Pazartesi, Aralık 29, 2008

1. Amatör play-off kura çekimi yapıldı

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul 1. Amatör Küme’de gruplarında ikinci olan takımlar arasında yapılacak olan play-off maçlarının kura çekimi yapıldı ve eşleşmeler belli oldu. 20 takımın tek maçlı eleminasyon sistemine göre karşı karşıya geleceği play-off’ta 10 takım Süper Amatör vizesi alacak.

Kura çekimi İstanbul Futbol İl Temsilciliği’nin Beylerbeyi’ndeki binasına yapıldı. Kura çekim törenine İSTFİT Yönetim Kurulu ve kulüp yetkilileri katıldı. Futbol İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, bu sezon şimdiye dek yaklaşık 6000 maç oynattıklarını, bunlardan yalnızca 38’inin tehir edildiği, kendilerine intikal eden 5 ciddi olayın bulunduğunu söyledi.
Gelecek sezonla ilgili bilgiler veren Ekşioğlu, B Gençler kategorisinin ikiye bölüneceğini, kulüplerin 7 kategoride mücadele edebileceğini söyledi. Minikler ligi için sponsor çalışmalarını son aşamaya getirdiklerini belirten Yemen Ekşioğlu, miniminikler ligi için yine Ülker’le anlaştıklarını ifade etti. Futbol İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu, gençler kategorisinde hafta içi oynanan maçlar nedeniyle okul yönetimleriyle sıkıntı yaşadıklarını, okul maçlarının da hafta içi oynanması nedeniyle programda sıkışıklık yaşadıklarını, bazı okulların öğrencilerine Çarşamba maçları için izin vermediğini belirtti. Ekşioğlu ayrıca tesisleri dört dörtlük olmadığı sürece bundan böyle hiçbir okul kulübüne tescil vermeyeceklerinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından kura çekimine gidildi. Kulüplerin isteğiyle maçların hafta sonu oynanmasına karar verildi. Maçların oynanacağı statlar için kulüpler kendi aralarında anlaştılar. Oynanacak statların her iki kulübe de yaklaşık olarak aynı uzaklıkta olmasına dikkat edildi. Tek sorun Kavacık-Çantaköy eşleşmesinde yaşandı. Çantaköyspor temsilcisi, İSTFİT’in önerdiği Bağcılar Belediye veya Bakırköy Belediye statlarının uzak olacağı için kabul etmek istemedi ve karşılaşmanın Avcılar Turgut Özal Stadı’na alınmasını istedi. Ancak bu istek kabul edilmedi.

11 Aralık Pazar günü oynanacak maçlar ve statları şöyle:

Kartaltepespor – Kozyatağıspor (Çayırbaşı)
Çakmakspor – Çeliktepespor (Spor Akademisi)
Akalanspor – Cerrahpaşaspor (Avcılar Turgut Özal)
Merterspor – Yedikulespor (Avcılar Turgut Özal)
Tophane Tayfunspor – İGDAŞ (Namık Sevik Stadı)
Kurtköyspor – Esenlerspor (Selimiye)
İstanbul Artvinspor – Yoncaspor (Çayırbaşı)
Çantaköyspor – Kavacıkspor (Bağcılar Belediye)
Şişli Sanayispor – Reşitpaşaspor (Nurtepe)
Rumeli Kavağı – K. Yeşilovaspor (Yıldıztabya)

Kura çekimi sonrası kulüp temsilcilerine, ikincilik hatırası olarak birer heykelcik verildi.

İSTFİT üyesi Yaşar Saçalan, Kavacıkspor'un heykelciliğini verirken...

Bağcılar Belediye Stadı'nı çok uzak bulan Çantaköyspor temsilcisi, temsilciliği oldukça terletti.

O değil de, İSTFİT'in yeri hakikaten güzel! Bizi izlediğiniz için teşekkür ederiz :)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

takımlar hakkında da bilgi verilirse çok güzel olur bence.

Efkan dedi ki...

o da olacak inşallah :)

Adsız dedi ki...

Efkan herşey için teşekkürler.Amatörün sesi oluyorsun.Profesyenel ligleri takip etmek maddidir,fakat amatörleri takip edip onların sesini duyurmak gerçek bir özveri ister.Başarılarının devamını diliyorum

Adsız dedi ki...

futbolla önem veriyoruz ama türkiyede bilen bilmeyen herkes futbola müdahil . okul maçları ayrı bir komisyon belirliyor maçları hafta içi oynuyorlar bazende cuma ama oyuncuların cumarteside maçları var üst üste maç cocuğun büyümesine engel oluyor. bide herkese spor yaptırırlarım diyoruz ama okul takımlarında lisanslı oyuncular ı oynatıyoruz. örneğin türkiye şampiyonu olan bir okul takımının oyuncuları 3 büyüklerde oynuyor. ama amacın lisansı olmayanın da o sahaya cıkıp o formayı giyip spor yapmasını sağlamaktır.bu site yönetiçisi olarak bir tartışma başlatın okul takımlarında lisansı olmayan oyuncular oynasın diye bakalım ne düşünüyor futbolun içindekiler.

Topkapıspor Admin dedi ki...

Merterspor – Yedikulespor (Avcılar Turgut Özal)


herkesi bu maça davet ediyorum.

Derbi

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...