Perşembe, Ekim 23, 2008

Haluk Metin: Bizi izlemeye devam edin



SÖYLEŞİ: SERKAN ARSLAN
Bursa Süper Amatör Küme B grubunda mücadele eden ve lige iyi bir başlangıç yapamayan Kurtuluşspor Teknik Direktörü Haluk Metin, Serkan Arslan’ın sorularını cevapladı. Haluk Metin yaptığı açıklamada “Bize inanın, takımıma güveniyorum, başarılı olacağımıza inanıyorum, bizi izlemeye devam edin” dedi.


Cumartesi günü deplasmanda Duaçınarspor’u 1-0 mağlup ettiniz. 10 kişi kalmamıza rağmen maçı aldınız. Maç ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?
Sezon öncesi çalışmalara çok iyi başladık, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Hazırlık maçlarında iyi sonuçlar aldıktan sonra, kamuoyunda, camiamızda doğal olarak başarılı olmamız konusunda bir beklenti oluştu. Yönetim kurulumuz sağ olsunlar iyi çalışarak ve karşılıklı fikir alışverişi ile iyi bir kadro oluşturduk. Bunun neticesi ile lige iki mağlubiyet ile başlayarak, Duaçınar maçına onun Psikolojik baskısı ve sıkıntısı ile çıktık. Maça iyi başladık, iyide top oynadık. İlk defa ikinci amatör küme genç takımımızda oynayan bir sporcumuza bugün ilk onbir de şans verdik. Çok iyi top oynadı, iyi başladı, iyi götürdüğü maçta talihsiz bir şekilde kırmızı kartla oyundan atılınca on kişi kaldık. Doğal olarak ta forvet oyuncularımızdan birini oyundan alıp, orta sahamızı güçlendirdik. Fakat, maçında 1-0 olması psikolojisi ile baskı altında geçirdiğimiz bir maçı iyi mücadele ederek, iki maçtan daha iyi koşarak, isteyerek maçtan galibiyet ile ayrıldık, sonuç bizim için güzel oldu.


Şu ana kadar 3 maç oynadınız. İkisini kaybettiniz, birini kazandınız. Hafta sonu Hürspor ile kendi sahanızda oynuyorsunuz. Rakip takım 2 maç kazandı, birini kaybetti. Maç zorlu geçeceğe benziyor, Hürspor'u yenecek misiniz?
Oynanmamış maç zor maçtır. Futbolda artık büyük, küçük diye bir kavram yok. Bugün koşan mücadele eden her takım maç kazanabilir. Bizimde küçük büyük diye bir ayrımımız ve öyle bir lüksümüz yok zaten. Biz Kurtuluşspor kulübü olarak her maça kazanmak için çıkıyoruz. Bu maç içinde çalışmalara başladık. İyi hazırlanıyoruz. Kesinlikle kazanmak için sahaya çıkacağız. Kazanacağımıza inanıyorum. Çünkü futbolcu arkadaşlarıma güveniyorum.


3 maçta ancak 1 gol attınız. Fakat 3 gol yediniz. Bu hafta golü orta saha oyuncunuz attı. Forvet oyuncularında bir sıkıntımız var mı?
Biz genelde daha çok hücum ağırlıklı oynadığımız için onların boşalttığı alanlara giren orta saha oyuncumuz daha fazla gol pozisyonuna giriyor. Santrafor Murat’ın hazırlamış olduğu pozisyonun devamında Yakup tamamladı ve gol attı.


Fakat üç maçta forvet oyuncularımız birçok gol pozisyonu yakaladı, değerlendiremediler!
Biz ekip olarak kötü oynayınca, o bölgede pozisyon yaratamadık. O Bölgeye topu getiremediğin zamanda, forvetlerin gol atma şansı asgariye iniyor.


Forvet oyuncularımız için kritik maçlar çok önemlidir. Çok fazla pozisyon bulamazsınız. Bulduğunuz pozisyonları değerlendiremezseniz maçı kazanamazsınız...
Evet, Bosch maçında iki tane pozisyonumuz geldi, maçı seyredenler izlemişlerdir, Yenişehir maçında maç berabere ikin iki net gol pozisyonu yakaladık. Bu tür pozisyonlarda arkadaşımız deneyimli olsa ve o golü atsa 1-0 biz öne geçeceğiz. Maçın şekli şemali değişecek. Öyle maçlar vardır, bir an gelir kırılma noktası vardır, skoru sen değiştirdin değiştir din, değiştiremedin mi maç döner gelir mağlup olursun. Yenişehir maçında gol arayışında iken kornerden gelen bir kontradan golü yedik. Bosch maçında risk aldığımız dakikalarda gol yedik.


Az gol yiyerek maçları kaybediyorsunuz. Ayrıca rakip takımlara çok fazla pozisyon vermiyorsunuz. Az gol yemenizin nedeni Kalecimiz Celalettin mi, yoksa savunmanın tecrübeli oyunculardan kurulu olması mı?
Celalettin'e baktığın zaman Yenişehir maçında 2-3 pozisyon gelmiştir. Yediğimiz gol de kontradandır. Sadece hazırlık maçlarının verdiği rehavet ile maçlara çıktık. Koşmadan, mücadele etmeden de maç kazanırız havasıyla maçlara çıktığımız için iki maçı kaybettik. Duaçınarı maçında mücadele ettik, kazanmayı istedik ve kazandık. Maç boyunca Duaçınarspor'un tek bir pozisyonu dahi yok. Kalecimiz, Defansımız ve Ortasahamız iyi durumda. Özellikle orta sahamızda bir sıkıntımız yok.


Bu yıl çok genç bir takım ile mücadele ediyorsunuz. Yaş ortalamanız kaç? Geçen yıldan kaç oyuncu kadroda?
Evet, çok genç bir kadro ile mücadele ediyoruz. Takımımızın yaş ortalaması 20’dir. Geçen yıldan devam eden Üç veya dört oyuncumuz var; Kaptan Hakan, Salim, Adem. Yeni gelen oyuncularımızın hepsi genç. Alt yapıdan gelen oyuncularımızda var.


Kurtuluşspor 10 hazırlık maçı yaptı. Sadece iki maç kaybetti. Yendiğiniz veya sahadan berabere ayrıldığınız takımların hepsi kendi liglerinde lider. Takımınız kaliteli bir takım bunu hazırlık maçlarında gösterdi. Kurtuluşspor Hazırlık maçlarında gösterdiği performansı lig maçlarında gösteremiyor, takımda bir düşüş mü var, yoksa fazla hazırlık maçı oynadınız da onun yorgunluğumu var, nedeni ne olabilir?
Bursa Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden çoğu takım bizden fazla hazırlık maçı oynadı. Buradaki en büyük etken az önce bahsettiğimiz gibi takım kendine aşırı şekilde güvenerek oynuyor, nasıl olsa biz bu maçı kazanırız havasında maça çıkmamız, rakip takımın göstermiş olduğu mücadeleye ve dirence tepki vermeyişimiz bunun sonucunda mağlup olmamız. Baktığınız zaman o kadar çok rakibe pozisyon vererek mağlup olmadık biz iki maçta.

Kurtuluşspor yönetimi, "biz son 3 yılın en iyi kadrosunu oluşturduk, o yüzden beklentimiz yüksek" diyor. Bunun için ne diyeceksiniz?
Hazırlık maçlarında bütün takımları yenerseniz beklentiler otomatikman yükselir. Ben buradan Hayati Demiray ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. İyi bir kadro ve güzel bir çalışma ortamı hazırladılar. Burada herkes bir başarı için mücadele ediyor. Hazırlık maçlarından gelen başarının sonucu iki maç yenilerek başlangıç olunca ister istemez insanlarda bir hayal kırıklığı oluyor. Büyük takımlarda başarı beklentisi her zaman vardır. Bizde Süper amatör kümenin 4-5 büyük takımından biriyiz. Beklentiler büyük olunca, mağlubiyetler sıkıntı yaratmaktadır. Önümüzdeki maçları kazanarak bu sıkıntımızı atlatacağız ve yukarıya doğru tırmanacağız.

Taraftarlara mesajınız nedir?
Bizi seyretmeye devam etsinler. Kurtuluşspor kulübü A takımıyla beraber her yaş grubunda seyretmeye devam etsinler. Güzel günler Kurtuluşsspor camiasını bekliyor. Hafta sonu oynayacağımız Hürspor maçına bütün taraftarlarımızı bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.