Cuma, Ekim 24, 2008

Bursa SAL'da haftaya bakış

YORUMLAYAN: AHMET MESTAN
Bursa Süper Amatör Küme’nin 3.üncü haftasını geride bırakırken; A grubunda 21, B grubunda 19 gol atılarak maç başına 3.63 ortalamayla bereketli bir hafta yaşadık. Karacabeyspor 3 haftada, adeta bir rekora imza atarak 4. teknik direktör ile çıktığı zorlu Yenişehir deplasmanda farklı bir galibiyet aldı. Burgaz’ın çıkışı devam etti, Haftaya lider giren Akçalar ve İznik farklı yenildi. Gemlikspor, Oyak Renault ve Bursa Merinos bu hafta da puanla tanışamadı.
İnegöl temsilcileri Kurtuluşspor ve Kafkasspor haftayı galibiyet ile kapatırken, Kurtuluşspor ilk puanını alarak kötü gidişe dur dedi. İlk 2 maçını kaybeden Kurtuluşspor kendisi açısından çok önem taşıyan Duaçınarı maçını zorda olsa kazanmasını bildi. Sarı-Kırmızılılar maçın başlarında 21. dakikada öne geçti fakat ikinci yarının hemen başında 50.inci dakikada Volkan’ın kırmızı kart görmesiyle son 40 dakikayı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı, zayıf rakibi karşısında zaman zaman kalesinde zor anlar yaşadıysa da önemli maçı kazanmasını bildi. Burada maçın hakemine değinmek istiyorum; Volkanın atıldığı ve sarı kart gördüğü 2 pozisyonun da kartla uzaktan yakından ilgisi yok. Hakem maç boyunca çok basit düdüklerle ve çıkarttığı kartlarla her iki takım futbolcularını, yöneticilerini ve maçı izleyen taraftarları çileden çıkardı. Maalesef hakemimiz genç takım maçları yönetir gibi maç yönetti. Süperlere daha tecrübeli hakemlerin verilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Kafkasspor İnegöl’de ağırladığı ve Gürsu ile haftaya lider giren İznikspor karşısında rahat bir maç çıkartıp farklı galip geldi, puanını 6 yaparak grupta 3.’lüğe yükseldi. Kafkasspor maçın 30 dakikasında 1-0 skoru yakaladıktan sonra maçı koparttı ve oynadığı iyi futbolla güzel bir galibiyete imza attı, Kafkasspor iyi bir takım olmuş, birkaç hazır olmayan sporcusu var onlarda hazır olduğu zaman çok daha iyi olurlar diye düşünüyorum.

A Grubu’nda ilk 2 maçını kazanan ve haftaya Bosch ile lider giren Akçalar, Görükle sahasında oynadığı Yavuzselim maçını farklı kaybederek ilk yenilgisini aldı. Akçalar kendi sahası varken niye Görükle’de maçını oynadı? Cezalı mı? Yoksa sahası bakımda mı? Sorularına cevap aradığımda cevabın bunlardan hiçbirisi değil de; Tertip komitesi tarafından daha önce tarafsız saha olarak U-15 maçlarının Akçalar sahasına verildiğini ve orada görevliler tarafından sahanın hazır hale getirilmediğini ve maçların oynanmadığını ve bunun üzerine de tertip komitesince bu maçın Akçalar’a verilmediğini öğrendim. Bu farklı yenilgiden sonra Akçalar yöneticileri biz nerde hata yaptık diye düşünüyorlardır herhalde. Bosch zayıf rakibi Gemlikspor’u farklı yenerek liderliğini devam ettirdi. Karacabey ligin 3.haftasında 4. teknik adamla çıktığı Yenişehir Belediye maçında farklı galip geldi. Mavi-Siyahlılar 4. teknik adam olan tecrübeli hoca Hüsnü Topçu’ya takımı emanet etti. Tecrübeli teknik adam daha önce Bursa’da; Sönmez Filament, Bursaspor altyapısı, İnegölspor ve Merinos’u, ayrıca birçok amatör kulübü çalıştırmıştı. Geçen sezon da Karacabey’i çalıştıran Hüsnü Topçu camiayı tanıyor ve iyi bir kadroya sahip takım teslim aldı. Karacabeyspor’un başında çıktığı ilk maçta zor Yenişehir deplasmanda farklı galip gelerek yönetimin doğru bir seçim yaptığını gösterdi. Hüsnü hocama yeni görevinde başarılar diliyorum. Yavuzselim ilk 2 hafta sürpriz sonuçlara imza atmıştı bu hafta lider Akçalar’ı 4-0 yenerek (hem de 9 kişi kaldığı maçta) bana göre gerçek gücünü göstermiş oldu. Gemlikspor grupta puanla tanışamayan tek takım.

B Grubu’nda Burgaz deplasmanda karşılaştığı güçlü rakibi Zafersporu 5-0 yenerek puanını 7’ye çıkartıp liderliğe yükseldi. Grubun diğer iddialı takımı Gürsu, Fidyekızık Sahası’nda karşılaştığı güçlü rakibi Emniyetspor karşısında 2 kere yenik duruma düşmesine rağmen 2-2’yi yakaladı ancak 2. sıraya düştü. Kafkasspor 6 puanla 3.sırada yer aldı. 6 puanlı İznikspor dördüncü ve bir maçı eksik Emniyetspor da 4 puanla sıralamada 5. sırada kendilerine yer buldular. Çalı Belediyespor haftayı bay geçirdi ve son 2 sırada yer alan Oyak Renault ve B.Merinos henüz puanla tanışamadı.

Haftaya daha gollü, güzel ve kaliteli maçlar izleyip-yazma dileklerimle

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.