Çarşamba, Ekim 29, 2008

Öntaş: Dış etkenler olmazsa düşmeyiz

İstanbul 1. Amatör Küme 11. Grup’ta ilk iki hafta alınan farklı yenilgiler sonrasında Zeytinburnu Telsizspor’un başına getirilen ve ‘düşecek’ denilen takımı çıkışa geçiren antrenör Nejat Öntaş’la takımını ve futbol felsefesini konuştuk.

Geçen sene ligi namağlup bitirerek şampiyon olan ve 1. amatöre çıkan fakat yeni sezona çok kötü bir başlangıç yapan Telsizspor bu duruma nasıl geldi ve kötü performansın sebebi sizce nedir?

Bunun nedeni, maddi imkanların kısıtlı olması sonucu gecen seneki kadrosunu korunamaması gecen seneden sadece 2 futbolcuyu kadromuzda bulundurmamız. Ayrıca bu imkansızlıklar arasında takımın sezona çok geç başlaması kötü performansın en büyük etkenidir.

‘Düştü’ gözüyle bakılan bir takımın başına geçmekten hiç endişe duymadınız mı?

Öncelikle futbol oynadığım zamanlarda çok faydasını gördüğüm ve bana ağabeylik yapan Telsizspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Taşdemir, diğer adıyla Korsan Hasan’ı kıramadım. Ayrıca bu takımın alt yapısından yetiştiğim için yardımcı olmam gerektiğini düşündüm. Takımı sadece bir maç seyrettikten sonra da düşmeyeceğine kanaat getirdim.

Sizi takımın düşmeyeceğine inandıran etkenler neler?

Takımın içinde kaliteli ve karakterli arkadaşlar olduğunu gördüm. Aslında kötü bir takım değil, inanıyorum ki bu sezon düşmediği takdirde önümüzdeki sezon bir-iki takviyeyle kesinlikle şampiyonluğa oynayan bir takım olacaktır. Pes etmeyi sevmeyen bir yapım olduğundan arkadaşlara da güvendiğim için bu sorumluluğu aldım. Hiç de pişmanlık duymadım.

Konuşmalarınızda dikkatimi çekti futbolcularınıza ‘arkadaşlar’ diye hitap etmeniz... Gerçekten arkadaş mısınız onlarda yoksa bildiğimiz klasik antrenör-futbolcu ilişkisi mi var takımda?

Ben kendi açımdan şöyle düşünüyorum: Bir takımda futbolcular vardır ve başlarında da bir teknik sorumlu vardır. Benim oradaki görevim teknik sorumlu olarak hizmet vermektir.
Onların görevi ise futbolcu olarak hizmet vermektir. Bu ortamdan çıktıktan sonra normal hayatta tabiî ki hepimiz arkadaşız, ağabey-kardeşiz. Herkesin görevi farklıdır. Benim düşüncelerim bu yöndedir, arkadaşlarımın da aynı şekilde düşündüğünü umuyorum.
Ligin bitmesine 7 hafta kaldı. Kadronuzun ligde kalmak için yeterli olduğuna inanıyor musunuz?
Kesinlikle inanıyorum. Fakat yaşadığımız ortamda ahbap-çavuş ilişkisi hat safhada. Eğer dış etkenler olmadığı takdirde düşmeyiz.

Ligin 3. haftasında geldiniz ve 5 maçta 3 beraberlik 2 yenilgi aldınız. Adeta takımı yeniden inşa ettiniz, bu nasıl oldu?
Konuşmamızın başında da söylediğim gibi takım kötü değil. Benim takımın başına geçmemle beraber yaptığımız transferler takıma büyük ölçüde yarar sağladı. Rekabet ortamı doğdu.

Rakipleriniz ve hakemler hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Öncelikle şunu söylemem gerekir ki, rakiplerimiz ve hakemler bizi hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. Fakat hakemlerin de maçlara etki etmediğini söyleyemeyiz. Mağlup olduğumuz 2 maçta da galip duruma geçtiğimizde yanlış verilen kararlar neticesinde mağlup duruma düştük Tabii ki bunun arkasına da sığınmak istemiyoruz. Bir de unutulmaması gereken bir şey var. Hakemler sonuçta insan ve onlar da hata yapabilir. Art niyetli olduklarını kesinlikle düşünmüyoruz.

Bu hafta Beyoğlu Yeniçarşı ile deplasmanda karşılaşacaksınız. Bu karşılaşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Biz de her takım gibi sahaya galibiyet için çıkacağız. Takımdaki arkadaşlarıma güvenim tam. Bireysel hatalar yapmadığımız sürece puan veya puanlarla döneceğimize eminim.
Telsizspor 2008-2009:
(Soldan sağa) Ayaktakiler: Fehim, İshak, Bilal, Harun, Ali, Oğuzhan, Antrenör Nejat Öntaş, Futbol Şube Sorumlusu Hasan Taşdemir (Korsan Hasan)
Oturanlar: Ercan, İsmail, Halis, Özkan, Hakan

5 yorum:

Adsız dedi ki...

BU TAKIMA ŞAŞIYORUM ARTIK KAZANIN KARDEŞİM YAZIK YAZIK HOCAM SİZE GÜVENİYORUZ FAKAT FUTBOLCULARINIZ ÇOK GAMSIZ MAÇ OYNANIRKEN İNANIN SİZ DAHA FAZLA PARALIYOSUNUZ KENDİNİZİ FUTBOLCULAR OYNARKEN SİZİ ÖRNEK ALSINLAR

Adsız dedi ki...

katılıyorum arkadaşım sana ya yeter atık vallahi gol atıyosunuz 5 dakika sonra yıyorsunuz nasıl iş bu anlamadım. bıktık artık oynayın biraz yaaaaaaaa

Adsız dedi ki...

evet kardeşim bende katılıyorum sana sanki maçta hoca oynuyo hoca onlardan daha çok çalışıyo

Adsız dedi ki...

hoca yapabileceği herşeyi yapıyor tüm fedakarlıkları yapıp bütün sorumlulukları alıyor futbolcular ise tam aksine hiç bişe yapmıyorlar takım kaptanı heryerde mücadele ediyor çok çalışkan ercan kendi görev bölgesinin dısında oynamasına rağmen harika işler yapıyor bu hafta 10 numara oynayan arkadaş 15. dk sakatlanıp çıkmasa maç öle farklı bitmezdi sakatlanmadan 2 dk. önce takımını öne geçiren golün asistini yaptı. kalecide elinden geleni yaptı ama olmadı.bunlardan başka oynayan yok 4 kişiyle olmaz herkesin koşması lazım.ercan kanka çok iyiydin bu hafta ama senin açığın yok sende çıkamıyosun aslında sana destek verseler çok şeyler yaparsın.insallah kazanırsınız bu hafta başarılar
cancan...

Adsız dedi ki...

bu takım ikinci yarıda en az 4 maç alıp düşmez ama takımın gole en yakın isimleri samet ve yasin in artık patlama yapması lazım bu haftaki b.yeniçarşı maçında takım üzerindeki şansızlığı kırar inşallah ve kazanır ben buna inanıyorum. arkadaşlar başarıla

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.