Salı, Ekim 21, 2008

Yücespor'dan iddialara yanıt

İstanbul 1. Amatör Küme'de Yücespor-Yeşildirekspor maçında çıkan olayların yankıları sürüyor.
Konuyla ilgili Yerel Futbol Sitesi'ne açıklamada bulunan Yücespor Yönetimi, maç sonrası tasvip etmedikleri olayların çıktığını doğrularken, bu olayların sorumlusunun kesinlikle kendilerinin olmadığının altını çizdiler.
'Yücesporlu taraftarların sahaya inip Yeşildireksporlu futbolcuları dövdüğü' iddiasının gerçekdışı olduğunun belirtildiği açıklamada, "Yücespor'un zaten 5-6 taraftarı var. Ayrıca geçen sezon fair-play ödülü almış bir takımız. En yaşlı oyuncumuz 17-18 yaşında. 90+2'de gelen yenilgi golü sonraı Yeşildireksporluların yenilgiyi hazmedememesi sonucu ortaya çıkan bir olay olmuştur. Sahaya girenler onların çıkış kapısından girdi. Tabii bunlar olmaması gereken olaylar. İki kulübün de köklü bir tarihi var" denildi.

Yücespor'un asla ufak hesaplar peşinde olmayan bir kulüp olduğu belirtilirken, "Biz hayatımızı bu işe verdik. Bizim amacımız şampiyonluk yaşamak, kupa kazandırmak değil. Biz Türk futboluna hizmet veriyoruz. Biz sezon başı para harcayıp transfer yapan bir takım değiliz. Alt yapımızdan yetişen gencecik futbolcuları sahaya sürüyoruz. Yenilsek de, ligden de düşsek rakibimizi tebrik etmesini biliriz" ifadeleri kullanıldı.

Mavi-beyazlı kulübün yöneticilerinin Futbol Federasyonu'na yakın olduğu, hakemleri ve federasyon yönetimini etkilediği yönündeki iddiaları 'son derece çirkin' bulduğunu belirten Yücespor Yönetimi sözlerine şöyle devam etti: "Biz 3. Lig'den düşerken Futbol Federasyonu'nda, MHK'da tanıdıklarımız vardı. Bizler gencecik futbolcularımızın hakkkını yedirmeyiz ancak kimsenin de hakkını gasp etmedik, etmeyiz de. Böyle bir şey yapan da şerefsizdir. Biz asla bağlantılarımızı kulübümüze avantaj için kullanmadık. Bizler futbolcularımızı sadece spor yapmaları için sahaya sürüyoruz. Sportmenlikten uzak bu iddiaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bunlar ucuz karalama kampanyaları."

Öte yandan Yücespor Yönetiminin, maçta olaylara karışan ve hatalı buldukları bir futbolcularını cezalandırdığı açıklandı.

-------

Bu haber yoruma kapatılmıştır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu olaylara rağmen yeşildirek ceza alıp maçını HADIMKÖY gibi uzak bi yerde oynayacak olmasına rağmen YÜCE Spora neden ceza verilmediğini kim açıklayabilir.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.