Pazartesi, Ekim 20, 2008

Ödemiş'ten süper başlangıç

DENİZGÜCÜ: 0 ÖDEMİŞ BLD.SPOR: 5

HABER-FOTO: BAŞAR UÇAR
İzmir Süper Amatör Lig’in güçlü temsilcilerinden Ödemiş Belediyespor ilk hafta karşılaşmasında Şirinyer’de konuk olduğu Denizgücü’nü 5-0’la ezdi geçti. Oyunu baştan sona üstün götüren kırmızı-lacivertlilerin 3 golü yan hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle verilmezken bir top da direkten döndü.
Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren rakip sahada baskı kuran Ödemiş ilk 15 dakikalık bölümde yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 17’de sağ çaprazdan ceza sahasına yaklaşan Zekeriya’nın pasında topla buluşan genç forvet Uğur, bekletmeden vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golü sonrası baskıyı iyice artıran Ödemiş, 32’de Uğur’un pasında altı pasta hareketlenen Barış Mayadağ ile 2-0’ı yakaladı. 37’de yapılan ortaya Ercan kafayı vurdu top dışarı gitti ve ilk yarı 2-0 Ödemiş’in üstünlüğü ile sonuçlandı.

Goller yan hakeme takıldı
İkinci yarıda da durmayan Ödemiş temsilcisi 50. dakikada defanstan seken topta Zekeriya’nın vuruşu ile farkı üçe çıkardı. Bu golün 4 dakika sonrasında bu kez Barış Mayadağ, Mustafa Ali’nin soldan yaptığı ortada yaptığı güzel kafa vuruşuyla dördüncü kez Denizgücü filelerini havalandırdı. Maç boyunca Ödemiş kalesini sadece 3 kez yoklayabilen, subay ve astsubaylardan oluşan Denizgücü kalesinin fileleri 55’te bir kez daha havalandı ancak yan hakem golün sahibi Uğur’un ofsaytta olduğuna hükmetti. 57’de bu kez Barış Mayadağ topu ağlara gönderdi fakat bu gol de yan hakeme takıldı. 69’da Zekeriya uzaklardan kaleyi gördü ama top sol direkten oyun alanına geri döndü. Skor ve oyun açısından iyice rahatlayan konuk ekibin son golü oyuna sonradan giren Ertan’ın pasında günün formda ismi Barış Mayadağ’ın ayağından geldi ve Ödemiş ilk haftayı 5-0’lık Denizgücü galibiyetiyle ve 3 puanla kapadı.

Zayıf rakibi karşısında zorlanmayan Kırmızı-Lacivertliler maç sonu sevinci taraftarlarla paylaşırken, takımını yalnız bırakmayan 120 civarında Ödemişli taraftar maç öncesi bölücü terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak dev Türk bayrağı açtı. Maç sonunda kısa bir değerlendirme yapan Ödemiş Belediyespor teknik patron Levent Bayraktar, “Takımımızın her geçen gün temposu artacak. Ligin ilk maçının stresi ve gerginliğine rağmen ortaya kona mücadeleden memnunum bugün Şirinyer’e kadar gelerek bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ödemiş Belediyespor önümüzdeki hafta Altay deplasmanında puan arayacak.
Stat: Şirinyer
Hakemler: Adil Sinem, Güney Bulut, Mustafa Orhan
Denizgücü: Mehmet**, Habip*, Selim*, Şerif*, Tayfun*, Ersan** (Koray** Dk.62), Kutuluş* (Ömer? Dk.78), İsmail**, Ahmet*, Cihan*, Mutlu? (Yunus* Dk.9)
Ödemiş Belediyespor: Paşa**, B.Erhan**, M.Ali **, Erol**, Rahmi***, Ercan** (Ertan*** Dk.78), Zekeriya***, Ender*** (K.Erhan** Dk.66), Uğur***, Aytek** (Burak** Dk.71), Barış Mayadağ***
Sarı Kart: Dk. 88 Erol
Goller: Dk. 17 Uğur, Dk. 32-Dk.54- Dk. 89 Barış Mayadağ, Dk.50 Zekeriya

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ödemiş kaliteli bir takım.rahmi ve burak her bakımdan artı futbolcular

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...