililerine seslenmek istiyorum. Lütfen sağlık sorununu halledin, bir telefonla sevgili POLİS ’imiz bizimle beraber oluyorsa bir telefonla da sağlıkçılarımız yanımızda olmalılar.
Ben tekrar Ülkemizin Aşayısı için her zaman gece ve gündüz görev başında olan Polis teşkilatımıza tekrar SONSUZ teşekkürlerimi sunarım.

Fotoğraflar: Erol EFTEKİN

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.