Perşembe, Kasım 27, 2008

Bursa SAL'da 8. haftanın değerlendirmesi


YORUMLAYAN: AHMET MESTAN
Bursa Süper Amatör Küme’de 8. hafta geride kalırken; A Grubu’nda favoriler kazandı, B Grubu’nda haftayı maç yapmadan geçiren Burgazspor haftalar sonra liderliği kaybetti. Emniyetspor istikrarlı çıkışının mükafatını liderliğe yükselerek aldı. Bu sezon ilk defa bir maç tehir oldu. İznikspor inişli çıkışlı grafiğini sürdürdü ve oynanan 10 karşılaşmada 38 gol atıldı.

İnegöl temsilcilerinden Kurtuluşspor sahasında konut ettiği Orhanelispor’u rahat geçerken, Kafkasspor kendi sahasında Zaferspor ile berabere kaldı.
Kurtuluşspor geçen hafta Yavuzselim maçıyla ara verdiği galibiyet serisine bu hafta Orhaneli maçıyla devam etti. Pazar günü İnegöl dış sahada büyük bir seyirci kitlesinin ilgi gösterdiği ve taraftarının 90 dakika susmayarak destek verdiği maçta Orhaneli karşısına mutlak galibiyet için çıktı. Kurtuluş, maçın başında Murat’la girdiği pozisyonu değerlendiremedi, oyunu rakip sahaya yıktığı bölümlerde Orhaneli etkili oyuncusu Çetin ile geliştirdiği ataklarda tehlike yarattı. Çetin’in Celalettin ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Celalettin mutlak golü önledi.

Ligde 8 golü bulunan Çetin zaman zaman Kurtuluşspor defansına zor anlar yaşatsa da Orhanelispor’un gol umutlarını sadece Çetin’e bağlaması maçtan puan almasına yetmedi. 25. dakikada Kurtuluşspor aradığı golü, günün başarılı ismi Onur’un ayağından buldu ve 1-0 öne geçti, daha sonra girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Ev sahibi ekip ikinci yarıya daha etkili başladı, özellikle Murat, Fatih, Yıldıray ve Erdi ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi. 70. dakikada kaptan Hakan’ın soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Murat güzel bir vuruşla skoru 2-0 yaptı. Maçı Orhaneli Belediye ve Kulüp Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile Kurtuluşspor başkanı ve yönetim kurulu üyeleri birlikte izledi. Maçtan sonra Kurtuluşspor yönetimi Orhanelispor kafilesine ve kendi futbolcuları ile teknik heyete yemek verdi, fair-play ve dostluk adına önemli görüntüler ve mesajlar verildi.

Kafkasspor cumartesi İnegöl’de konuk ettiği Zaferspor karşısında istenilen oyunu sahaya bir türlü yansıtamadı ve karşılaşmadan hiç de beklemediği bir skorla ayrılarak rakibiyle puanları paylaşmak zorunda kaldı. Kafkasspor yoğun rüzgar altında oynanan karşılaşmada bilhassa ikinci yarı Hasan Sever ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Yeşil-Beyazlılar’da özellikle son haftalarda bir düşüş var. İnegöl ekibi Bursa Merinos galibiyetinden sonra deplasmanda Kestel Belediye’ye yenilip, sahasında da Çalı Belediye ve Zaferspor ile berabere kalarak önemli puanlar kaybetti ve zirve yolunda büyük avantaj kaçırdı. Kafkas’ın liderle arasında 4 puan fark var. Bu puan farkı uzun lig maratonunda hiçbir şey değil. Yeşil-Beyazlılar en kısa sürede toparlanıp yine zirveye ortak olur diye düşünüyorum.
A Grubu: Lider Robert Bosch, Bağlarbaşı Sahası’nda konuk ettiği güçlü Akçalar karşısında her iki yarıda bulduğu gollerle sahadan farklı galip ayrıldı ve takipçileriyle arasındaki puan farkının kapanmasına izin vermedi. Akçalarspor ikinci yarı gördüğü 2 kırmızı kart ile maçı 9 kişi tamamlamak zorunda kaldı.
Bursa Süper Amatör Küme’nin bana göre en iyi kadrosuna sahip olan Karacabeyspor sahasında yine grupta zirve hesapları yapan Yavuzselim’i konuk etti. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada ikinci yarıya fırtına gibi başlayan Karacabeyspor, Gökhan ve golcü futbolcusu Cumali’nin attıkları 2’şer gol ile hem de son 20 dakikayı 10 kişi oynayarak farklı galip geldi ve ikinciliğini devam ettirdi.
Yenişehir Belediyespor, sahasında konuk ettiği grubun zayıf takımı Altınokspor’u Ömer’in 3 gol atarak yıldızlaştığı karşılaşmada 5-1’lik skor ile yenerek zirve inadını devam ettirdi ve grupta dördüncülüğe yükseldi.
Demirtaşspor puan kayıplarını bu hafta da sürdürdü. Gemlikspor deplasmanında son 10 dakikaya 4 golün sığdırıldığı karşılaşmada; Gemlikspor 90. dakikada bulduğu gol ile 2-1 öne geçti, maçın bu skor ile biteceği sanılırken Demirtaş uzatma dakikalarında bulduğu golle deplasmandan ancak 1 puan ile dönebildi. Gemlikspor ise son dakikada yediği golle önemli bir 2 puan kaybetti ve grupta sonunculuktan bu hafta da kurtulamadı.
Orta sıralarda mücadele eden iki takımın karşılaşmasında Duaçınarı, Orhangazi Hürspor’u zor da olsa 3-2 yenerek önemli bir 3 puan aldı.

B Grubu: Haftaya lider giren Burgazspor’un ‘bay’ geçtiği haftada; uzun süre sahip olduğu liderliği Emniyetspor’a kaptırdı ve ikinciliğe geriledi.
Emniyetspor haftalardır sürdürdüğü istikrarlı mücadelesinin sonucunda grubun yeni lideri oldu. Bağlarbaşı Sahası’nda oynanan maçta Çalı Belediyespor karşısında 4-0 üstünlüğü yakalayan ve daha sonra 3 gol yiyerek skorun 4-3 olmasıyla maçı zora sokan Emniyetspor, karşılaşmayı zor da olsa 4-3 kazanmasını bildi.
Gürsu Belediyespor geçen hafta sahasında İznikspor’a sürpriz bir şekilde kaybettiği maçı telafi etmek için çıktığı Merinos karşılaşmasında maçın şiddetli lodos nedeniyle tehir edilmesiyle haftayı maç yapmadan geçirdi ve maç eksiğiyle grupta Kafkasspor’un ardından dördüncülüğe düştü.
Çalı Belediyespor güçlü Emniyet karşısında 4-0 yenik durumdan maçı 4-3’e getirmesine rağmen yenilmekten kurtulamadı ve grupta beşinci sırada yer aldı.
İznikspor, spor kamuoyunu yanıltmaya devam etti. Geçen hafta deplasmanda Gürsu Belediye’yi yenerek önemli bir 3 puan aldı ve sahasında mutlak galibiyet için çıktığı Fehiyespor maçında 2-0 yenilerek hiç beklemediği bir sonuç aldı.
Fethiyespor deplasman da İznikspor’u net bir skor ile yenerek zirve iddiasını devam ettirdi.
Zaferspor teknik direktör değişikliğinden sonra aldığı 7 puan ile puanını 9’a çıkarttı ve sıralamada sekizinciliğe yükseldi.
Kestel Belediyespor geçen hafta 2 farklı öne geçtiği Zaferspor maçında son dakika yediği golle 3-2 kaybetmişti, bu haftada grup sonuncusu Oyak Renault karşısında kendi sahasında berabere kalarak kayıpları sürdürdü.
Oyak Renault Kestel Belediye karşısında 1 puan almasına rağmen grup sonunculuğundan bu hafta da kurtulamadı.
Dokuzuncu hafta karşılaşmalarında takımlarımıza başarı dileklerimle…

BURSA'DA HAFTANIN PROGRAMI



Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.