Cuma, Ekim 24, 2008

Derbide gol sesi çıkmadı

KEŞANSPOR: 0 EDİRNESPOR: 0

HABER-YORUM: GÖKHAN YUMUŞAK
Edirne Süper Amatör Küme’de Keşanspor, Uzunköprü Stadı’nda Edirnspor’u ağırladı. Maçı Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Küçük, Edirne ASKF İl Temsilcisi Zafer Tınaz, Keşanspor Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Sarıkeçe, Keşanspor As Başkanı Ragıp Taş, Edirnespor Başkanı Ahmet Çığırdaşman, Uzunköprüspor Başkanı Alparslan Tatlı da izledi.
Soykan Çekver’in yönettiği karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

MAÇIN ANALİZİ

* İLK YARI
Karşılaşmaya ilk olarak Keşanspor başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Keşansporlu futbolcu Şener’in vuruşu az farkla auta çıktı. Maçın ilk 15 dakikasında sürekli ataklar yapan Keşanspor bulduğu çeşitli pozisyonları değerlendiremedi. Keşanspor’un ataklarına cevap veren Edirnespor yaklaşık 10 dakika yaptığı kontra ataklarla Keşanspor kalesini bunalttı. Daha sonra Keşanspor adeta Edirnespor’u kendi sahasına hapsetti.

Maçın ilk yarısında Keşanspor ve Edirnespor birer kez ofsatda düştü. Keşanspor ilk yarıda 5 korner atışı kullanırken, Edirnespor 2 korner atışı kullandı. Keşanspor ve Edirnespor 4’er kez kalelere şu attılar. Maçın ilk yarısında sert futbol gözlerden kaçmadı. Keşanspor 10, Edirnespor 8 kez faul atışı kullandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takımdan da kart gören olmadı. Keşanspor ilk yarıda 8 gol pozisyonu, Edirnespor da 5 gol pozisyonu buldu.
Ambulans rezaleti

Öte yandan geçtiğimiz hafta Ayşekadın GB ile Keşanspor arasında oynanan maçta yaşanan ambulans sorunu bu hafta da yaşandı. Edirnesporlu futbolcu Birol, yaptığı ters hareketle bileğinden ciddi şekilde sakatlandı. Sahada ambulans olamaması her iki takımın taraftarlarını da sinirlendirdi. Sakatlanan oyuncu Birol, daha sonra bir araçla Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sağ ayak bileğinde sorun olan Birol’un yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Öte yandan maç başladığında Keşansporlu taraftarlar sahaya arkalarını dönerek geçtiğimiz hafta Ayşekadın GB-Keşanspor maçında yaşanan ambulans sorununu 1 dakika protesto ettiler.

Taraftarlar aynı tribünde

Karşılaşma başlamadan önce Edirnesporlu taraftarlar Keşansporlu taraftarlardan ayrı tribündeydi. Ancak maçın 30. dakikalarında Edirnsporlu taraftarlar Keşansporlu taraftarların tribününe geldi. Bu durum Keşansporlu taraftarları memnun etmezken, müdahalelere rağmen Edirnesporlu taraftarlar yerlerinden ayrılmadı. Bilindiği gibi Keşan’a gelen konuk takımın taraftarları Keşansporlu taraftarlardan ayrı bir tribünde tutuluyor. Bu durum olası bir olayın çıkmasını da önlüyor.


İKİNCİ YARI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Edirnespor başladı. Keşanspor ikinci yarı da üstün oynayarak Edirnespor kalesinde gol aradı.

Gergin anlar
Maçın 52. dakikasında Edirnesporlu futbolcu Selçuk, Keşansporlu futbolcu Rıfat’a yaptığı sert hareket sonrası futbolcular arasında gergin anlar yaşandı. Keşansporlu futbolcu Cem, Edirnesporun oyuncusu Selçuk’la tartışmaya başlayınca olaya diğer futbolcular da katıldı. Tartışma kısa süre sonra sonlanırken, Cem ve Selçuk sarı kart gördüler.

Maçın 58. dakikasında Keşansporlu futbolcu Kıvanç Edirnesporlu oyuncuya yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında her iki takım da yaptığı ataklarla gol aradı. Maçın 71. dakikasında Edirnsporlu oyuncu Serkan, Keşansporlu oyuncu Güven’e yaptığı hareketle sarı kart gördü.
Karşılaşmanın 75. dakikasında Edinrsporlu oyuncunun kaleye vurduğu sert şut Keşansporlu defans oyuncusu Selçuk’un göğsüne çarptı. Kendini biranda yerde bulan Selçuk’un nefes almakta zorluk çektiği görüldü. Selçuk yapılan müdahalenin ardından oyuna devam etti.

Zafer tınaz’la taraftar tartıştı
Öte yandan ambulans sorunu yaşanırken, Edirne Amatör Spor Kulüpleri İl Temsilcisi Zafer Tınaz’la Keşansporlu bir taraftar tartıştı. Keşansporlu taraftar Tınaz’ın yanına giderek konuşmak istedi. Tınaz’ın taraftarı sert bir yüz ifadesiyle itelemesi diğer Keşansporlu taraftarları da sinirlendirdi. Olayı Keşanspor Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Sarıkeçe sakinleştirdi.

Çağırınca geliyormuş!
Maçın başından sonuna kadar bulunmayan ambulans karşılaşmanın 87. dakikasında Uzunköprü Stadı’na girdi. Bu durumda her iki takımın taraftarlarını sinirlendirdi.

Maçın ikinci yarısında Keşanspor 4, Edirnespor 2 mutlak gol pozisyonu buldu. Edirnespor kalesine 4 şut atan Keşanspor’a, Edirnespor da 3 şut atarak cevap verdi. Keşanspor 5 faul atışı, Edirnespor da 7 faul atışı kullandı.

Edirnespor 4, Keşanspor 1 korner kullandı. Edirnespor ikinci yarıda ofsayda düşmezken Keşanspor bir kez ofsayda düştü.

3 dakika uzayan maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.