Çarşamba, Ekim 29, 2008

Bursa SAL'da haftanın değerlendirmesi


YORUMLAYAN: AHMET MESTAN
Bursa Süper Amatör Küme’de 4. hafta geride kalırken, bol gollü, heyecan ve mücadelenin yaşandığı birbirinden güzel maçları izleme imkanı bulduk. Geçen hafta atılan 40 gole karşılık bu hafta 48 gol ile sezonun en fazla gol atılan haftası olurken, bu sezon rekorların takımı Karacabeyspor sezonun şimdiye kadarki en farklı galibiyetine imza attı. Robert Bosch ilk puanını Yenişehir Belediyespor karşısında kaybetti, bir maçta 6 kırmızı kart ile hafta kızardı, liderler yerlerini korudu ve Gemlikspor, Oyak Renault, Bursa Merinos bu hafta da puanla tanışamadı.

İnegöl temsilcileri Kurtuluşspor ve Kafkasspor haftayı farklı galibiyetle kapatarak çıkışlarını devam ettirdiler. Pazar günü İnegöl’de 6 puanlı Orhangazi Hürspor’u konuk eden Kurtuluşspor rakibini 4-1 yenerek galibiyet serisine devam etti. Sarı-Kırmızılılar’da ilk 3 maça göre sahada daha istekli ve arzulu futbol oynayıp iyi mücadele eden bir görüntü vardı, bunun neticesinde goller geldi ve 8-9 farkın olabileceği maç 4-1 sona erdi. Futbolun bir takım oyunu olduğu bilincini futbolcuların hiçbir zaman unutmamaları gerektiğini, yardımlaşmanın ve paylaşmanın çok önemli olduğunu, gol atmak kadar attırmanın da futbolda var olduğunu belirtmek istiyorum. 1993 doğumlu 15 yaşındaki Gökhan’ın ilk 11 de takımda yerini alması ve iyi bir performans sergilemesi maçı izleyen büyük bir seyirci kitlesinden olumlu tepki aldı. Gökhan, hocasının ona güvenerek verdiği formayı en iyi şekilde taşır ve ona güvenenleri mahçup etme, Kurtuluşspor’un yetiştirdiği ve Türk futboluna kazandırdığı Gökhan Kök’ün yolunda ikinci bir Gökhan olursa biz de bir sporsever olarak bundan mutluluk duyarız. Kurtuluşspor bu galibiyetle puanını 6’ya çıkartarak grupta 6. sırada yer aldı.

Kafkasspor cumartesi günü Bursa’da karşılaştığı Bursa Merinos’u güzel bir futbol ve İbrahim’in 3 gol atarak yıldızlaştığı maçta 5-2 yenerek puanını 9’a çıkartıp grupta 2. sıraya yükseldi.

A Grubu’nda; haftaya lider giren Robert Bosch sahasında Yenişehir Belediye ile 0-0 berabere kalarak puanları paylaştı ve ilk puanını kaybetmiş oldu fakat yine de 10 puan ile liderliğini devam ettirdi. İkinci sırada yer alan bu sezonun flaş takımı Karacabey ilk hafta sahasında Gemlikspor’u 8-0 yenmişti, bu hafta da konuk ettiği Duaçınarı’nı 9-0 mağlup ederek kendi rekorunu kırmış oldu. Duaçınarı karşısında 5 gol atan Cumali ayrıca bir rekora imza attı. Attığından fazlasını da kaçıran Karacabey karşısında Duaçınarı hiçbir varlık gösteremedi, 3 oyuncu değişiklik hakkını kullanan Duaçınarı, 65. dakikada Okan’ın sakatlanmasıyla kalan son 25 dakikayı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.
Orhaneli, sahasında 3 defa öne geçtiği karşılaşmada Akçalar’a 4-3 kaybetti. Grubun puansız takımı Gemlikspor kendi saha ve seyircisi önünde Yavuzselim’e 4-1 kaybederek yine puanla tanışamadı. Grubun en çekişmeli maçında Demirtaş rakibi Altınok’u 3-2 yendi fakat maça skordan çok çıkarılan kırmızı kartlar damgasını vurdu. Altınok’tan 4, Demirtaş’tan da 2 sporcu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı ve Altınok 7, Demirtaş ise 9 futbolcusuyla maçı tamamlamak zorunda kaldı.

B Grubu’nda; lider Burgazspor sahasında konuk ettiği puansız takımlardan Oyak Renault’yu 4-0 yenerek liderliğini devam ettirdi. Gürsu, haftayı bay geçirdiği için ikinciliği İnegöl Kafkas’a kaptırdı ve sıralamada üçüncülüğe geriledi. İznikspor Orhangazi’de oynadığı Zaferspor maçında uzun süre yenikken son dakikalarda penaltıdan bulduğu golle beraberliği ancak kurtarabildi. Grubun sürpriz takımı Çalı Belediyespor maçın başında ve son dakikada bulduğu gollerle güçlü rakibi Kestelspor’u 2-0 yenmeyi başardı. Fethiye son dakikada bulduğu golle Emniyet karşısında 1-1’lik skorla bir puana razı oldu. Oyak Renault ve Bursa Merinos bu hafta da puan alma başarısı gösteremediler ve son iki sıradan kendilerini kurtaramadılar.

Geçirdiği ameliyattan dolayı değerli ve başarılı teknik adam Köksal Demiral hocama geçmiş olsun dileklerimi sunar Allah’tan acil şifalar dilerim.

Atılan rekor sayıda golleriyle, kırmızı kartlarıyla, müthiş mücadeleleri ile,son dakika golleriyle, farklı skorları ile heyecanlı ve zevki bir haftayı geride bıraktık. Futbol kuralları içerisinde olmak kaydı ile; daha kaliteli, zevkli ve heyecanlı haftaları yaşayıp görmemiz dileklerimle.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...