Cuma, Aralık 26, 2008

Bursa SAL'da haftanın değerlendirmesi

YORUMLAYAN: AHMET MESTAN
Bursa Süper Amatör Küme’de ilk yarı perdesi oynanan 11 müsabaka sonrası kapandı. Liderlerin puan kaybettiği haftada, B Grubu’nda lider değişti, her iki grubun liderleri de ilk yarıyı namağlup olarak tamamladı. A Grubu’nda 17, B Grubu’nda ise 11 gol atılırken geçmiş haftalara göre gol sayısında düşüş oldu. Gemlikspor 3 puanla tanışamayan tek takım oldu.

İnegöl temsilcileri Kurtuluşspor sahasında grubun iddialı takımı Karacabeyspor’a yenilirken, Kafkasspor ise grup lideri Gürsu Belediyespor’u deplasmanda yenerek önemli bir galibiyet aldı ve rakibini liderlikten etti.

Kurtuluşspor, bana göre Bursa Süper Amatör Ligi’nin en iddialı ve en iyi takımı olan Karacabeyspor’u İnegöl’de konuk etti. Galibiyet için çıktığı maçta Kaleci Celalettin’in hastalığından dolayı takımda yerini alamamasının dezavantajını yaşayan Sarı-Kırmızılılar; sol tarafında yaptığı basit ve bireysel hatalar sonucu gelişen ataklarda kalesinde gördüğü 2 gol ile yenik duruma düştü. Kurtuluşspor oyun kurmakta zorlandığı ilk yarıyı 2-0 yenik kapattı. İkinci yarıya daha derli toplu ve istekli başlayan sarı-kırmızılı takım 55. dakikada Erdi’nin güzel golü ile umutlandı fakat iyi oynadığı ikinci yarıda rakibine 2-1 yenilmekten kurtulamadı ve zirve yolunda önemli bir 3 puan kaybederek sıralamada 1 basamak gerileyerek ilk yarıyı dördüncü bitirdi.

Karacabeyspor’dan santrfor Cumali ve orta sahada oynayan Tacettin’e burada bir parantez açmak istiyorum. Cumali; güçlü fiziği ile havadan ve yerden çok iyi olup attığı golde top tekniği ve vuruşu mükemmeldi. Kurtuluşspor’un kullandığı duran topların hepsinde defansına gelip topları uzaklaştıran, forvette iyi işler yapan, arkadaşlarını gol pozisyonlarına sokan, kısacası forvet oyuncusunda olması gereken her şeye sahip olan bu futbolcunun yerinin kesinlikle amatör küme olmadığını düşünüyorum. Birçok profesyonel takımın kadrosunda oynayabilecek kapasiteye sahip bu futbolcuyu profesyonel takım yöneticileri nasıl görmüyorlar, Bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

İnegöl doğumlu olan ve İnegölspor altyapısında yetişen orta saha oyuncusu Tacettin’i de amatör küme üstü bir sporcu diye düşünüyorum. Orta sahada mükemmel futboluyla çok iyi işler yaptı. Aynı Cumali gibi bir çok profesyonel takımda olmayan yetenekli bir sporcu. Profesyonel takım yöneticilerin dikkatine…

İnegöl Kafkasspor’a bu sezon lider dayanmıyor. Daha önceki haftalarda karşısına lider çıkan İznikspor’u yenip liderlikten etti, geçtiğimiz hafta lider ve yenilgisiz Emniyetspor’u zirveden aldı. İnegöl temsilcisi haftaya lider giren Gürsu Belediyespor’u hem de deplasmanda yenerek yine liderlikten etti. İki takımın da ilk yarıda gördüğü kırmızı kartlar nedeniyle 10 kişi mücadele ettiği maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı. İkinci yarının hemen başında İbrahim’in golüyle öne geçen yeşil-siyahlı ekip zor maçı 1-0 kazanarak ilk yarıyı liderin 2 puan ardından ikinci sırada tamamlayarak terfi yolunda önemli bir 3 puan aldı.

A Grubu:
İlk yarıyı lider kapayan Robert Bosch, Demirtaş karşısında ilk yarıyı yenik kapadığı maçı ikinci yarının hemen başında bulduğu golle berabere bitirip 2 puan kaybetti. Kırmızı-Siyahlılar bu karşın namağlup olarak ikinci Karacabeyspor’un 1 puan önünde 29 puanla lider bitirmenin mutluluğunu yaşadı.
Yenişehir Belediyespor zorlu Orhaneli deplasmanında maçın başında bulduğu golle rakibini 1-0 yenip 3 puan alarak, Kurtuluşspor’un da puan kaybetmesiyle 1 basamak yukarı çıkarak devreyi 3. sırada tamamladı.
Yavuzselim; teknik direktörleri Cebrail Atıcı ile yolları ayırıp, sezon başında altyapı sorumlusu olarak göreve başlayan genç teknik adam Günay Akalp’i teknik sorumlu olarak takımın başına getirip çıktığı Duaçınarı’nı 3 golle yendi ve net bir galibiyete imza attı.
Grubun istikrarsız takımı Akçalar sahasında konuk ettiği Orhangazi Hürspor’u 3-1’lik skorla geçerek 3 puan aldı ve ilk yarıyı 6.sırada tamamladı.
Geçtiğimiz hafta teknik sorumlu Mümin Hocaoğlu ile yollarını ayıran ve takımın başına daha önce de Altınok kulübünde antrenörlük yapan Veli Pehlivanoğlu’nu getiren Altınokspor, galibiyeti olmayan son sıradaki Gemlikspor’u 4-0 yendi ve üstündeki takımlarla puan farkının açılmasına müsaade etmedi. Yeşil-Sarılılar galip gelmelerine rağmen Gemlikspor ile birlikte son iki sırada yer alıp düşme hattından kurtulamadı.

B Grubu:

Burgazspor ikinci sırada girdiği haftaya lider Gürsu Belediye’nin yenilmesiyle ve kendisinin de sahasında konuk ettiği Çalı Belediye’yi 3-2’lik skorla zor da olsa yenmesiyle namağlup olarak ilk yarıyı lider tamamladı.
Her hafta liderin değiştiği, ilk 5 içinde yer alan takımların zirve hesapları yaptığı ve liderle 5. sıradaki Fethiyespor’un puan farkı sadece 6 olduğu B Grubu’nda ikinci yarı müthiş bir mücadelenin yaşanacağını düşünüyorum.
Emniyetspor geçen hafta yenilip liderliği kaybettikten sonra bu hafta da Zaferspor’a 3-2 kaybederek zirve yolunda yara aldı.

Son sırada yer alan Oyak Renault’nun ‘bay’ geçtiği haftada son iki sıranın diğer takımı Bursa Merinos İznik deplasmanından 1 puan almayı başardı. Bu grupta ikinci yarı aynı zirve gibi alt sıralardaki takımlar arasında da müthiş bir mücadelenin geçeceğini, 6.sırada yer alan 13 puanlı Zaferspor ile birlikte diğer takımlar arasında düşmeme mücadelesinin son haftaya kadar taşınacağını düşünüyorum.

İlk yarının ardından bu hafta maçlara ara verileceğinden sabırsızlıkla ikinci yarıdaki mücadeleleri bekliyorum. Saygılarımla…

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...