Pazartesi, Ekim 20, 2008

'Unutulmaz' maçın galibi Fikirtepe!

F.TEPE DUMLUPINAR: 2 K.HANE GÜLLÜOĞLU: 1

İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup'ta Fikirtepe Dumlupınarspor, oldukça 'hareketli' geöen maçta lider Kağıthane Güllüoğluspor'u 2-1 yenerek büyük bir sürprize imza attı.
Ev sahibi ekip sahaya 4-1-4-1 şeklinde dizilirken iki forvetini kenarda oturttu. Turuncu-Siyahlılar'ın ilerideki tek adamı, normalde orta sahada oynayan bir isimdi. Güllüoğluspor da 4-4-1-1 şeklinde dizildi.
İlk 15-20 dakika karşılıklı ataklar şeklinde geçti. Daha sonra Güllüoğluspor kalecisinin büyük hatası sonucu Dumlupınarspor kaptanı Ali'nin golüyle 1-0 öne geçti. Gol sonrası konuk ekip biraz bastırmaya başladı. Tam atakları sıklaşıyordu ki daha önce hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı sarı kart gören Güllüoğlu'nun 4 numaralı ismi devrenin sonlarına doğru Fikirtepe'nin 11 numarasına sert girdiği için ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. İlk devrenin sonlarına doğru Güllüoğlu savunmasının hatasıyla gelen pozisyonda Fikirtepe'nin bir topu direkten döndü.

Maçta 4 kırmızı kart
Kağıthane Güllüoğlu ikinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle başladı (7-9 çıktı, 17-18 girdi). Maç başlar başlamaz da Yeşil-Sarılılar pozisyona girdiler. Özellikle yan topların hepsine vurdular, zaten Fikirtepe'nin sezon başından bu yana en büyük zaafı yan ve duran toplar. Bu arada oyun da sertleşiyordu. Ev sahibi ekibin 4 numarası Salih'in bir pozisyonda koluna basıldı, 2 dakika sonra başka pozisyonda burnu kırıldı ve oyundan çıktı. Yerine 16 numarayla Tuncay girdi.
Bu arada Kağıthane Güllüoğlu iyiden iyiye bastırmaya başladı. Yeşil-Sarılılar'ın 4-5 topu direkten döndü, Fikirtepe kalecisi Abdullah harikalar yarattı.
Sertleşen maçta bir kafa topunda Fikirtepe'nin 2, Güllüoğlu'nun 18 numaralı oyuncularının kafası kırıldı. Daha sonra ilk yarıdan sarı kartı olan Kağıthane ekibinin 11 numarası topu elle kestiği için ikinci sarı kartını gördü ve takımını 9 kişi bıraktı. Fikirtepe İdman Yurdu tam rahatladı deniyordu ki gelişen Kağıthane Güllüoğlu atağında 17 numaranın sağ çaprazdan içeri çıkardığı topu 13 numaralı futbolcu tamamladı ve 9 kişilik Güllüoğlu eşitliği sağladı: 1-1.
Maçın bu skora bağlanacağı düşünülürken 88'de bir kontratakta Fikirtepe'nin 15 numarası topu kalecinin yanından ağlara gönderdi: 2-1.

Karşılaşma sonrası olaylar vardı
Gol sonrası Fikirtepe cephesinde adeta bayram yaşanırken konuk ekip yıkıldı. Bu arada Güllüoğlu'nun 5 numarası itirazdan atıldı ve Yeşil-Sarılılar 8 kişi kaldı. Uzatma anlarında ev sahibi ekipten de 8 numara ikinci sarı kartını gördü ve oyundan atıldı.
Maç sonrası olaylar vardı... Kağıthane Güllüoğlu futbolcuları hakemin üstüne yürüdü ancak polis araya girdi. Tam iki takım sahadan çıkacakken bu kez futbolcular arasında tartışma çıktı ve herkes birbirine girdi ancak bu kez iki taraftan sağduyulu yöneticiler olayların büyümesini önledi.
Sahadaki tartışma haliyle tribünlere de yansıdı. İki takım taraftarları birbirine girdi. Emniyet güçlerinin az olması da bunda etkendi. Ev sahibi olmasına karşın Fikirtepe Dumlupınar yaklaşık 15 dakika sahadan çıkamadı. Bu arada tribünden atılan taş nedeniyle Güllüoğluspor'un 17 numaralı futbolcusunun omzu çıktı. Üstelik ambulans gelmedi ve bu oyuncu apar topar özel imkanlarla hastaneye götürüldü. Bu arada taşı atanın da Fikirtepe Dumlupınar taraftarı olmadığı, stadın çevresinde yaşayan ve iki takımla da alakası olmayan ilgisiz bir gruptan olduğu öğrenildi.

Önemli açıklama: Haberin orjinal yorumunda taşı atan için 'stadın çevresinde yaşayan' ibaresi kullanılmıştı. Haberin editörü olarak ben merak edenler için maçın Yenisahra'da oynandığını belirtmek için öyle bir ibare koydum. Çıkan olayların Yenisahra Kulübü veya taraftarlarıyla uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur.
'Unutulmaz' başlığı yine editoryaya aittir. Bu kelime, maçtaki olaylara, kartlara, heyecana ufak bir taşlama amacıyla koyulmuştur. Saygılar. Efkan

22 yorum:

Adsız dedi ki...

kagıthane nın yenılmesıne sasırdım cıkcası fıkırtepe kume dueer dıorlardı dolayoba ıcınse güya ılk 4 ıcınde yer alırms duruma bakarmısnız sımdı o sekılde dusunenler daha ıyı dusunup kendılerını fılozof ılan etsınler lıgın henuz basları faakat sımdıden ben ılk dusen takımı yazıyım dolayoba.dığer dusenlerı sıze bırakayım kolay gelsın

Adsız dedi ki...

Rakibi eksik kalsa da lideri yenmek keyifli olsa gerek.. Fikirtepe'yi tebrik ediyorum. Umarım bu sene ligi iyi bir yerde bitirip seneye daha üst sıralara oynayacak bir ekip kurabilirler

Adsız dedi ki...

ıstanbul amator kuluplerının en cok para harcayan kuluplerınden bırısı kagıthane güllüoğlu.Fıkırtepe takımı ıse belkıde kagıthanenın ıkı oyuncusu malıyetınde,demekkı futbolda ınanc ve mucadele cok onemlı.kosmadan kuvvetlı olmadan her takım her takımı yener.Normal şartlarda kagıthanenın farklı kazanması gerekırdı.Mesut hocam takımın en golcu oyuncusunu kulubede oturtuyorsun maca tek forvetle başlıyorsun,golu erken yemene rağmen hamle ıcın devreyı beklıyorsun,bu kadar korkak olmaya gerek varmı,senın elındekı kadro 8 kışıyle bıle fıkırtepeyı yenebılecek gucte.Kusura bakma bu malubuyet senın eserın.Bu haftada guzelceye puan kaybedersen ne olacak.Bunun ıcın cesaretlı ol lutfen cunku elındekı kadronun kıymetını bıl.

Adsız dedi ki...

hakem bu maçın tek sorumlusudur malesef klasmanmış yazık taş atanlar yeni sahra bulaştırmayın

Adsız dedi ki...

haftanın maçı kağıthane güzelce anlayana hakem kardeş ne güzel oldu dimi...........boşuna

Adsız dedi ki...

Selamlar, haberi yapan arkadaşım emek vermişsin, zaman harcamışsın şevkini kırmak istemem fakaaat...

Maçı sanki F.Tepe Dumlupınar web sitesinde yorumluyor gibi yazmışsınız, tarafsız bir maç yorumu değil maalesef. Unutulmaz demişsiniz, maçtaydım açıkçası hiçte unutulmaz bir maç değildi, he F.Tepe Dumlupınar için unutulmaz bir maç olabilir, o zaman benim söylediğime geliyorsunuz, taraflı bir yorum, siz de katılıyorsunuzdur fikrime herhalde.

Maçta K.Hane Güllüoğlu'nun sayabildiğim 3 direkten dönen topu vardı. Sizin maç yorumunuzda F.Tepe Dumlupınar'ın direkten dönen bir topu dışında direkten dönen başka bir top göremedim, yine taraflı bir yorum, eğer ciddi bir sitede ciddi bir yorum yazacaksak, taraftar gözlüğümüzü çıkarıp, maçı tarafsız bir biçimde gözlemlemek ve site ziyaretçilerine aktarmak en önemli görevimiz olmalı.

Kağıthane Güllüoğlu'nun 17 numaralı futbolcusunun tribünden gelen taşla yaralandığını (ki doğrudur birebir şahit oldum) yazmışsınız ve öyle bir araştırmacı habercilik örneği göstermişsiniz ki taşı atan taraftarın Yenisahra taraftarı olduğunu tesbit edebilmişsiniz, birde röportaj yapsaydınız taşı atan arkadaşla mükemmel bir haber olurdu sanırım.

Taraflı olduğumuz, takımımızın yanlışlarını gizlediğimiz ve suçu başkalarına attığımız sürece ne kalıcı bir başarı elde edebiliriz, ne de tribünde ve sahalarda yaşanan olayların önüne geçebiliriz. Sadece yazıyı yazan arkadaşı yargılamak istemiyorum, bu arkadaşa denk geldi sadece. Ne yazık ki kulüplerimizin büyük çoğunluğu bu düşünce yapısında olduğu için sorunların çözümü imkansız demekte istemiyorum, ümitsizliğe kapılmamak için fakat, zor arkadaşlar, çok zor...

Adsız dedi ki...

DUMLUPINAR MEYDAN MUHAREBESİNDEN
BU KADAR AZ HASARLA ÇIKAN KAĞITHANE GÜLLÜOĞLU SPOR'U TEBRİK
EDİYORUM.
BAK ARKADAŞLAR OLAY ÇIKARAN GRUBU
YENİSAHRA'NIN TARAFTARI GİBİ GÖSTERMEK HİÇ YAKIŞIK ALMIYOR.
BİDE ANLAMADIĞIM BİR ŞEYLER VAR,
KAĞITHANE GÜLLÜOĞLU FİKİRTEPE DUMLUPINAR İLE DEĞİLDE? SANKİ
MELAKE SPOR İLE OYNAMIŞ
YORUM YAPAN ARKADAŞLAR BİR İNSANIN FİKRİ NEYSE ZİKRİDE ODUR.

nesta_5 dedi ki...

yha ben sıradan bı taraftarım macı trıbunden ızledım acıkcası fıkırtepe futbol ıcın degılde sahaya savasmaya gelmıs kagıthanenın acıkcası emegını yedıler hakemle beraber hakem ole anlamsız kartlar verdıkı daha macın 2 dakıkası fıkırtepelı oyuncu kagıthanenın 7 numaralı oyuncusuna kafa attı ve hakem bunu sadece ızlemekle yetındı macın bu arada tegıl olmasıda lazımdı cunkı fıkırtepelı 11 numaralı oyuncu ıkıcı sarıyı gordu ve mac devam ettı kamera olsaydı bu mac tegıldı beyler

Adsız dedi ki...

yeni bi ekibe gerek yok kardeşim gençlere tecrübe kazandırdıkça işler dahada iyi olcagını düşünüorum başka yerde genç adamlar yokmu bukdar yaşlı adamlarla oynuoruz diolar al kardeşim işte sana genç bi takım daha ne olsun

Adsız dedi ki...

bu mac amatör kümeye bir tebliğdir.macı seyrederken kağıthane taraftarı burası kağıthane burdan cıkış yok diye bağırınca yeni sahralı kardeşlerde ne kağıthanesi burası yenisahra deyip rest cektiler.olayların başlangıcından cok kağıthane takımı kaliteli .tekniki yüksek ve iyi oyunculardan kurulu olmasına rağmen rakibi kiçük görmesi kalecinin toplan oynarken geri pasında ali selametin takipçiliği ve basması sonucu zati displinsiz olan kağıthane takımı sinirlendi ve hepsi yıldız olan takım kağıthanespor şaşkına döndü ve sinirlendi mesut hocada buna seyirci olup hakeme tepki yaınca mac sinir harbine döndü.oysa mesut takımı yalnı cıkarmış sanki ikinci yarıdaki santraforu neden cıkanlan beraber oynatmadı halan cözemedim.bende teknik direktörlük yapan bir kardeşinizim.macta var güçü ile savaşan fikirtepeli sporcularımızın hakını yememeliyiz.primi hakettiler.koştular cabaladılar ve kağıthane takımın bozdular demekki zor oyunu bozar.ilk yarı sonunda ali selamet defanstan seken topu atsa ilk yarı 2.0 biterdi.kağıthane seyircisi neden yenisahrada burası kağıthane burdan çıkış yok diyor.tahrik ediyosun milleti.sonra taraftardan küfür eden ler oldu ama cocukların sözleri fikirtepeli idareceler ve aklı başında insanlar tarafından zati uyarılıyor.kağıthane macı kaybettiyse önce kendine baksın.10 gol kacırıdn.3topun direktemn dönmesi sana 3kırmızı kartyı ve mağlubiyeti haklı göstermez.mesut hoça şapkayı alsın eline ve düşünsün nasıl disiplinsizizi.hakeme bukadarmı itiraz olur.sen maca bak rakipe baksana.editörün macı objektif seyrettiğini biliyorum.çünkü adam doğruları yazmış.sonra kağıthane oyuncusu gölü attı geldi tribünlere sizi nasıl susturdum hareketi yaptı buda tahrik değilmi.ben olayları ve yaşananları haklı demem.ama kağıthanedekendinede bakmalı.fikirtepdede hata yokmu tabiki ama kazanan biziz.ve sahadan cıkamayan olayların yatışmasını bekleyen biziz.ismail abimi hocamı kutlarım.başta muzaffer olmak üzere emeği gecene teşekkürler ederken fikrtepeninde takviyeye iyi oyunculara ihtiyacı var.en az 4 oyuncu şart yoksa herşey güllük gülistanlık değil.hasan kanpalta

Adsız dedi ki...

hasan kanpalta beyfendi hoca gözü ile baktım diyorsun bide hakem için bakarmısınız objektif

Adsız dedi ki...

selamlar arkadaslar bende mactaydım hatta oynadım ama her sey dısardan gorunduğu gıbı değıldı kağıthanelıler sız değlamsana gelıyorusnuz vede burası kağıthane dıye bağırıyorsun sen madem mılyarları harcamısın kardesım ama karsındakı yureklı ınsanları hafıfe alıp yenılgıyı tatmısın hepsı bu gecmıs olsun tum kağıthanelılere:):)onemlı olan para değıl yurek kardesm vede bu bızde var yeterkı ınannalım bız hadı bakalım fikirtepeye başarılar (yani bize) hehe

Adsız dedi ki...

ben maçı izleyen ve yenisahrada ikamet eden bir taraftarım... kağıthane gerçekten güçlü bir takım kurmuş ve bu maçın skoru 100 kere oynasa iki takm birinde böyle olurdu oda bu maçta oldu..maç 1,0 ken kağıthanenin ofsayt diye sayılmayan golüde bi kırılma anıydıki çok net ofsayt felan değildi.. fikirtepe haddini bilerek oynadı sadece bence..fakat anlaşılan oki öncelikle ceza almamak ve ikinci maçta kağıthaneye gidecek olmalarından dolayıdırki kendi fikirtepeden getirdikleri ve olay çıkaran taraftarlarını yenisahralı diye tanıtıp yenisahra spor kulübümüze hiç alakası yokken iftira atmaları yakışıksız olmuştur. kaldıki bu sene yenisahranın hiçbir maçında ne tribünde ne sahada bi olay olmamıştır... ayrıca yenisahra taraftarı hiçbir zaman fikirtepeyi desteklemez aksine her maç tansiyonu yüksek geçer.geçen seneki maçlardada böyle olmuştur.. kağıthanegüllüoğlunun amatöre fazla bi kadrosu var bence ve tek sırıtan kalecileri gibi geldi bana...her iki takımada başarılar..

Adsız dedi ki...

fikirtepe dumlupınar spor külübünü bu haftaki aldıgı galibiyetten sonra kutlar ve diger maclarında basarılar dilerim.her önüne gelen macın yorumunu kendine göre yapmış bu dogru veya yanlıştır bunu tartışmamızım hic bir geregide yoktur.bu macta galip gelende malüp olanda kendisine bir ders cıkarmalıdır.galip gelen acısından cıkarılacak ders yenilmeyecek hic bir takımın olmadıgını ve sahaya hırsını azmini ve inancını koyarsan yapamıyacagın hic birseyin olmadıgını kanıtlamıştır.bundanda bir ders alınması lazımdır.yenilgi alan takımında cıkaracagı ders ise bir futbol musabakasının oynanmadan kazanılmayacagını ve karsındaki rakibin kim olursa olsun kücümsemeyecegini ve sahada futbolun 11 kisiyle oynandıgını unutmamasılazımdır.bu galibiyette fikirtepe dumlupınar klübünün hocası ismail ucanın büyük katkısı vardır.katsı tarafın oyun taktigini iyi cözmesi ve ona göre taktiksel oyun sergilemesidir.tbiki malup olan takımlar bir şekilde yenilgilerine bazı kılıflar uyduracaklardır.cünkü bu gibi takımlarda hocalar ve futbolcular genellikle alacagı ücret düşünülür.basarı bu yuzden gecici olmaktadır.ama fikirtepe dumlupınar gibi düşünen klüplerde ise yöneticiler hocalar ve futbolcular amatör ruh cercevesinde düşünürler.bu gibi düşünen takımlarda başarılar hep kalıcıdır.cünkü amatör ruh budur.

Adsız dedi ki...

ya editöre niye atıp tutyosunuzki adam gercekten gördüğünü yazmış maç kagıthanenin üstünlüğünde gecti ikinci yarı dogru ama atamadılar f.tepe iyi direndi sansıda vardı hakemin kartları gercekten dogruydu f.tepenin gördüğü k.kart haksızdı hatta güzelceyide kagıthaneyide aynı taktikle yendiler iyi takımlar para yok pul yok hoca yok ama mücadele var ve buda yetiyo zaten...

Adsız dedi ki...

mutlu musun Sayın Murat Esenlik?

Adsız dedi ki...

KAGITHANENIN BU SENEKI 5 MACINI IZLEDIM.ÇOK IYI BIR EKIP GERCEKTEN.BU EKIBI KURMAK ICIN PARA LAZIM BUDA BU KULUPTE VAR.BU TAKIMI SAMPIYON YAPMAK ICIN IYI HOCA OLMAYA GEREK YOKKI.HER ANTREN-OR BU TAKIMI SAMPIYON YAPAR ZATEN.ANTRENMAN BILGISI OLAN HER ANTRENOR ICIN GECERLI BU YAZDIKLARIM.AMA MAAELESEF MESUT HOCAM SEN COK SANSLI BIR HOCASIN VE BUNUN KUYMETINI BIL LUTFEN.CUNKU HER SENE MADDI IMKANLARI IYI OLAN KULUPLERDE CALISMA IMKANI BULUYORSUN VE IYI KADRO YAPMA FIRSATI NELINE GECIYOR FAKAT ORTADA NE VAR BILEMIYORUM.GENELDE IŞLER KOTU GIDINCE BIRAKIP GIDIYORSUN BU IŞLER BU KADAR BASIT DEGIL.BUNA RAGMEN HER SENE BU KULUPLER YINE SENINLE ANLAŞIYORLAR BUNU NASIL BECERIYORSUN BURAVO SANA.BU MACIN TEK SORUMLUSU SENSIN.KORKAK DAVRANDIN.BU TAKIMA KARSI TEK FORVET OYNAMAK KORKAKLIKTIR.ILK YARI SAHAYA SURDUGUN FORVETI NEDEN CIKARDIN KULUBEDEKI GOLCU OYUNCUN NEDEN SAHADA DEGIL MALUP DURUMA DUSUNCE NEDEN IKI FORVETLE DEVAM ETMEDIN.NEDEN MACI CEVIRMEK ICIN DEFANSTAN OYUNCU CIKARTIP ERKENDEN HUCUM AKSIYONLARINI GELISTIRMEDIN.BU KADRONUN KIYMETINIU BIL BU EKIP HER SEYE RAĞMEN SAMPIYO OLUR 8 KISIYLEDE OLSA HER EKIBI YENEBILIR SADECE SEN YANLIŞLARINDAN DON VE BU EKIBE DOGRU MUDAHELELERDE BULUN YETER.CUNKU SENIN YERINDE OLMAK ICIN UGRASAN O KADAR COK HOCA VARKI PIYASADA AKLINI BASINA AL VE KIYMET BIL. YOKSA O KULUP SANADA YAR OLMAZ SENDE GELIP TIRIBUNDEN MACALARI IZLEMEK ZORUNDA KALIRSIN.

Adsız dedi ki...

fikirtepe sporcularına 3.lig de başarılar dilerim baksanıza nasıl azimli ve yürekliler bu gidişle bu azimle 3. lig cıkarlar ismail hoca başlarında olduğu sürece süperlig bile yaparlar takım azım dolu hadi bakalım görelim kaç maç dayanacaklar

Adsız dedi ki...

ben hoca gözü ile baktım.hakem kağıthaneli ilk oyuncuyu ilk yarının sonunda 4numarayı sert girdiği için ikinci sarıdan attı.atmasamıydı direk bileke girdi.esas hakem 3kırmız karttan sonra fikirtepeli oyuncuyu eline top carptı diye gereksiz ve fazladan kağıthaneye bak bunlrdanda attım demek için attı.sen önce kendi takımına bak disiplinsizsiniz.kağıthane takımında displin ve hoca etkisi ve müdahelelri sıfırr. ewet bende hoçayım.teknik direktörüm.herkesin eline o takım gecmez.mesut her zaman şanslıdır ama kulanamıyor ayıpmı bu macta kulanamdı.tek santrafor başladı.takıma müdahelerde eksikti.fikirtepede canını dişine taktı direndi.ne yapacaktı güçü ve kalitesi belli olna takımlar size buyurmu desin.siz kağıthanelilere ders olsun bu mac rakibi küçük görmeyin ve gfüzelce macına bakın.başarılar dilerim.hasan kanpalta.futbol antrenörü

Adsız dedi ki...

BEN GÜZELCELİ BİR SPORSEVERİM..BU YORUMLARA DİCEĞİM BİŞEY YOK ÇÜNKÜ MAÇI İZLEMEDEN YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM AMA TEK SÖLİCEĞİM ŞEY BENCE GÜLLÜOĞLU TOPARLANSIN VE BİZİM MAÇI DÜŞÜNSÜN ÇÜNKÜ BU SENE TAKIMIMIZ GERÇEKTEN ÇOK İYİ..GÜZELCESPOR BENCE BU SENE GRUPTAN LİDER OLARAK ÇIKAR 90 DAKİKA BOYUNCA MÜCADELE EDEN VE ÇOK SAĞLAM OYUNCULARA SAHİP BİR TAKIM..TAVSİYEM BİZE KARŞI DİKKATLİ OLMALARI..

Adsız dedi ki...

ben özer fıkırtepe trubun cocuguyum ve gulluoglu macıdada yenı sahradadım ve kagıthanelı arkadaşlarımız yanı maca gelen arkadaşlarımız sankı hıcdeplasman denılen şeyı bılmıyorlarmış gıbıdavrandılar normalde yenısahra stadında deplasman taraftarına ayrılan yervar ve bızfıkrtepeden gelırken onların otarafa gecmedıyını ögrendık ve şaşırdık cunku normalde ordaolmaları lazımdı neyse kısa kesıcem kagıthanelı arkadaşlarımız mac 1.1olunca nedense havayagırdıler burasıkagıthane burdan cıkışyok buda trubunde fıkırtepelı ve yenısahralı kardeşlerımızı tahrık ettı ve sonrada bıze kendı evımız de falan fılan yaptılar bızım yerımızde kımolursa olsun onları susturudu bızde oyuzden gerekenı yaptık kıralına deyıl alayına semt bızım aşk bızım fkırtepelıler

Adsız dedi ki...

gerekeni yaptık diyonda siz bişi yapamadınızki daha doğrusu yapamadınız gerekeni biz yaptık sahadan çıkamadınız kendi sahanız olduğu halde hemde.. neyse çoğu yorumlarda ölmeye gelecez demişsiniz yani sizde biliyosunuz kağıthaneye gelipte öleceğinizi afferim size akıllanmışsınız biraz ki gelmediniz yemedi yani gelmesi okadarda bekledik,gerçi baştan belliydi gelmeyeceğiniz atıp tutuyonuz bide şimdide konuşsanaza görelim

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.